Gå direkt till innehåll
Samsung ATIV: tablets som du aldrig sett dem förut

Pressmeddelande -

Samsung ATIV: tablets som du aldrig sett dem förut

London den 20 juni 2013 – Idag presenterades nya produkter i Samsungs ATIV-serie. På menyn fanns stilrena och kraftfulla enheter som kan användas på oväntade sätt. De inkluderar världens tunnaste Windows 8-tablet och en hybrid som är resultatet av ett giftermål mellan Android och Windows 8.  

ATIV Tab 3 – en datorplatta tunn som en smartphone

En platta med samma kraft som en PC, det är precis vad du får i ATIV Tab 3. Såhär mycket processorkapacitet har du aldrig burit med dig i ett sådant litet format. Trots alla de hästkrafter som ryms på insidan är ATIV Tab 3 supertunn. Lika tunn som en smartphone – eller världens tunnaste datorplatta uttryckt på ett annat sätt. Utsidan har samma design och profil som enheter i Samsungs Galaxy-serie, så den matchar din smarta Galaxy-telefon. ATIV Tab 3 är valet för dig som alltid är på språng men som samtidigt kräver mycket av tekniken du har i väskan.

Med den interaktiva pennan S Pen, som finns i den populära Galaxy Note-serien, kan du låta kreativiteten flöda fritt. Klipp, klistra, rita, skriv och skissa med hög precision direkt på skärmen. Eller så arbetar du effektivt i det förinstallerade Office Home & Student. Det blir enkelt att göra digitala anteckningar med en analog känsla på skärmen. Och alla tycker om att få ett brev eller mejl skrivet i din egen handstil. Eftersom batteriet räcker i upp till 10 timmar finns det tid till både arbete och underhållning på en enda laddning.

ATIV Q – fyra enheter i en

ATIV Q är superflexibel. Så flexibel att den ger dig fyra enheter i en. Just det, fyra! Står du upp kanske det är mest bekvämt att använda den som en tablet, sitter du ner kanske en laptop med fullt tangentbord är precis det du behöver. Eller vinkla skärmen 180 grader för att visa ditt sällskap vad du har på skärmen. Det är helt upp till dig. Men, det finns mer till ATIV Q än så. Du kan nämligen använda Android-appar på den, fast den är baserad på Windows 8. Du får det bästa av två världar, helt enkelt. Du styr ATIV Q med tangentbordet eller S Pen. 

Självklart är ATIV Q både lätt och tunn. Med en vikt på endast 1,29kg orkar du bära med den överallt, hela dagen. Den 13,3 tum stora skärmen är inte bara den perfekta storleken för full portabilitet, den har också världens högsta upplösning, nästan tre gånger högre and full hd-upplösning. Detaljrikedomen du får när du ser på video är svår att matcha.

SideSync gör det möjligt att koppla din Android-telefon till din ATIV Tab 3 eller ATIV Q. Det skapar ett allt-i-ett-verktyg med vilket du styr din smartphone genom ATIV. Genom drag & drop flyttar du enkelt filer mellan enheterna. Och eftersom du kan använda alla dina Android-appar på den blir det möjligt att spela spel och arbeta i storformat.

ATIV Tab 3 är en 10,1 tum stor datorplatta baserad på Windows 8. Den väger 550 gram och är 8,2mm tunn. HDD på 64GB eMMC. 1x micro-USB 2.0, micro-HDMI och plats för micro-SD. Lanseras under tredje kvartalet 2013. Rekommenderat butikspris från 6 000 kronor.
ATIV Q är en hybrid mellan datorplatta och notebook baserad på Windows 8. Den väger 1,29kg och mäter 327,0x217,8x13,9mm. Intel Core i5-processor och 128GB SSD. 1xUSB3.0, 1xUSB2.0, HDMI,RJ45 (dongle), HP/Mic combo och plats för microSD-kort. Lanseras under tredje kvartalet 2013. Rekommenderat butikspris från 14 500 kronor.

PRESSKONTAKT Rickard Andersson (telekom, IT, företagslösningar) / +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com
Erik Juhlin (smart-tv, audio, vitvaror) / +46 703 355 874 / e.juhlin@samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com

OM SAMSUNGSamsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 236 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se. 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 236 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material