Skip to content
Samsung dammsuger svenskarnas städvanor

Press release -

Samsung dammsuger svenskarnas städvanor

Närmare hälften av alla kvinnor och en tredjedel av männen lägger ner mer än två timmar i månaden på att dammsuga. Det framkom när Samsung frågade drygt tusen svenska kvinnor och män om deras städvanor. Och inte nog med det – var tionde kvinna ägnar mer än fem timmar i månaden på dammsugning. Men nu är det ju inte så att dammsugning är svenskens favorithobby.

För den som inte vill ägna sin fritid åt att dammsuga heter svaret Navibot. Det är Samsungs självgående dammsugarrobot. Den kostar visserligen något mer än en vanlig dammsugare – 7000 kronor – men då får du hjälpen i hemmet som gör jobbet du inte vill ha, när det passar dig bäst.

Dammsugning skapar tvister

Navibot har en bieffekt: mindre gräl inom relationen. Av de tillfrågade svarade tolv procent att de tvistar om vem som ska dammsuga. Värst träter tjugofem- till trettiofemåringarna, nästan två av tio bråkar om vem som ska hålla rent från dammråttorna.

Dammsugarroboten Navibot är så pass intelligent att den själv skannar av rummet och ser vilka hinder som finns. Därefter beräknas den effektivaste rutten för bästa resultat. Behöver den pausa mitt i arbetet – antingen för att ladda sina batterier eller för att någon kommer hem mitt i dammsugningen och inte vill att Navibot är igång just då – går den självmant till sin laddstation. När det är fritt fram för att dammsuga igen återvänder den automatiskt till platsen där den slutade och fortsätter. Trösklar är inget hinder och trappor ramlar den inte ner från.

Vad ska man då göra med extratiden som Navibot skapar? Kanske man kan få en fingervisning av de dryga tusen som Samsung frågade. De svarade att de skulle umgås med vänner, läsa, leka med barnen, gå ut med hunden och mycket mer. Med en Navibot kan man alltså odla sina andra intressen. Eller som en av de tillfrågade svarade vad de skulle hitta på istället för att dammsuga: Allt annat som är roligare.

Undersökningen genomfördes under vecka 22 av Snabbasvar.se. Sammanlagt deltog 1083 personer varav 550 kvinnor och 533 män.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667