Skip to content
Samsung Electronics lanserar 2024 års produktnyheter inom TV och ljud

Press release -

Samsung Electronics lanserar 2024 års produktnyheter inom TV och ljud

Neo QLED 8K tar bild- och ljudkvalitet till en ny nivå med nya NQ8 AI Gen3-processorn. Förbättrade processorer i Neo QLED 4K, ljusstarkare OLED och experttillverkade MICRO LEDs förbättrar tittarupplevelsen. Lifestyle-sortimentet växer med nya Music Frame, en anpassningsbar högtalare, och The Premiere 8K, branschens första trådlösa 8K-projektor.

Samsung Electronics Co., Ltd. presenterade idag sina senaste lineups för QLED, MICRO LED, OLED och Lifestyle-displays inför CES® 2024[1]. Tillkännagivandet markerade även starten på en AI-skärm-era genom introduktionen av en nästa generations AI-processor, som kan erbjuda en ny bild av vad smarta skärmfunktioner kan innebära. Förutom förbättrad bild- och ljudkvalitet ger de nya produktserierna AI-drivna funktioner som är säkrade av Samsung Knox och skapade för att inspirera och förstärka individuella livsstilar.

“Vi lever i en hyperuppkopplad era och det handlar inte längre bara om att leverera kvalitativa visuella upplevelser. Skärmar bör kunna förbättra vår vardag både på och utanför skärmen”, säger Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung Electronics i Norden. “Samsungs AI-skärmar, drivna av on-device AI-teknik, är utformade för att skapa en mittpunkt i hemmet och koppla samman alla typer av kompatibla enheter för att erbjuda användarna en mer flexibel livsstil.”

Fördubblad AI-prestanda för en förhöjd Neo QLED 8K-bildkvalitet


Samsungs senaste Neo QLED 8K och 4K TV:s erbjuder en komplett upplevelse, med verklighetstrogen bildkvalitet, premium ljudteknik och ett brett utbud av appar och tjänster. Kärnan i 2024 Neo QLED 8k är Samsungs senaste och mest innovativa TV-processor hittils: NQ8 AI Gen3, med en neural processorenhet (NPU) som är upp till dubbelt så snabb som sin föregångare.

Antalet neurala nätverk är nu åtta gånger fler än tidigare, från 64 till 512, vilket möjliggör ultraskarp detaljvisning. Med denna avancerade processor, är 2024-serien utrustad med uppdaterade prestandauppgraderingar. Neo QLED-serien introducerar även en rad funktioner för en förbättrad bildkvalitet och design, se några av dessa listade här:

  • 8K AI Upscaling Pro[2]: Använder NQ8 AI Gen3 för en optimerad uppskalning till 8K och skärper lågupplöst innehåll så att det visas i ultrahög upplösning.
  • AI Motion Enhancer Pro: Löser de vanligaste problemen med sportinnehåll – som bollförvrängning – genom att strömma högupplösta sportsändningar med NQ8 AI Gen3[3]. Funktionen upptäcker automatiskt vilken typ av sport som visas och använder djupinlärning för att tillämpa rätt teknik för bollupptäckning.
  • Real Depth Enhancer Pro: Lägger till detaljer i snabbrörliga scener med hjälp av AI, för att mer exakt styra mini-LED-lampor. Genom att hitta den del av en scen som ögat naturligt skulle fokisera på och framhäva det, ser bilderna mer verklighetstrogna och tredimensionella ut.
  • Infinity Air Design: Kompletterar NEO 8Ks höga bildkvalitet med en skärm som endast är 12,9mm djup[4], vilket möjliggör en uppsluklande visningsupplevelse som fokuserar på hög upplösning och enastående ljudkvalitet. Den erbjuder också en unik spegeleffekt där TVn ser ut att sväva i sin omgivning.

Neo QLED 8K:s prestanda kompletteras av en fläckfri ljudkvalitet, i paritet med den fantastiska 8K-bildkvaliteten.

  • 2024 Q-Symphony: Tillåter användare att ansluta flera trådlösa högtalare och en soundbar till en TV eller projektor för perfekt ljudsynkronisering över serier, filmer och spellistor.
  • Active Voice Amplifier Pro: En unik AI-baserad dialogförstärkare som använder exklusiv djupinlärningsteknik för att förbättra dialog och röster. Den separerar röster från annat ljud och förstärker röstinmatningen så att användare enkelt kan följa konversationen på skärmen oavsett volym.

2024 Tizen OS effektiviserar TV-upplevelsen hemma

2024 Tizen OS sätter innehållet i centrum på Neo QLED 8K-serien. Det erbjuder en mer personlig upplevelse av innehåll och tjänster baserad på de olika konton som är inställda på den smarta TV:n. Nu kan flera medlemmar i varje hushåll med en Samsung Smart TV skapa egna profiler för personliga rekommendationer och en mer anpassad helhetsupplevelse.

  • Samsung TV Plus: Det uppdaterade användargränssnittet inkluderar en ny startsida som ger en översikt över tillgängligt material med extra kategorier för snabbare hitta nytt innehåll. Tjänsten kommer också att kunna ansluta till Samsung-konton för att enkelt ge åtkomst till användarnas favoritkanaler och innehåll och samtidigt erbjuda skräddarsydda innehållsförslag baserade på visningshistorik.

Samman- och uppkopplade upplevelser med Samsungs ekosystem

Med Samsungs TV-apparater i centrum av hemmet kan användare dra nytta av de senaste innovationerna och njuta av sömlös anslutning mellan enheter i sin vardag. Under 2024 kommer Samsung att markant förbättra den anslutna upplevelsen med Samsung Daily+[5], en nav för inomhusaktiviteter. Den erbjuder ett brett utbud av tjänster och funktioner i ett enda gränssnitt. Nya funktioner inkluderar följande:

  • Workout Tracker: Denna tjänst[6] ger träningssdata i realtid, så som träningsvaraktighet och hjärtfrekvens från bärbara enheter. Datan visas över innehållet på användarens Samsung-skärmar för att hålla dem både underhållna och informerade medan de tränar hemma.
  • Multi Control: Möjliggör mer effektivt arbete hemifrån genom att ge användare kontroll över alla sina skärmar – inklusive TV-apparater, smartphones och monitorer – med ett Bluetooth-tangentbord eller mus. Det erbjuder ett nytt sätt att arbeta genom möjligheter att kopiera och klistra in, läsa dokument och mer över olika enheter.

Samsungs nya 2024 TV-apparater och skärmar har också ökad kompatibilitet över olika enheter inom ekosystemet, vilket möjliggör en mer integrerad uppkoppling mellan TV-apparater, smartphones och bärbara enheter. Allt för en högre grad av anpassning, tillgänglighet och bekvämlighet.

  • Mobile Smart Connect: Alla nya funktioner och tjänster styrs enkelt med SmartThings Mobile Plugin, som förvandlar smarttelefonen till en multifunktionell fjärrkontroll vilket ger användare större kontroll över sina skärmar. Med ett enkelt popup-gränssnitt och anpassningsbar UI erbjuder appen bekvämlighet och förbättrad tillgänglighet.
  • 360 Audio: Ljudfunktionen, tidigare tillgänglig på Samsung Galaxy-enheter, utvidgas nu till Samsung-TV-apparater och skärmar. Nu ansluts Samsung Galaxy Buds smidigt till TV-apparater för att leverera spatialt ljud för filmer, serier och även spel, så att användare helt kan försjunkna i sitt innehåll.

Den senaste TV- och skärm-lineupen har också förbättrade tillgänglighetsfunktioner, vilket möjliggör att fler konsumenter än någonsin tidigare kan njuta av sitt favoritinnehåll på Samsung Neo QLED.

  • Audio Subtitle: Världens första on-device TV-funktion som använder AI och Optical Character Recognition (OCR)-teknik för att i realtid ge en röstguide för inbäddade undertexter.
  • Relumino Together Mode: Relumino är en funktion som gör att personer med nedsatt syn kan njuta av sitt favoritinnehåll utan behov av bärbar hårdvara. Med AI-teknik som dynamiskt konturerar kanterna på on-screen-element och återbalanserar färger gör funktionen att användare med nedsatt syn ser människor och objekt tydligare. Relumino Together Mode visar standardskärmar och Relumino Mode-skärmar sida vid sida, så att personer med nedsatt syn och deras familjer kan njuta av TV tillsammans.

MICRO LED: Skjuter på gränserna för displayteknik

Med den nya transparenta MICRO LED:en visar Samsung att det finns oändliga möjligheter för skärmar. Skärmen, som ser ut som genomskinligt glas, har ett extremt litet MICRO LED-chip och en precisionstillverkningsprocess som minimerar skarvar och ljusreflektion. Detta gör att den transparenta MICRO LED:en kan skapa en klar, obehindrad bild för olika användningsområden både i hemmet och i B2B-miljöer.

Med en modulär design som låter användare anpassa form, storlek och skärmförhållandet för att passa vilket utrymme som helst är MICRO LED en högst innovativ skärmteknik. Samsungs många år av forskning och utveckling – utifrån deras expertis inom halvledarteknik – har resulterat i en effektiv process som möjliggör att LED-chip-driftkretsar direkt deponeras på glaset och därigenom minskar förlusten av ljusstyrka som användare annars kan uppleva med standardskärmar.

Samsungs OLED-lineup breddas för att möta konsumentens preferenser


Samsungs 2024 OLED-TVs bygger vidare på förra årets modeller, med bland annat S95D som erbjuder en ultra-stor 77-tums skärm med hög detaljrikedom, bildfrekvens och intensivt levande video. Skärmen är 20 procent ljusare än tidigare modeller, med djupa och rika svarta färger samt AI-förbättrad färgnoggrannhet, så precis att den är Pantone Validated™. Samsung introducerar även S90D och S85D i en rad olika storlekar, från 42” till 83”[7].

Den nya OLED Glare Free-tekniken[8], som är speciellt utformad för 2024 års OLED-skärmar, bevarar färgnoggrannheten och minskar reflektioner, samtidigt som bildskärpan bibehålls för en uppslukande tittarupplevelse – även i dagsljus. Den OLED-optimerade lågreflekterande beläggningen optimerar avvägningen mellan glans och reflektion. Detta, tack vare ett nytt specialiserat hårdbeläggningslager och ytbeläggningsmönster.

S95D:s skärm kommer att fängsla tittare med avancerade, unika bildkvalitetsmotorer som bevarar perfekta vita färger, djupare svärta och exakta färger. Förutom att vara Samsungs ljusaste OLED-skärm hittills har den också höga uppdateringsfrekvenser på upp till 144Hz. Det gör att sportfans och gamers kan njuta av sömlös rörelse och kristallklar action på sina skärmar.

Nya lifestyle-produkter erbjuder skräddarsydda lösningar för att berika din livsstil

Vid sidan av de populära lifestyle-serierna som inkluderar The Frame, The Serif och The Terrace, styrker Samsung sitt engagemang för “Screens Everywhere, Screens for all” med flera nya produkter. Dessa nya tillskott ger en annan nivå av anpassning och personifiering:

  • The Frame: Som Samsungs redan bästsäljande lifestyle-TV, kommer The Frame med nya förbättringar för att förstärka konstupplevelsen. Med över 2 500 konstverk från världsberömda museer och gallerier i Art Store kan nu användare njuta av en Art Store-upplevelse som är ännu bättre än tidigare[9]. The Frames nya funktion för konst-streaming ger användare en smak av Art Stores mångsidiga samling. Detta genom att erbjuda kostnadsfria handplockade konstverk varje månad.
  • The Premiere 8K Projector: The Premiere 8K är världens första projektor med trådlös anslutning. Genom att eliminera behovet av sladdar tillåter denna lösning konsumenter att hålla sina hem rena och prydliga. Den uppdaterade projektorn levereras med smarta funktioner – som picture-off premium home audio, could gaming[10], always-on röst med far-field mikrofon och fyra flerfunktionsbildskärmar – för att förlänga användbarheten och erbjuda nära obegränsade användningsområden. Projektorn integrerar Samsungs patenterade Sound-on-Screen-teknik, som integrerar topphögtalarmodulen och mjukvarualgoritmer för en uppslukande ljudupplevelse.
  • The Freestyle 2nd Gen: Den andra versionen av den bärbara projektorn har Smart Edge Blending, som stöder sömlös sammankoppling av projektioner från två The Freestyle-enheter för att skapa en ultra-stor skärm för bilder och videor. Den tillåter två enheter att projicera bilder så stort som 160 tum med ett skärmförhållande på 21:9, utan manuell justering.

Nya soundbars för imponerande ljudupplevelser

För att maxa underhållningen hemma erbjuder 2024 års soundbar-lineup från Samsung uppdaterade modeller för än mer imponerande ljudupplevelser, som förstärks av avancerade AI-algoritmer.

  • Music Frame: Denna anpassningsbara högtalare är kompatibel med SmartThings och ger surroundljud när den paras ihop med Samsung TV-apparater och soundbars. Music Frame kan antingen fungera som en fristående trådlös högtalare eller paras ihop med en Samsung TV och soundbar via Q-Symphony för att förstärka basen och surroundljudet. Den smälter smidigt in i sin omgivning genom att kamouflera sig inuti moderna bildramar och på så vis ger Music Frame högkvalitativt ljud utan att förstöra inredningen.
  • HW-Q990D (Nordiskt namn HW-Q995D): Denna soundbar kommer med en 11.1.4-kanals konfiguration och uppslukade Dolby Atmos-ljud och stöder passage av content i 4K 120Hz. Den analyserar ljud och använder AI för att optimera ljudet för en fantastisk upplevelse över en bred skala av innehåll.
  • HW-S800D (Nordiskt namn HW-S810D): Denna ultratunna, 1,6 tum djupa soundbar är utformad för att passa sömlöst in i vilket utrymme som helst och ger ett rikt och imponerande ljud. Med bara en tredjedel av djupet hos konventionella soundbars har S800D tio element, inklusive dedikerade overheadhögtalare och en centerkanal för kristallklara röster. Kombinationen av en djup bas-subwoofer och en passiv radiator förbättrar också lyssningsupplevelsen med djup, distorsionsfri bas i en kompakt form.

Samsungs TV-lineup 2024 erbjuder en sömlös fusion av banbrytande teknik och användarcentrerad design, vilket skapar möjliggör personliga, uppslukande upplevelser.

___

[1] Den här pressreleasen avser att beskriva vad som presenteras av Samsung under CES 2024. Observera att en del av de beskrivna produkterna och/eller tjänsterna inte kommer att vara tillgängliga på den nordiska marknaden. Mer detaljerad information om sortiment och specifikationer för den nordiska marknaden presenteras i samband med introduktionsstart i slutet av mars 2024.
[2] Endast QN900D. 8K AI-uppskalning för andra modeller.
[3] Tittarupplevelsen kan variera beroende på typ av innehåll och format. Möjligheterna för uppskalning kan variera för PC-anslutning och spelläge.
[4] 12,9 mm djup gäller endast 65” QN900D.
[5] Samsung Daily+ kommer att tillämpas på DU7000↑ och rullas ut över hela världen.
[6] Workout Tracker är kompatibel med Galaxy Watch 4 och uppåt, YouTube och TV-programinnehåll. Den kommer att vara kompatibel med olika tredjepartsenheter senare under 2024.
[7] Storlek och modelltillgänglighet för OLED kan variera beroende på land.
[8] UL:s verifiering validerar “OLED Glare Free”-påståendet genom att bedöma produkterna mot Unified Glare Rating (UGR) teststandard som fastställts av International Commission on Illumination (CIE) och teststandard som satts av International Organization for Standardization.
[9] En användarprenumeration på Art Store kostar 49 SEK/månad.
[10] Extra kostnader kan tillkomma.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667