Gå direkt till innehåll
Samsung inleder samarbete med Johan Ernst Nilson, fotograf och ”Eco Warrior”

Pressmeddelande -

Samsung inleder samarbete med Johan Ernst Nilson, fotograf och ”Eco Warrior”

Upptäckaren, miljökämpen och filantropen Johan Ernst Nilson har besökt 178 länder och genomfört 52 avancerade expeditioner, korsat Grönland på skidor, skidat nord- och sydpolen och bestigit Mount Everest. Med sina erfarenheter och målmedvetenhet är han idag ambassadör för flera utvecklings- och miljöprojekt runt om i världen. Han möter och arbetar med statschefer och viktiga filantroper och är en eftertraktad talare såväl i Sverige som internationellt. Nu kommer han att dokumentera sina intryck, möten och händelser som en del av lanseringen av Samsung Galaxy S20 Ultra 5G inom konceptet ”Featuring our World”.

Stockholm, 20 maj 2020 – Samsung har sedan ett par år tillbaka drivit kampanjtemat "Do What You Can´t" för att sätta fokus på vad företagets tekniska innovationer kan göra för människor. Det är också en devis som går hand i hand med Johan Ernst Nilsons egen: "Ingenting är omöjligt. Omöjligt tar bara lite längre tid".

– Vi är glada att få samarbeta med denna banbrytande ambassadör. Den som följer Johan Ernst Nilson vet att han är en person som utmanar det man inte trodde var möjligt. Han är en skicklig fotograf och skribent och använder det för att skapa engagemang för miljö och människor, säger Sargon Demirdag, Head of Marketing, Samsung Mobile.

Johan Ernst Nilson kommer att bevaka händelser, skildra möten och reflektera över läget i världen. Detta kommer att utföras med Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – med en av världens mest innovativa mobilkameror. Han kommer då att utnyttja mobilens kamera och dess unika funktioner som 100x zoom, 108 megapixlar, och 8K video. Johan Ernst Nilson har just nu sin bas i Dubai och kommer inledningsvis att driva sitt arbete därifrån på grund av Corona-pandemin.

Projektet ”Featuring our World” kan följas från och med 20 maj på Samsung.com och i Johan Ernst Nilsons egna kanaler.

Johan Ernst Nilson
Johan Ernst Nilson är en erkänd äventyrare som är uppskattad för sina skildringar av olika platser och tillstånd i världen. Johan Ernst Nilson är starkt engagerad i miljöfrågor som rör världens natur, ett ämne han även utbildar i. Han är även aktiv i flera sociala projekt, bl.a. ambassadör för Andrea Bocelli Foundation, Mentor International samt samarbetar med personer som Leonardo DiCaprio och hans stiftelse. Johan Ernst Nilson har mottagit hedersmedalj av Svenska Kyrkan och fått St Eriksmedaljen.

#johanernst

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Galaxy S20 Ultra lanseras i mars 2020, en innovativ mobil med en extremt avancerad kamera. Med 108 megapixlar och 100x zoom och funktioner som både förenklar och utvidgar vad en mobilkamera hittills klarat av, är detta Samsungs i särklass mest innovativa mobil.

Läs mer på samsung.com/se.

Byrå: BLCK Communication
Arbetsgrupp: Projektledare: Claes Carnefeldt, Copy: Richard Wästberg, Art director: Markel Ahlenius, Produktionsledare: Anne-Charlotte Lindau, Digital director: Cecilia Ekman

Läs mer om samarbetet och ”Featuring our World” här: https://www.samsung.com/se/explore/samsung-within/team-galaxy/featuring-our-world-with-johan-ernst-nilson/

Relaterade länkar

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material