Skip to content
Samsung Electronics 4TB SSD 990 PRO-serien ger ultimat prestanda och kapacitet för spelare och kreatörer

Press release -

Samsung Electronics 4TB SSD 990 PRO-serien ger ultimat prestanda och kapacitet för spelare och kreatörer

Samsung Electronics Co., Ltd., en världsledare inom avancerad minnesteknik, meddelar idag lanseringen av ett nytt alternativ på 4 terabyte (TB) i sin SSD 990 PRO-serie. 990 PRO-serien är en serie högpresterande PCIe[1]4.0 SSD:er som drivs av Samsungs åttonde generations V-NAND (V8)-teknik och förbättrad proprietär styrenhet.

Med blixtsnabba hastigheter och ultimat strömeffektivitet är 990 PRO-serien optimerad för att hantera enorma datavolymer, såsom 3D/4K-grafikarbete, dataanalys och högkvalitativa spel, vilket gör den till en ideal SSD-enheten för dagens datorer, laptops, spelkonsoler och datorsystem. Med förbättrade TBW-klassificeringar på upp till 2,400 TB säkerställer 990 PRO-serien ökad SSD-tillförlitlighet och livslängd - perfekt för användare med mycket krävande arbetsbelastningar och behov av stor lagringskapacitet.

"Dagens spelare och kreatörer behöver SSD:er med hög kapacitet och prestanda. Samsungs nya 4TB SSD 990 PRO är den perfekta lagringslösningen för att möta deras behov", säger Hangu Sohn, Corporate Vice President för Memory Brand Product Biz Team på Samsung Electronics. "När efterfrågan på högupplöst innehåll och ultrasnabba processorhastigheter fortsätter att växa har högpresterande NVMe-lagring[2]blivit ett centralt krav."

Prestanda och kapacitet i toppklass

Med Samsungs V8-teknik och förbättrade kontroller erbjuder 4TB 990 PRO nära maximal prestanda i ett PCIe 4.0-gränssnitt, med sekventiella läshastigheter på upp till 7,450 megabyte per sekund (MB/s) och skrivhastigheter på upp till 6,900 MB/ s. Den nyligen utökade kapaciteten på 4 TB ger förstärkta random read och write speeds på upp till 1,600K respektive 1,550K IOPS[3], vilket gör den till en utmärkt lösning för spelare, kreatörer och teknikentusiaster som söker prestanda och lagringsutrymme i toppklass.

4TB 990 PRO minskar avsevärt avbrott i spelet och accelererar laddningen av högkvalitativa videos med de en av de snabbaste random read speeds bland PCIe 4.0-gränssnitts-SSD:er för konsumenter på marknaden[4]. För avancerade spel som stödjer det senaste inom spelladdningsteknik kan 990 PRO-serien hjälpa till att minska fördröjningen; så att användare kan njuta av spelupplevelser i realtid med konsekvent high frames per second (FPS).

Förbättrad energieffektivitet och pålitlig temperaturkontroll

990 PRO-serien möjliggör en lägre energiförbrukning jämfört med tidigare modeller, med en prestandaförbättring på upp till 50% jämfört med den tidigare 980 PRO-serien. Den har också en nickelbeläggning på styrenheten och en värmespridningsetikett på baksidan av SSD:n, vilket säkerställer optimal temperaturnivå och minimala prestandafluktuationer över tid. 990 PRO med Heatsink är utrustad med en tunn och effektiv kylfläns som ger användare den fulla upplevelsen av en oavbruten och högpresterande dator- och spelkapacitet. Dessutom är enheten kompatibel med de senaste spelkonsolerna så den kan påskynda spelinstallation och laddningstider, samtidigt som den förhindrar prestandasänkningar som kan uppstå till följd av överhettning.

Enkelsidig 4TB SSD för ultratunna laptops

Tack vare Samsungs V8 1Tb high-density NANDoch företagets memory stacking-teknik, designades 4TB 990 PRO med en enkelsidig M.2-formfaktor, vilket gör den smalare än andra dubbelsidiga M.2-SSD:er. Detta befriar användare från de farhågor som dubbelsidiga M.2 SSD-enheter kan föra med sig när de installeras i ultratunna bärbara datorer, såsom oförmåga att installera SSD-enheten eller risken att skada andra komponenter. Med en enkelsidig M.2-formfaktor skapar designen riklig lagringskapacitet och hållbar prestanda.

Samsung Magician-programvara och tillgänglighet

Mjukvaran Samsung Magician säkerställer optimal prestanda i SSD:er genom att hålla programvara, drivrutiner och andra inställningar uppdaterade, samtidigt som den erbjuder flexibiliteten att anpassa kraft- och prestandaoptimering, enligt användarens preferenser. Dessutom stöder programvaran RGB-funktionalitet för 990 PRO med Heatsink, så att spelare har möjlighet att anpassa färg och LED-effekter. Den nya versionen av Magician 8.0 kommer att släppas i september 2023 och kommer att vara en integrerad mjukvarulösning för SSD, bärbara SSD, minneskort och USB-minnen.

4TB-modellerna för 990 PRO och 990 PRO med Heatsink kommer finnas tillgängliga i början av oktober 2023. 990 PRO-seriens 1TB- och 2TB-modeller finns för närvarande att köpa. För mer information, inklusive garantiinformation, besök samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Produktspecifikation går att hitta här.


[1] PCIe: Peripheral Component Interconnect express.

[2] NVMe: Non-Volatile Memory express.

[3] IOPS: In-/utgångsoperationer per sekund.

[4] En av de snabbaste random read-prestandan bland PCIe 4.0-gränssnitts-SSD:er för konsumenter på marknaden från och med augusti 2023, med random read speed på upp till 1,600KIOPS och random write speed på upp till 1,550K IOPS.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667