Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung först ut med ny Facebook Video-app för tv

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2017 10:00 CET

Stockholm – 28 februari, 2017 – Samsung meddelar att Facebooks nya Video-app för tv blir tillgänglig på deras Smart tv med operativsystemet Tizen, det gäller Smart tv-modeller från 2015, 2016 och 2017. Inklusive 2017 års QLED-modeller. Samsung blir enda tillverkaren vars tv-apparater kommer att ha stöd för appen redan vid lanseringen.

– Det är roligt att kunna göra ett av världens största sociala nätverk tillgängligt för våra Smart tv-användare. Hur vi konsumerar underhållning utvecklas ständigt, vilket också förändrar vilken roll tv:n har i hemmet. Vi strävar alltid efter att vara i framkant och vill erbjuda våra kunder det senaste inom smarta och innovativa lösningar. Med lanseringen visar vi även hur värdet och nyttan med Samsung Smart TV växer, säger Sangsook Han, Vice President of the Visual Display Business, Samsung Electronics.

Facebooks Video-app för tv är ett nytt sätt att se på Facebookvideor. Genom appen kan användare se klipp som delats av deras vänner eller sidor de följer, de mest populära livevideorna från hela världen och rekommenderade videos baserat på intressen. För att få tillgång till appen på 2017 modeller krävs inloggning på ett Samsung Smart Hub-konto och nedladdning av applikationen. Därefter loggar användare in på sitt Facebook-konto via tv:n och kan sedan börja se och upptäcka nytt innehåll.

Tidigare i år gick Samsung ut med information om sitt utvecklade Smart tv-erbjudande, vilket fokuserar på en enhetlig, enkel användarupplevelse skräddarsydd efter användarens intressen. Med de nya funktionerna kommer användarna att kunna kontrollera alla enheter som är kopplade till tv:n via Samsung One Remote. Användarna kommer nu även kunna se sina favorit-liveprogram och använda tjänster som video-on-demand direkt på sin tv med ett enkelt klick på Smart Views mobilapp.

Den förbättrade Smart Hub-plattformen presenterades tillsammans med Samsungs nya serie QLED under CES 2017 i Las Vegas. En av många förändringar som skett med QLED tv-modellerna är en förbättrad färgprestanda och det var även den första teknologin i världen som verifierats av en av Europas största teknik-vetenskapliga föreningar, Verband der Elektrotechnik (VDE), för att ha en färgåtergivning på 100 procent.

För mer information om Samsung QLED TV och smarta innovationer, besök http://news.samsung.com

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument