Skip to content
Samsung anlitar folkkära Gustav Ovland som Barkitect

Press release -

Samsung anlitar folkkära Gustav Ovland som Barkitect

Gustav Ovland, känd för sin expertis inom inredningsdesign, tar sig an ett nytt uppdrag. Tidigare känd bland annat för sin medverkan i populära TV-program om husrenovering tar han nästa steg för att skapa bättre hem, men nu i stället för de fyrbenta familjemedlemmarna – hundarna. I ett samarbete med Samsung kommer Gustav Ovland att axla rollen som Barkitect, eller hunddesigner, och fokusera på att designa hem som förbättrar livsstil och välbefinnande – utifrån hundens perspektiv.

Under de senaste åren har Samsung utvecklat flertalet funktioner som ska göra det lättare för hundägare att ge sin fyrbenta livspartner ett bättre liv. Genom SmartThings[1], appen från Samsung som synkroniserar uppkopplade produkter i hemmet, går det nu bland annat att se vad hunden gillar att göra när den är själv och använda olika typer av underhållning som sällskap på distans. Med insikter från dessa funktioner skapas bättre förutsättningar för en bra dag, förutsättningar som nu Gustav Ovland ska översätta till designlösningar i hemmet.

– Vi på Samsung är stolta över att vara pionjärer inom smarta lösningar för sällskapsdjur och djurägare. SmartThings gör det lättare att skapa en tryggare och trivsammare miljö i hemmet för alla hundar, framför allt när matte eller husse är på jobbet eller är ute på ett annat ärende. Med hjälp av teknik försöker vi skapa ett starkare band mellan människor och sällskapsdjur där teknik och omtanke går hand i tass, säger Oscar Nöjd, innovationschef mobilt på Samsung Electronics i Norden.

Brand_Barkitect_2_Hires

Utöver sitt yrke inom inredningsdesign är Gustav framförallt husse till hunden Boris. I den nya rollen Barkitect möts båda hans världar, och efter att ha varit aktuell i flera populära TV-program om husrenovering blir nu även detta nya samarbete en serie som går att följa. I arbetet får vi följa när Gustav hjälper hundkunderna Greta och Malte att lösa några av deras främsta vardagsutmaningar. Tillsammans med Samsung har han även tagits fram en lista på 5 tips och funktioner att ha i åtanke.

När vi formar våra hem är det enkelt att fastna i tanken på hur det bäst ska passa oss människor, men man glömmer ofta hundens perspektiv. Men precis som vi, har alla hundar sina egna personligheter och behov. Om vi skiftar perspektivet och försöker se på våra hem genom hundens ögon kan vi hitta intressanta lösningar som gynnar hela familjen, säger Gustav Ovland.

5 tips från Oscar Nöjd, Innovationsexpert på Samsung och Gustav Ovland, Barkitect – Hur man med innovation kan göra sällskapsdjurs liv bättre

  • Möblera utifrån hundens favoritplatser

När vi placerar ut en hundkorg är det lätt att den hamnar på en plats där den inte kommer i vägen för resten av familjen, kanske i ett hörn eller intill en vägg. Men för hundens skull bör vi istället tänka; vart hade den helst velat att sin säng stod placerad? Genom att fästa en Galaxy SmartTag på hundens halsband kan vi enkelt se och få en överblick över vart i hemmet den spenderar mest tid och lägger sig när det blir dags för vilostund. På så vis får vi också svaret för vart den bästa platsen för hundkorgen att stå placerad!

  • Kika in under en dag hemma

Under en dag ensam hemma, kan oförutsägbara saker hända med våra fyrbenta vänner. Genom SmartThings-appen, kan du koppla en kamera eller hemapparater med redan inbyggd kamera, för att se till att allt står rätt till där hemma. Kameran agerar som ägarens ögon och kan leta upp vart sällskapsdjuret befinner sig, se så att mat och vatten är påfyllt och att inga olyckor har skett.

  • Se till att dammsugaren inte stör

Varje hund har sina egna personligheter och det är inte helt ovanligt att de känner oro vid höga ljud – dammsugaren är ett exempel på det. Genom SmartThings är det möjligt att styra våra hushållsapparater och se till att det är hundens behov som går först under en dag hemma. Se till att robotdammsugaren stannar på laddning när hunden är inomhus och låt den istället gå igång när ni är ute på promenad eller andra ärenden.

  • Fängslande (hund)underhållning

När inte husse eller matte finns i närheten, kan våra sällskapsdjur uppleva ensamhet och oro. Precis som vi människor kan även djur uppskatta både musik och tv-underhållning för att komma ner i varv och tänka på något annat. Genom SmartThings-appen är det möjligt att slå på både musik och videor som underhåller ditt sällskapsdjur tills du kommer hem. Vad du slår på bör passa just din hund – som en dokumentärfilm om älgar för jaktraser eller får om det är en vallhund. Det är viktigt att komma ihåg att underhållningen också kan ha motsatt effekt på vissa hundar.

  • Håll ihop med din bästa vän

En rädsla för både ägare och djur är att komma bort från varandra – det kan hända både om dörren lämnas öppen hemma eller under en långpromenad utan koppel. Genom att fästa en Galaxy SmartTag på hundens halsband kan husse och matte se vart hunden befinner sig.[2] I SmartThings-appen visas ungefärlig position i realtid, så att ni snabbt kan återförenas när olyckan är framme!

Se filmerna och läs mer om The Barkitect här:
https://www.samsung.com/se/explore/brand/barkitect/

[1] Finns för Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs.
[2] Galaxy SmartTags har ett Bluetooth-intervall på upp till 120 meter utan hinder. Via funktionen Galaxy Find Network kan du se var hunden befinner sig utanför den angivna räckvidden offline. Funktionen är endast tillgänglig med Samsung Galaxy-enheter.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667