Följ Samsung Electronics Nordic AB

Äntligen hemma: Säg ”Hej” till Samsungs nya tv

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2012 13:00 CEST

Nu börjar försäljningen av årets tv-modeller från Samsung. På årets toppmodeller kan man byta kanaler och ändra volymen med enbart sin röst. Eller genom att vifta med handen.

Samsung Smart TV är en smartare tv.  

 

Nu vinkar vi adjö till fjolårets tv-modeller och säger ”Hi TV” till årets. För i dagarna kommer 2012 års modeller av Samsung-tv ut i butikerna och de är inte bara smäckra och har fantastisk bild, utan är så smarta att man få den att lyda genom att prata och vinka till den. Höj och sänk volymen, stäng av och sätt på ljudet, byt kanal eller starta en app. Samsungs toppmodeller – led-tv i 7- och 8-serien samt 8-serien plasma-tv – har nämligen röst- och rörelsestyrning för de vanligaste funktionerna. Det går till och med att surfa ut på internet och via Google söka dig fram till det du vill utan att behöva använda fjärrkontrollen eller tangentbord.

 

– Det som vissa uppfattar som rena science fiction är faktiskt verklighet. Därför säger vi att årets modeller är framtidens tv, redan idag, säger Jenny Fisher-Toivo, Samsungs nordiska produktchef för tv.

 

Är det fredagsmys, men enligt tv-tablån inget kul att titta på? Med Samsung Smart TV är utbudet betydligt större. Man kan exempelvis titta på webb-tv eller streama en hyrfilm. Tittar man på tv-program och behöver gå ut till köket kan man klona över bilden till en surfplatta och tar med sig den som en slags ”mini-tv”.

 

Men Samsung Smart TV kan mer än så. Man kan exempelvis chatta med polarna via Facebook, surfa på nätet med webbläsaren och från den inbyggda kameran ringa och ha videosamtal med släkt och vänner tack vare Skype. För Samsung sätter tekniken inga gränser utan öppnar istället upp möjligheter.

 

– Och för den som vill styra sin tv på traditionellt sätt medföljer inte bara en utan faktiskt två fjärrkontroller. Dessutom går de även att styras från surfplattor och mobiltelefoner, säger Jenny Fisher-Toivo.

Bifogade filer

PDF-dokument