Skip to content
Samsung Galaxy Buds Pro – smarta hörlurar med ljud för alla tillfällen

Press release -

Samsung Galaxy Buds Pro – smarta hörlurar med ljud för alla tillfällen

Med Galaxy Buds Pro presenterar Samsung nu sina bästa trådlösa hörlurar någonsin, där imponerande ljudkvalitet kombineras med intelligent aktiv brusreducering och smidiga anslutningsmöjligheter – allt paketerat i en stilren design.

Stockholm, 14 januari 2021 – Idag presenterar Samsung nästa generation av trådlösa hörlurar: Galaxy Buds Pro. De trådlösa hörlurarna är utrustade med ett uppslukande ljud som bidrar till ett starkt samtalsljud, intelligent aktiv brusreducering (ANC) och en rad anslutningsmöjligheter. Funktionerna omsluts av en stilren design som är både modern och smidig. Med Galaxy Buds Pro erbjuder Samsung sin främsta produkt inom premiumsegmentet för hörlurar hittills, framtagna för att användare ska få ut så mycket som möjligt av både nytta och nöje – och allt däremellan.

– I takt med att människor letar efter teknik som hjälper dem att anpassa sig efter nya rutiner och livsstilar har marknaden för trådlösa hörlurar verkligen blommat ut, där kraven och förväntningarna från konsumenterna har utvecklats. Med Galaxy Buds Pro erbjuder vi en unik ljudupplevelse som kommer göra vardagen roligare för våra användare, säger Rikard Skogberg, produktchef Wearables på Samsung i Norden.

Banbrytande ljud och samtalsljud av toppkvalitet
En positiv upplevelse av ett par trådlösa hörlurar börjar alltid med ljudet. Oavsett om det handlar om att tonsätta löprundan eller för att lyssna på favoritpodcasts på väg till jobbet är ljudkvaliteten det som väger tyngst. Galaxy Buds Pro erbjuder ett mer omfattande ljud, med en bas på 11 millimeter för djupare ljudbild och en diskant på 6,5 millimeter för krispiga toner. Tillsammans skapas Samsungs bästa ljudupplevelse hittills, genom ett dynamiskt och balanserat ljud. Således kan användare njuta av att lyssna på musik precis som den var tilltänkt av artisten, vare sig det handlar om att lyssna på rytmisk hiphop eller klassisk musik.

Idag används hörlurar inte enbart i nöjessyfte utan har även blivit avgörande för kommunikation under arbetstid där samtalskvaliteten är viktigare än någonsin. Galaxy Buds Pro separerar användarens röst från oönskade ljud med hjälp av tre mikrofoner och en röstupptagningsenhet (VPU), så att man hörs så klart och tydligt som möjligt. En av de yttre mikrofonerna har även ett högt signal-to-noise ratio (SNR), vilket även bidrar till att eliminera störande bakgrundsljud. Dessutom har Samsung integrerat sin nya Wind Shield-teknik i Galaxy Buds Pro, där designen minimerat området på hörlurarna som möts av vind, och filtrerar bort störande ljud som kan tillkomma av blåst. Detta skapar en tydligare, mindre brusig ljudbild, som gör telefonsamtal betydligt mer trivsamma.

Galaxy Buds Pro erbjuder den främsta ANC-tekniken
För en bättre användarupplevelse är Galaxy Buds Pro utrustade med smarta ANC-funktioner, vitala för ett par riktigt bra trådlösa hörlurar[1]. När användare behöver fokusera på arbetet, eller vill stänga ute omvärlden för en stund, finns möjligheten att minska bakgrundsbruset med upp till 99 procent[2] eller finjustera efter önskad nivå. Med Ambient Sound kan användare välja att förstärka närliggande ljud med mer än 20 decibel, vilket innebär möjlighet att justera och anpassa ljudet efter behov. Funktionen är perfekt för upptagna multitaskers – exempelvis de som passar barn och arbetar hemifrån samtidigt, eller som vill ta en löprunda och behöver vara uppmärksam på trafiken runtomkring.

Dessutom arbetar funktionerna för ANC och Ambient Sound automatiskt tillsammans, och anpassar sig efter omgivningen för att optimera ljudupplevelsen. Galaxy Buds Pro känner igen när användaren pratar, och kan automatiskt växla mellan att sänka och höja omgivningsljud[3]. Hörlurarna kommer även automatiskt att stänga av musiken när de märker att användaren pratar, även om Ambient Sound är aktivt eller om ANC är avstängt.

En ännu smidigare Galaxy-upplevelse
Galaxy Buds Pro är Samsungs smidigaste hörlurar hittills, och är en integrerad del i ekosystemet för Galaxy-produkter. Användare slipper ta till manuella justeringar då Galaxy Buds Pro smidigt kan växlas automatiskt mellan enheter, till exempelvis Galaxy-smartphones eller tablets[4]. Får man ett samtal till sin Galaxy S21 samtidigt som man tittar på en video på sin Galaxy Tab S7 kommer den helt nya Auto Switch-funktionen att pausa videon för att låta användaren svara ostört med hjälp av hörlurarna. När samtalet är slut skiftar anslutningen för ljudet automatiskt tillbaka till enheten där videon spelas.

Galaxy Buds Pro är utrustade med 360 Audio med Dolby Head Tracking™-teknik[5]. Vill användaren exempelvis spela in en vlogg finns nu möjligheten att synkronisera mikrofonerna på Galaxy Buds Pro med Galaxy S21 där båda kan användas samtidigt för att fånga både röst och bakgrundsljud samtidigt. Med Game Mode så minskas ljudfördröjningen vid spelande för att fungera optimalt med Galaxy S21-seriens kraftfulla prestanda.

Användare behöver inte heller oroa sig över batteritiden då man med full laddning kan nyttja upp till åtta timmars ostörd uppspelning, med ytterligare 20 timmars reservkraft tillgänglig i det trådlösa laddningsfodralet. Med ANC aktiverat gäller fem timmars lyssnande[6] och genom snabbladdning så räcker endast fem minuter för en hel timmes speltid[7].

Stilren utformning designad med eftertanke
Galaxy Buds Live har präglat framtagningen av Galaxy Buds Pro, där föregångarens innovativa och ikoniska design bidragit till en uppdaterad, ergonomisk formfaktor hos nytillskottet. Den karakteristiska formen gör produkten mindre synlig i örat, samtidigt som den syftar till att förbättra ljudkvaliteten. Kontaktytan mellan örat och snäckan har även gjorts mindre, något som förbättrar komforten.

Användare kan även känna sig trygga i tåligheten hos Galaxy Buds Pro, som är utrustade med IPX7-vattentålighet[8], den högsta standarden för vattentålighet som går att återfinna hos produkterna inom Galaxy Buds-familjen. Med SmartThings Find kan användaren även enkelt lokalisera en borttappad hörlur, även om dessa gömmer sig utom synhåll – eller utanför Bluetooth®-räckvidden[9].

Tillgänglighet
Galaxy Buds Pro kommer i tre fantastiska färger: klassiska Phantom Black och Phantom Silver, samt i Phantom Violet[10] som färgmatchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien.

Galaxy Buds Pro kommer att finnas tillgänglig på utvalda marknader från och med den 15 januari med ett rekommenderat pris på 2 490 SEK.

För mer information om Galaxy Buds Pro, besök: http://samsungmobilepress.com/, http://news.samsung.com/galaxy eller http://www.samsung.com/galaxy-buds-pro.

Tekniska Specifikationer för Galaxy Buds Pro[11]

Galaxy Buds Pro
Färger Phantom Violet, Phantom Black, Phantom Silver
Dimensioner och Vikt Hörlur: 19.5 x 20.5 x 20.8 mm, 6.3g
Laddnindgfodral: 50 x 50.2 x 27.8 mm, 44.9g
Högtalare 2-way (11mm woofer + 6.5mm tweeter)
Mikrofon 3 mics (2 outer + 1 inner) + Voice Pickup Unit + Wind Shield
ANC & Ambient Sound ANC: Minskar externt bakgrundsljud med upp till 99%, med 2 justerbara nivåer.
Ambient Sound: Förstärkning med upp till +20dB, 4 justerbara nivåerVoice Detect
Batteritid Hörlurar: 61 mAh
Laddningsfodral: 472 mAh
Speltid 5 timmar / Total 18 timmar (ANC på)
8 timmar / Total 28 timmar (ANC av)
Samtalstid 4 hours / Total 14.5h (ANC på)
5 hours / Total 17.5h (ANCav)
Laddning En timmes speltid / fem minuters snabb laddning10
Qi-certifierad trådlös laddning
Anslutningsmöjligheter Bluetooth 5.0®
Codec: Scalable (Samsung proprietary), AAC, SBC
Sensor Accelerometer, Gyro, Proximity, Hall, Touch, Voice Pickup Unit(VPU)
Kompatibilitet[12] Android 7.0 eller senare, med 1.5GB RAM
Vattentålighet IPX711

[1] Galaxy Buds Pro kan skilja mellan ljud och mänskliga röster. Byt tillfälligt till omgivande ljud och minska medievolymen när du pratar så att du kan höra konversationer utan att ta ut hörlurarna.

[2] ANC på Galaxy Buds Pro fick UL-verifiering för att minska externt bakgrundsbrus med upp till 99 procent vid 118,43Hz. Funktioner inklusive ANC aktiveras via en Bluetooth®-anslutning eller Galaxy Wearable-appen på Android, tillgänglig via Galaxy Store eller Google Play Store.

[3]ANC-funktioner som ANC, Ambient Sound och Voice Detect kan ställas in via appen Galaxy Wearable.

[4] Denna funktion är tillgänglig på Galaxy-smartphones eller surfplattor med One UI 3.1 eller senare, som kan slås på och av i inställningar för Bluetooth®. Kräver att samma Samsung-konto är registrerat på enheterna. Tillgängligheten kan variera beroende på app.

[5] Denna funktion är tillgänglig på Galaxy-smartphones eller surfplattor med One UI 3.1 eller högre, som finns på fliken Avancerat i Galaxy Wearable-appen. Tillgängligheten kan variera beroende på enhet, app och innehåll. När du parar ihop med Dolby Atmos förstärks ljudet ytterligare med ökad tydlighet, detaljer och djup.

[6] Baserat på standardinställningar med Bixby röstvakning och röstdetektering avstängd. Den faktiska batterilivslängden kan variera och beror på användningsförhållanden, t.ex. funktionsinställningar, filtyp för uppspelning och Bluetooth®-signalstyrka.

[7]Laddningstiden baseras på att hörlurarna har mindre än 30 procent när de börjar ladda. Faktisk laddningstid kan variera och beror på faktorer som användningsförhållanden och antalet laddade gånger.

[8] IPX7 är baserat på laboratorietestförhållanden för nedsänkning i upp till 1 meter färskvatten i upp till 30 minuter. Rekommenderas inte för strand- eller poolanvändning. Laddningsfodralet är inte vattentätt. Om hörlurarna är skadade är det inte garanterat att de är vattentåliga. Om dessa eller dina händer är våta måste de torkas ordentligt innan de hanteras eller läggs tillbaka i laddningsfodralet.

[9]Borttappade enheters plats utifrån SmartThings Find är en ungefärlig plats där den borttappade enhetens signal upptäcktes. SmartThings Find är tillgängligt på Galaxy-smartphones eller surfplattor som kör Android 8 eller högre. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad och operatör.

[10]Tillgänglighet på färger kan variera beroende på marknad.

[11]Alla funktioner, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, fördelar, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och funktioner för produkten kan ändras. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, operatör och ansluten enhet.

[12]Vissa funktioner kan vara otillgängliga för produkter som inte är Samsung.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26