Skip to content
 Samsung breddar sin tåliga smartphone-serie Xcover

Press release -

Samsung breddar sin tåliga smartphone-serie Xcover

IP67-klassade Galaxy Xcover 3 med 4G och NFC fungerar lika bra på kontoret som ute på fältet

Stockholm – 11 mars 2015 – Samsung breddar nu serien Xcover i och med lanseringen av Galaxy Xcover 3. Den nya modellen är anpassad för dem som arbetar i tuffare miljöer, och som vill försäkra sig om lång batteritid, bra uppkoppling med stöd för 4G samt vatten- och dammtålighet. Den nya modellen har dessutom fördubblad lagringskapacitet jämfört med föregångaren Galaxy Xcover 2. 

Tålig och smart 
Galaxy Xcover 3 är tålig utan att göra avkall på prestanda eller utseende. Den har ett ruggat men samtidigt tunt och stilfullt format och dess ergonomiska form gör den lätt att greppa och använda även med handskar. Skärmens storlek har ökat från 4,0 till 4,5 tum jämfört med Galaxy Xcover 2, vilket underlättar navigering och textinmatning. Telefonen är vattentålig ner till 1 meter i 30 minuter och helt dammtät, enligt klassificeringen IP67. Den är även certifierad enligt MIL-STD 810G.

Galaxy Xcover 3 har utrustats med ett kraftfullt batteri som räcker länge. Batteritiden kan också förlängas ytterligare med Ultraenergi-sparläget, i vilket 10% räcker till hela 24 timmars standby-tid för att minska risken att batteriet tar slut ute på fältet eller när laddningsmöjligheter saknas.

Ett säkert val
Galaxy Xcover 3 är byggd för säkerhet och utrustad med Samsung KNOX (med stöd för KNOX Workspace), den säkra mobilplattformslösningen som erbjuder avancerad och trygg datasäkerhet via tydlig dataseparering. Behovet av kompatibilitet med befintlig infrastruktur, som exempelvis synkronisering mot MDM (Mobile Device Management), Active Directory och MS Exchange-servrar, tillgodoses också av Galaxy Xcover 3. Med det utökade RAM-minnet ökar prestandan för att kunna synkronisera och använda företagsdata och appar.

Xcover 550 – för enklare behov
Senare i år presenteras även knapptelefonen Xcover 550, en feature-telefon lämpad för småföretag och organisationer som inte kräver tillgång till företagsdata ute på fältet. Den har stöd för basala funktioner som röstsamtal och SMS. Precis som Galaxy Xcover 3 har Xcover 550 ett ruggat yttre och IP67-certifiering.

Galaxy Xcover 3 och Xcover 550 finns tillgängliga i butik under april till rekommenderade priser på 2 400 kronor respektive 1 000 kronor.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667