Skip to content
Sammanfattning av Samsungs produktnyheter från CES: Samsung river gränser på CES

Press release -

Sammanfattning av Samsungs produktnyheter från CES: Samsung river gränser på CES

När Samsung i dag öppnar sin monter och inleder elektronikåret på världens största konsumentelektronikmässa CES 2012 i Las Vegas, tänjer man mer än någonsin på gränserna för innovation.

Utifrån hela sin breda produktkatalog river Samsung barriärer mellan olika produkter och mellan olika typer av innehåll för att skapa ett smartare, enklare och mer uppkopplat och ihopkopplat liv för konsumenter.

 

Oled-tv i 55 tum. Senare i höst är det premiär för stora oled-tv. Naturlig bildupplevelse får därmed ett nytt ansikte. Därmed tar bildskärmstekniken premiärklivet från små mobiltelefoner och kameror till stora 55 tums tv.

Vinka eller prata med teven. Samsung öppnar upp möjligheten för både röst- och rörelsestyrning av teven jämte den vanliga fjärrkontrollen.

Världens tunnaste. Nya bärbara datorn i 9-serien blir världens tunnaste i sitt slag.

Surfa från hemmabion eller blurayspelaren. Nu kan även den osmarta teven bli smartare. Samsung internetkopplar hemmabion och blurayspelaren och gör det nu möjligt att surfa direkt på teven.

Fler kameror blir socialt mediala. Fler avancerade kompaktkameror kopplar upp sig direkt via wifi.

 

Samsung växlar nu upp sitt unika globala ledarskap inom tv, mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer, kameror och vitvaror för att presentera fundamentalt nya uppkopplade och ihopkopplade upplevelser över hela produktportföljen.

– Vi står ut som det enda företag som är kapabelt att koppla ihop alla delar av konsumenternas elektroniska liv, säger BK Yoon, global chef för Samsungs konsumentelektronikdivision.

– Från tv till mobiltelefoner, surfplattor till datorer, kameror till vitvaror, vi gör betydelsefulla ihopkopplingar mellan dem alla. Vårt löfte är att du kommer att kunna dela och glädjas åt innehåll över och mellan alla dessa produktgrupper - enkelt, överallt och när som helst.

 

Smart tv – upplev framtiden redan nu

Med årets tv från Samsung kan fjärrkontrollen nästan pensioneras. Bokstavligt talat. För i år lanserar Samsung tv-apparater som klarar såväl röst- som rörelsestyrning. Det går alltså att byta kanal, höja och sänka ljudet och till och med surfa ut på nätet genom att säga åt teven vad den ska göra eller ge kommandon med händerna. Det är inte science fiction, det är inte framtiden. Det är en realitet år 2012. Men för den som vill zappa på 2011-års vis följer det så klart med inte bara en utan faktiskt två fjärrkontroller.

 

När Samsung lanserade led-tv sattes en ny standard på vad som är bra bildkvalitet. Under tv-skalet har Samsungs ingenjörer fortsatt produktutvecklingen och vissa tv-modeller får nu till och med en dubbelkärning processor om en gigahertz. Den gör det möjligt att ha igång flera av tevens applikationer samtidigt och att man mjukt kan röra sig mellan dem. På Samsung Apps finns appar att ladda ner, men årets modeller har redan några förinstallerade: en där familjemedlemmar kan dela med sig av sina tankar och bilder likt ett socialt media, en annan är en träningsapplikation med träningsvideos och en tredje har pedagogiska lekar för barn.

 

Sammanlagt kommer till Sverige 28 olika tv-modeller, 21 led-tv, sex plasma och en lcd-modell. Storleken varierar från 19 tum upp till hela 65 tum. Toppmodellen är en 3d led-tv i 8-serien, lägg gärna märke till Samsungs kreativa u-formade fot. Samsung påbörjar lanseringen av nya ljud- och bildprodukter med start i mars månad.

 


Oled-tv – teknikskifte för bästa bildkvaliteten
Kan bilden bli bättre än på Samsungs led-tv? Svaret är Ja, med Samsungs oled-tv. Under 2012 lanserar Samsung nämligen sin första oled-tv med 3d-tv i 9-serien och det är ingen liten sak utan den är på hela 55 tum. Med en bildkvalitet där färgåtergivningen är upp till 40 procent bättre än led-tv. I en oled-panel finns det ingen bakbelysning utan varje pixel lyser var för sig. Det ger tydligare kontraster där svart blir svartare, vitt vitare så även detaljer i skuggor framhävs.

 

Samsung har 97,9 procent marknadsdelar av världens alla tillverkade oled-paneler. I nästan all världens datorer, mobiler, surfplattor som har oledskärm är det en panel från Samsung. Vi kan med andra ord oled-tekniken. När Samsung nu väljer att börja tillverkningen av oled-tv så är det med den kunskapsbasen och erfarenheterna man har utvecklat sina oled-tv och då är det bara det bästa som gäller. Så i botten ligger det ett unikt patent, super-oled, som ger en färgåtergivning bättre än vanlig oled, eftersom super-oled inte behöver ett färgfilter. Endast Samsungs oled-tv har panel av super-oled.

För den som tycker att led-tv var lätta och tunna får nu tänka om. Samsungs oled-tv slår det mesta. Den väger endast tolv kilo, vilket är tre fjärdedelar av motsvarande led-tv. Panelen är endast 1,6 millimeter tjock och hela teven blir 7,6 millimeter. Det är tunnare än Samsungs mobiltelefon Galaxy S2 som är 8,49 millimeter.

 

Med Samsungs första oled-tv i 9-serien upplever vi ett teknikskifte som kan upplevas lika stort som när vi gick från tjock-tv till platt-tv. Kommer i butik under hösten.

 

 

Bluray och hemmabiosystem – upplev smart tv utan Smart-tv

Samsungs smarta blurayspelare blir ännu smartare. De får nämligen webbläsare och blir porten ut mot internet. Dessutom kan man ladda ner appar från Samsungs Apps, såsom hyra film, musik, spel och playtjänster. Och inte behöver man ha den allra senaste teven för att få alla de här smarta funktionerna, utan det går till och med att koppla in Samsungs blurayspelare till en gammal "dumburk" och därmed ge den ett pånyttfött liv som en smart tv.

En annan smart funktion är att vissa blurayspelare kan strömma filmen eller tv-sändningar direkt till Samsungs androidmobiler eller surfplattor via det trådlösa nätverket. Men inte bara det, till majoriteten av de nya blurayspelarna ingår fem gigabyte gratis minnesplats på en server. Där kan man lägga upp material som sedan kan laddas ner till valfri Samsungprodukt som stödjer tjänsten, såsom smarta mobiler, surfplattor, datorer och smart-tv. Det är en molntjänst som Samsung kallar AllShare Play. Däremot kommer funktionen Disc2Digital – att kunna spara ner en digital kopia av en film på en usb-sticka – inte att stödjas i Sverige. I år lanseras elva blurayspelare, varav BD-ES6000 är en av dem.

 

Årets hemmabiosystem finns i silver, svart och vitt. Flera av dem har samma designdetaljer som matchar årets tv-apparater. På så vis får man inte enbart perfekt bild- och ljudåtergivning utan även estetisk samklang i rummet. Ljudupplevelsen ligger Samsung varmt om hjärtat och man har arbetat intensivt för att få fram ett mjukt och omfångsrikt ljud. HT-E6730W är ett av de fjorton hemmabiosystem med blurayspelare som Samsung lanserar i år. Samsung påbörjar lanseringen av nya ljud- och bildprodukter med start i mars månad.

 

 

Bärbara datorer – en vinnande tunn trend

9-serien – så knivskarpt det bara går. Går det att bli både tunnare och större på en och samma gång? Ja, Samsungs bärbara datorer i 9-serien klarar det. Därmed blir 9-serien världens tunnaste bärbara datorer på 13- och 15-tumsskärmar. Endast 12,9 respektive 14,9 millimeter tunna. På den större av modellerna har ingenjörerna till och med lyckats att klämma in en 15-tumspanel i en 14-tums chassi. Under det mattsvarta aluminiumskalet sitter det ett batteri som klarar upp till tio timmar, en SSD med upp till 128 gigabyte minne och en i5-processor. Vikten är endast 1,19 respektive 1,49 kilo, dessutom går de från viloläge till full kraft på endast två sekunder. De är med andra ord en dröm för de som är på språng.  

 

Ultra i 5-serien – Samsungs första Ultrabook. Principen är en bärbar dator som är tunn, lätt att bära med sig, men till ett pris och prestanda som gör datorn oemotståndlig. 5-serien finns i två modeller, 13 tum och 14 tum, där den större till och med har optisk läsare. Tjockleken är endast 18 respektive 21 millimeter. Under chassit sitter det en Intel ULV-processor och det går att få en hårddisk upp till hela en terabyte. Vikten är 1,4 respektive 1,74 kilo. Kommer i butik under februari till det rekommenderade återförsäljarpriset 8000 kronor.

 

 

Kameror – smart sätt att dela med sig minnen

Även kameror blir allt smartare och den stora gemensamma nämnaren för flera av Samsungs nya kameror är wifi, det vill säga att kunnat koppla upp kameran mot det trådlösa nätverk. En fin funktion man då får kallas Autobackup, det vill säga att kameran själv kan ladda över de nytagna bilderna till datorn när man kommer hem. På så vis behöver du aldrig vara orolig att förlora dina oersättliga bilder och minnen.

 

Många som delar med sig av sina bilder och filmer via sociala medier på internet har främst fotograferat med mobiltelefonens kamera. Det ska erkännas att resultatet brukar bli rätt blandat. Samsung har istället tagit fasta på att man vill dela med sig av sina visuella upplevelser online. Och allt eftersom att antalet hotspots på hotell, gator och torg, flygplatser och i hemmet ökar blir internet mer lättillgängligt. Med Samsungs bredd av kameror med inbyggd wifi blir det därför nu enklare att förmedla den visuella berättelsen så nära verkligheten som möjligt – det vill säga inte så suddigt och skakigt utan istället färg- och kontrastrikt. WB850F, ST200F och DV300F är några av Samsungs kameror med wifi.

WB850F – resekamraten. Med WB850F behöver man inte känna sig orolig att inte hitta till sevärdheterna nästa gång man är på besök i en ny stad. Den har nämligen inbyggd gps och en digital kompass som berättar hur långt det är kvar dit man ska. Dessutom kan man ladda ner kartor över stan och som visas på den tre tum stora och ljusstarka amoledskärmen. Bildkvaliten blir superb tack vare en 16,2 megapixel BSI CMOS-sensor och antingen använder man kamerans förinställningar eller så väljer man att göra sina inställningar manuellt. Vill man filma gör man det i 1080/30p full hd och för den som vill ta bra bilder på avstånd kommer att uppskatta WB850F:s 21x optiska zoom. Wifi. Kommer i butik under april till det rekommenderade återförsäljarpriset 3500 kronor.

ST200F – stil och prestanda i ett. Den designmedvetne och kräsne fotografen kommer att gilla nya ST200F. Prestandamässigt har en 16,2 megapixel CCD-sensor och 10x optisk zoom. En smart funktion är Motion Photo, ifall motivet är för stort för att få plats på en bild så går det att lösa i alla fall: håll ner avtryckare och panorera med kameran så du får med hela motivet och resultatet blir en bild där allt är med. Nästan lite magiskt. Wifi. Kommer i butik under mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2000 kronor.

 

DV300F – dubbelskärmskameran. Samsung var först med kamera med två skärmar, en på baksidan och en på framsidan. Hur smart som helst, tycker de flesta som har testat eftersom man kan se sig själv när man tar självporträtt. Och det är vi många som gör. En annan finess som framförallt småbarnsföräldrar uppskattar är den lilla animeringen som kan visas i den främre bildskärmen. Det finns inte ett spädbarn som inte fascineras av den hoppande clownen och ger ifrån sig leendet som får alla föräldrar att smälta. Efter du har tagit den perfekta bilden är det sedan lätt att dela med sig den på de sociala medierna eftersom DV300F har wifi. Kommer i butik under mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2000 kronor.

 

 

Datorbildskärm – bäst prestanda någonsin

SyncMaster S27A970 – en färggrann datorbildskärm. Samsung släpper en helt ny generation av datorbildskärmar i toppklass med den bästa prestandan någonsin. SyncMaster S27A970 lämpar sig för de som ställer extra höga krav på korrekt färgåtergivning, exempelvis vid bildredigering. Samsung kallar tekniken bakom bildkvaliteten för Natural Color Expert samt Plane Line Switchers. Tillsammans resulterar det i att panelen kan återge en miljard olika färger i fyra gånger hd (QHD) på hela 2560x1440 pixlar. Förutom en fantastisk panel har den inbyggda högtalare om sju watt och ett flertal olika anslutningsmöjligheter, exempelvis tekniken Multimedia High definition Link (MLK) som enkelt kopplar ihop smarta androidmobiler och surfplattor med skärmen. Då återger man inte bara det som visas på mobilens eller surfplattans skärm utan även laddar deras batterier. I butik under våren.

 

Högtalardocka – tungt ljud för surfplattor och mobiler

DA-E750 – docka in och njut. Det här är världens första högtalardocka som har stöd för såväl Samsungs androidmobiler och surfplattor som för Apples Ipod, Iphone och Ipad. Den mobila enheten kan antingen fysiskt docka in via den smarta anslutningslösningen eller trådlöst via bluetooth, Allshare alternativt Airplay. Genom de integrerade högtalarna och subwoofern kan man få ut hela 100 watt och med Samsungs unika och patenterade ljudsystem Vacuum Tube Amplifier återges ett fylligare och varmare ljud än många andra dockningsstationer. Kommer i butik under maj månad.

 

 

Besök Samsungs monter på CES: Monter 12004 i Central Hall vid Las Vegas Convention Center. Mer detaljer, videomaterial och produktbilder finns på www.SamsungCES.com (endast engelska). Följ oss gärna på facebook.se/samsungsverige och twitter.com/samsungsverige.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Related content