Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung i samarbete med Restaurang Niklas

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2014 13:00 CET

Den välkända Stockholmsrestaurangen Niklas utrustar sitt provkök med det senaste tillskottet inom matlagningsprodukter: Samsungs senaste dubbelugn från den nylanserade serien NV7000H.

Stockholm den 7 november 2014 – Nu kan du själv laga gourmetmat i toppklass, såväl hemma som på plats i en riktig restaurang. Samsung och restaurang Niklas i Stockholm har ett samarbete där restaurangen är utrustad med ett kök från Samsung. Genom samarbetet skapas möjlighet för alla matlagningsintresserade att få ta laga och ta del av en unik meny, anpassad för hemmaköket.

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med en så framstående restaurang som Niklas. Här är man garanterad en härlig upplevelse rakt igenom. Från miljön man sitter i till den fantastiska maten som tillagas med kärlek och kunskap kring råvarorna. Vi är extra stolta över att restaurang Niklas använder våra senaste matlagningsprodukter i sitt provkök. Bland dem vår senaste ugn i serien NV7000H med Dual Cook-funktion, vilket innebär att man kan laga två olika rätter samtidigt i samma ugn, säger Marcus Eriksson, nordisk produktchef för vitvaror på Samsung.

Vad sägs om en säsongsanpassad meny bestående av svamptoast till förrätt, bakad torskrygg med glaserade morötter, krasse och ingefära till huvudrätt och sist men inte minst polentakaka med svarta vinbär och vanilj. Recepten är speciellt framtagna av restaurang Niklas kockar och optimala för tillagning i Samsungs senaste ugnsserie NV7000H.

– På Niklas anser vi att mat som lagas med respekt för djurhållning och odling smakar bäst. Därför håller vi oss till de råvaror som är i säsong just nu, säger Niklas kock Björn Olsson.

Om ugnen
Den innovativa och ugnen i NV7000H-serien är utrustad med funktionen Dual Cook som gör det enkelt att laga två rätter samtidigt. Tack vare en löstagbar avdelare kan ugnen delas in i två kammare, där du enkelt kan reglera temperaturer och tidsinställningar för de båda delarna separat. Det går utmärkt att laga en stek samtidigt som du gör en efterrätt utan att varken smak eller lukt överförs mellan dem. Hela ugnen rymmer så mycket som 70 liter och passar perfekt för de lite större rätterna. Det går även bra att endast använda halva delen av ugnen och på så sätt minska energiåtgången.

NV70H7786ES finns i butik för det rekommenderade priset 9000 SEK.

För fullständiga recept se bifogat receptblad.  

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument