Gå direkt till innehåll
Samsung Galaxy Watch Active nu ute i butik

Pressmeddelande -

Samsung Galaxy Watch Active nu ute i butik

Idag släpper Samsung den nya smartklockan Galaxy Watch Active i butiker. Galaxy Watch Active är det senaste tillskottet i Samsungs familj av smarta klockor och är utvecklad för att motivera fler att uppnå sina hälsomål på ett enkelt, snyggt och roligt sätt.

Stockholm, 22 mars 2019 – Idag, fredag den 22 mars, är det säljstart för nästa generation smarta klockor från Samsung. Galaxy Watch Active kombinerar det bästa inom träning och välmående från tidigare Galaxy Watch med nya förfinade funktioner. Den har en stilren design i metall med smidig storlek på 40mm och kommer i färgerna Silver, Svart och Rose Gold. Urtavlan är av Gorilla® Glass klass 3 och lämnar lite att önska när det kommer till kvalitét och tålighet. Galaxy Watch Active är utvecklad för att ta ett helhetsgrepp av vad som utgör en god hälsa. Genom att mäta träning, sömn, stress och välmående blir smartklockan mer som en egen livsstilscoach än mätutrustning.

– Allt fler tar beslut i vardagen som utgår från hälsan och intresset av produkter som kan förenkla en aktiv och hälsosam vardag är större än någonsin. Galaxy Watch Active är anpassad för de moderna användarnas olika och unika livsstilar och vi hoppas att den kommer inspirera och hjälpa många att nå sina hälsomål, säger Ardelan Sohrevardi produktchef för Tablet & Wearables på Samsung i Norden.

Träningsklockan med personlig coaching
Med Galaxy Watch Active mäts användarens aktivitet och puls automatiskt och kan enkelt analyseras löpande. Men träningsklockan går även steget längre genom att ge personlig coaching och råd anpassat för användarens livsstil. Galaxy Watch Active är kompatibel med både Android och iOS samt har både pulsmätare och GPS inbyggt. Den erbjuder användaren coaching i realtid och har 39 mätbara aktiviteter, både inomhus- och utomhusaktiviteter. Galaxy Watch har även träningsappar från exempelvis Under Armour och Strava som hjälper användaren mäta och följa upp sina favoritaktiviteter.

Fokus på välmående
Vardagshälsa innebär mer än motion och träning. Galaxy Watch Active har därför inte enbart koll på den fysiska aktiviteten utan hjälper användare även få överblick av det allmänna välmåendet under dagen, bland annat genom möjligheten att hålla koll på kostintaget. Funktionen Stress Tracker hjälper användare att mäta och upptäcka stress enklare. Med Breath Session kan användaren få hjälp i andningsövningar vid rätt tillfällen för att hitta tillbaka till en mer balanserad vardag. Galaxy Watch känner även av olika typer av sömn, exempelvis REM-sömn, och betygsätter sömnkvaliteten så användaren får bättre överblick över hur väl man har återhämtat sig under natten. Att hantera stress ska inte skapa mer stress.

Kom igång med stil och lättsamhet
Galaxy Watch Active har en lätt design med en skärm som gör det enkelt att ha koll på tempo och framsteg. Klockan släpps i tre färger och möjlighet att ändra urtavlans utseende för att kunna matcha användarens personliga stil eller vad man vill mäta, vare sig det handlar om träningstillfälle eller sociala tillfällen. Med standardmåttet 20mm finns det även möjlighet att enkelt byta ut armbandet mot andra armband som går att hitta i vanliga klockbutiker. Med Spotify Offline i klockan kan användaren liva upp träningen med musik utan att behöva ha sin telefon med sig. Galaxy Watch Active kommer med röststyrning som med hjälp av Bixby möjliggör att både ta samtal och skriva meddelanden – utan att behöva ta fram telefonen. Med Samsung Pay som fungerar med de flesta betalkorten i Sverige kan användaren enkelt betala på språng, utan att ha med sig plånbok eller mobiltelefon.

Galaxy Watch Active har säljstart och finns i butiker från och med idag, fredag den 22 mars, i färgerna Silver, Svart och Rose Gold med ett rekommenderat pris på 2 490 SEK.

För produktspecifikationer och mer information om Samsung Galaxy Watch Active, vänligen besök: https://www.samsung.com/se/wearables/galaxy-watch-active/

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material