Gå direkt till innehåll
Samsung höjer ungas röster om det uppkopplade livet i nordisk kampanj

Pressmeddelande -

Samsung höjer ungas röster om det uppkopplade livet i nordisk kampanj

Med kampanjen ”Get #WellConnected with Samsung” vill Samsung lyfta nästa generations röster om deras uppkopplade liv. Målet är att genom information och utbildning främja ett hållbart uppkopplat liv och ett ökat digitalt välmående för unga i Norden tillsammans med unga nordiska förebilder.

Stockholm, 14 december 2020 –Idag lanserar Samsung kampanjen ”Get #WellConnected with Samsung” i hela Norden med målet att lyfta ungas röster om deras uppkopplade liv och digitala välmående. Kampanjen är en del avWell Connected – Samsungs initiativ för att bidra till en långsiktig samhällsutveckling för ett hållbart, hälsosamt och intelligent uppkopplat liv i Norden.

Samsung arbetar aktivt med att lyfta fram ungas perspektiv, idéer och syn på ansvar online som en del av deras globala strategi. Innehållet bygger bland annat på rapporten ”Mitt uppkopplade liv” som Samsung tagit fram i samarbete med Fryshuset släppte i oktober för andra året i rad. I rapporten finns ungas perspektiv på vad som är bäst respektive sämst med tiden online, samt påverkan tiden har på deras liv och vad som behövs för att skapa förbättring.

– Rapporten kom med många spännande insikter om ungas syn på det uppkopplade livet. Ta bara det att unga inom Generation Z spenderar minst fem timmar uppkopplade varje dag eller att åtta av tio anser att de själva bär ansvaret för att förändra sitt uppkopplade liv. De unga är experterna som vill skapa förändring, och därför vill vi lyssna på just dem. Vi hoppas att med denna kampanj kunna engagera och involvera, för att på så vis tillsammans se till att våra uppkopplade liv sätter hälsa och välmående i fokus, säger Alexander Grimsen, Corporate Citizenship Lead på Samsung Electronics Nordic.

Nordiska influencers delar erfarenheter för ett hållbart uppkopplat liv
För att fler unga, så kallade Generation Z, ska dela och ta del av varandras erfarenheter och tips på hur man skapar ett hållbart uppkopplat liv med #WellConnected tar Samsung hjälp av nordiska influencers. Svenske Theodor Haraldsson (@Theozofficial), danska Louise Bjerre (@Louliving), finska Karoliina Tuominen (@karoliinatuo) och norske Steffen Lundberg (@steffen_lundberg) är med i kampanjen. De kommer alla att bidra med berättelser om deras uppkopplade liv och dela sina erfarenheter under hashtaggen #WellConnected. Samsung har även tagit fram ett nytt AR-filter för Well Connected på Samsungs Instagram-konton @samsungsverige @samsungnorge, @samsungsuomi och @samsungdanmark för att hjälpa unga dela sina berättelser och bidra till ett mer hälsosamt uppkopplat liv.

För mer information om kampanjen ”Get #WellConnected with Samsung” och initiativet Well Connected, se: https://www.samsung.com/se/citizenship/well-connected/

Rapporten ”Mitt uppkopplade liv” finns på både svenska och på engelska här.

För mer information, vänligen kontakta:
Alexander Grimsen, Corporate Citizenship Lead, Samsung Electronics Nordic
a.grimsen@partner.samsung.com 073-061 96 46

Elin Axelsson, PR Manager, Samsung Electronics Nordic
e.axelsson@samsung.com 073-671 95 26

Om rapporten ”Mitt uppkopplade liv”
Rapporten bygger på en enkätundersökning med 821 unga från hela Sverige i åldern 13-25 år som genomfördes digitalt på Ungdomar.se under perioden april till september 2020. Undersökningen görs för andra året i rad och är del av ett större samarbete mellan Fryshusverksamheten Ungdomar.se och Samsung inom initiativet Well Connected. Syftet med Samsung Well Connected är att verka för en hälsosam och hållbar teknikanvändning genom att öka kunskap och medvetenhet samt komma med rekommendationer till verktyg och lösningar.

Om Samsung Well Connected
Syftet med Samsungs initiativ Samsung Well Connected är att verka för en hälsosam och hållbar teknikanvändning genom att öka kunskap och medvetenhet samt komma med rekommendationer till verktyg och lösningar.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material