Följ Samsung Electronics Nordic AB

​Samsung Galaxy A3 och Galaxy A5 snart på svenska butikshyllor

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2015 09:00 CET

Redan idag kan du förboka smartphones i full metall som sätter dig i fokus och förhöjer upplevelsen i sociala medier

Stockholm, Sverige – 16 januari, 2015 – Den 30 januari fylls hyllorna medSamsungs två nya smartphones, Galaxy A5 och Galaxy A3. Men från och med idag kan du förboka en av dessa telefoner som har stilfull, trendig design och smarta funktioner för sociala nätverk. Telefonerna har ett komplett hölje i metall och är speciellt framtagna för att passa yngre användare som enkelt vill kunna fånga vardagens härliga stunder och dela i sociala medier.

– Vi eftersträvar att skapa smartphones som attraherar de flesta konsumenter, men som som fortfarande ligger i framkant när det kommer till sociala trender och design. Med våra senaste tillskott sätter vi social interaktion och användaren i fokus, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Utomordentlig design till ett bra pris
Galaxy A5 och Galaxy A3 är Samsungs tunnaste smartphones hittills, designade för den som efterfrågar en tydlig och stilren design. Båda modellerna har ett komplett hölje i metall och en form som ligger bra i handen. Med Galaxy A5 och A3 kan du skapa din personliga smartphone, inte bara tack vare en mängd olika funktioner, utan även vad gäller färg och storlek – Galaxy A5 har en 5-tumsskärm och Galaxy A3 en 4.5-tumsskärm.

Social interaktion där du är i fokus

Båda modellernas främre kamera erbjuder 5 megapixlar och innovativa funktioner som gör det enkelt att ta selfies. Funktioner som ‘Ultra Wide Shot’ och ‘Auto Selfie-läge’ gör det möjligt att med hjälp av rösten eller en vinkning med handen ta en selfie som direkt delas i sociala medier. När du ringer röstsamtal minskar "Always Clear Voice Auto Control"-funktionen bullret från omgivningen uppladdning av foto och video mot sociala medier är snabb och enkel tack vare stödet för 4G.

Galaxy A7 på väg
Senare i vinter lanseras även Galaxy A7, som med en 5.5-tumsskärm passar utmärkt till dig som använder din mobil till att se på film eller som vill göra flera saker samtidigt - Galaxy A7 har även ett fönsterläge där flera appar kan vara öppna samtidigt.


Fakta: Galaxy A5 och A3 finns i butik från 30 januari och kommer i färgerna Pearl White, Midnight Black, Platinum Silver, och Champagne Gold. Rekommenderat pris för A5 är 4000kr och för A3 3000kr. Galaxy A7 kommer i butik sent i det första kvartalet och blir tillgänglig i samma färger som A5 och A3. Pris ännu inte fastställt.

För fullständig produktinformation vänligen besök: www.samsungmobilepress.com.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument