Skip to content
Samsung Electronics presenterar ny hållbarhetsstrategi

Press release -

Samsung Electronics presenterar ny hållbarhetsstrategi

Samsung Electronics presenterar ny hållbarhetsstrategi med globala åtaganden och strategier för användande av mer förnybara energikällor. Målet är att uppnå nettonollutsläpp av koldioxid. Samsung kommer även att investera i och forska fram nya tekniker bland annat för att utveckla mer energieffektiva produkter samt öka återanvändning av vatten.

En del av den nya strategin är målet om att lyckas uppnå nettonollutsläpp av koldioxid i all verksamhet inom Device eXperience-divisionen (DX) senast 2030 och i alla globala verksamheter, inklusive Device Solutions-divisionen (DS)*, senast 2050. Åtgärder för att nå detta mål är bland annat förbättra Samsung Electronics produkters cirkuläritet, t.ex. genom att ersätta råmaterial med återvunna material. Exempel på tidigare initiativ är att ersätta delar av plastinnehållet med så kallat havsplast, som är gjort på gammalt fiskenät från havsbotten. Utvalda mobilprodukters komponenters plastinnehåll består av upp till 20% havsplast: låsknappen i Galaxy S22-serien, S Pen i Galaxy S22 Ultra, samt musplattan på Galaxy Book2 Pro 360.

I och med den nya strategin har Samsung Electronics har utökat sitt system för återvinning av elektronikavfall från 50 länder till 180 länder världen över. Utöver att ha system enligt lagkrav, som exempelvis de nordiska länderna har, har Samsung även implementerad motsvarande åtgärder i länder där det inte är ett krav.

Samsung Electronics har också gått med i RE100; ett globalt initiativ vars medlemmar har målsättningar till att nå 100 procent förnybar energi i all sin verksamhet**, inklusive fabriker och kontor (exempel på källor: sol, vind och vatten). RE100 är en del av ideella organisationerna Climate Group och CDP (Carbon Disclosure Project). Som en del av detta åtagande har Samsung Electronics som mål att endast använda förnybar energi i sin verksamhet i Europa, USA, Kina, Sydvästra Asien, Vietnam, Central- och Sydamerika, Sydöstra Asien, CIS-länderna och Afrika, senast år 2027.

Den nya planen bygger på Samsung Electronics befintliga och tidigare hållbarhetsåtgärder, och en del av den nya strategin är att utöka omfattningen av investeringar i hållbarhetsarbetet till ca 5 miljarder euro. Samsung kommer att utveckla ny teknik och implementera ytterligare metoder för att bidra till förbättrad produktutveckling, bland annat med fokus på att utveckla produkter med längre livslängd genom att skapa mer hållbara batterier och mer energieffektiva produkter. Dessa metoder och åtgärder inkluderar bland annat att ersätta råmaterial med återvunna material, som exempelvis för utvalda mobilprodukter som innehåller havsplast.

* DX-divisionen omfattar företagets konsumentelektronikverksamheter, inklusive Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks och Health & Medical Equipment, medan DS-divisionen inkluderar affärsområdena Memory, System LSI och Foundry.

** Detta gäller endast företagets egen verksamhet, inte underleverantörers verksamhet.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667