Skip to content
Nyaste medlemmarna i Samsung Galaxy Tab-familjen:  Galaxy Tab S7 FE och Galaxy Tab A7 Lite

Press release -

Nyaste medlemmarna i Samsung Galaxy Tab-familjen: Galaxy Tab S7 FE och Galaxy Tab A7 Lite

Samsung presenterar idag Galaxy Tab S7 FE och Galaxy Tab A7 Lite, de senaste tillskotten till Samsungs tablet-portfolio. Samsung Galaxy Tab S7 FE samlar favoritegenskaperna från Galaxy Tab S7, inklusive en större skärm för underhållning, arbete och multi tasking. Galaxy A7 Lite är en mer kompakt tablet, som lämpar sig för användning på språng.

- Behovet av tablets fortsätter växa. Idag är det allt vanligare att använda tablets för att såväl kunna samsas i hemmet och kunna se på olika saker samtidigt, men också för att studera och arbeta. Bärbarheten i tablets är avgörande för många som smidigt behöver kunna anteckna, ta möten eller streama serier under en resa. Vi är glada att kunna erbjuda användare teknik som gör skillnad i vardagen. Både Galaxy Tab S7 FE 5G och Galaxy Tab A7 Lite är utrustade med mängder av smarta funktioner och är anpassade för att möta konsumenternas dagliga behov, säger Fredrik Pantzar, Nordic Head of Division IM Connected Devices på Samsung Electronics Nordic.

Samsung Galaxy Tab S7 FE
Galaxy Tab S7 FE är en kombination av de egenskaper som användare gillar mest men till ett mer tillgängligt pris. Galaxy Tab S7 FE är utrustad med en 12,4 tums[1] skärm som ger bättre upplevelse såväl vid underhållning som arbete.

Galaxy Tab S7 FE kommer med S-pen, vilket gör att det blir lättare att få ut maximalt av taben. Med Samsung Notes kan du snabbt konvertera texten skriven med S-pen till formaterad text. Programmet gör det också lättare att håll ordning på dina anteckningar med hjälp av automatiska taggar. Och du kan också använda Intelligent Search för att hitta bland dina anteckningar, oavsett om det är skrivet med S-pen eller via tangentbordet. Galaxy Tab S7 FE tillsammans med S-pen möjliggör också för att låta kreativiteten flöda. Och tillsammans med program som Clip Studio Paint kan du upptäcka din konstnärliga ådra.

Galaxy Tab S7 FE har också Multi-Active Window vilket gör att du hålla upp till tre appar uppe samtidigt. Det gör att du på samma skärm kan ta anteckningar, streama en video och surfa på webben. App Pair låter användaren spara och starta favoritkombinationer av appar tillsammans i Multi-Active Window.

För att maximera produktiviteten är Galaxy Tab S7 FE redo. Ihop-parad med Book Cover Keyboard[2] och Samsung DeX kan du använda din tab som en laptop där användargränssnittet blir likt en PC. Dessutom går det att använda Galaxy Tab S7 FE som en andra skärm till en PC genom funktionen Second Screen[3].

Galaxy Tab S7 FE har samma eleganta finish som Tab S7 och kommer i två färger: Mystic Black och Mystic Pink. Trots den större skärmen är Galaxy S7 FE tunn och lätt, samtidigt som den har ett kraftfullt batteri för mängder av streaming och arbete.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Galaxy Tab A7 Lite är en tablet som är perfekt lämpad för användning på resor och på språng. Utrustad med en 8,7 tums skärm i ett stilrent och tåligt metalhölje. Med smala ramar runt displayen och två kraftfulla högtalare med Dolby Atmos kommer du närmre upplevelsen – oavsett om du spelar eller streamar din favoritserie.

Galaxy Tab A7 Lite har 32 GB intern lagring med möjlighet att få lagring upp till 1TB med ett MicroSD-kort[4]. Tab A7 Lite är också utrustad med en octa-core processor så att din upplevelse flyter på smidigt. Batteriet har stöd för Adaptive Fast Charging[5] vilket gör att du snabbt kan ladda din tablet och fortsätta användningen. Även Tab A7 Lite omges av en metalram och kommer i färgerna Gray och Silver.

Samsung Galaxys ekosystem
Galaxy Tab S7 FE och Galaxy Tab A7 Lite passar sömlöst in i ditt ekosystem av Samsung Galaxy-enheter – från din telefon till dina buds. Du kan ta samtal och skicka SMS[6] genom ditt Samsung-konto på tableten, trots att din smartphone är utom räckhåll. Kopiera och klistra enkelt in text eller bilder mellan enheter. På samma sätt är det lätt att flytta surfandet från din telefon till din Galaxy Tab S7 FE eller Galaxy Tab A7 Lite via Samsung Internet[7]. Om du tittar på film eller serier på din Galaxy Tab S7 FE eller Galaxy Tab A7 Lite och behöver ta ett samtal kan dina Galaxy Buds[8] automatiskt byta till en annan enhet.

Tillgänglighet och pris
Galaxy Tab S7 FE och Galaxy Tab A7 Lite är tillgängliga från slutet av juni. Rekommenderat cirkapris för Galaxy Tab S7 FE är 7290 kronor för 64GB-versionen och 7790 kronor för 128GB-versionen. Galaxy Tab A7 Lite kommer i både Wi-Fi och LTE-version. Rekommenderat cirkapris är 1990 kronor för Wi-Fi-versionen respektive 2290 kronor för LTE-versionen. För mer information, besök www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/se.

Specifikationer

Samsung Galaxy Tab S7 FE

Skärm

12.4-tum* 2560x1600 (WQXGA) TFT

* Mätt diagonalt som en rektangel utan att ta rundade horn I beaktning. Faktiskt skärmyta är mindre på grund av de rundade hörnen.

OS

Android 11

Dimensioner

185.0 x 284.8 x 6.3mm

Vikt*

608g

* Kan variera beroende på marknad och operatör.

Kamera

[Bak] 8MP AF

[Fram] 5MP

Lagring*

4GB RAM med 64GB intern lagring /

6GB RAM med 128GB intern lagring

microSD** upp till 1TB

* Lagring kan variera beroende på land, modell, färg eller operatör. Faktiskt tillgängligt lagringsutrymme kan variera beroende på förinstallerad mjukvara och beroende på land, modell, filstorlek och format.

** MicroSD-kort säljs separat.

Processor

Octa-core

2x2.2GHz + 6x1.8GHz

Batteri*

10,090mAh (45W Super Fast Charging stöd**)

* Typiskt värden testade under tredjeparts-förhållanden. Det typiska värdet är ett estimerat genomsnittsvärde med hänsyn till avvikelse i batterikapacitet hs batterier testade under IEC 61960 standard.

** Laddare för 45W och 25W säljs separat.

Anslutningar*

5G**

LTE

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac),

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

* Tillgång av 5G/LTE modeller variera beroende på land och operatör.

** Kräver optimal 5G uppkoppling. 5G-tjänster stöds endast på platser med 5G nätverk i 5G-redo länder. Faktisk hastighet kan variera beroende på land, operatör och användarmiljö.

Färger*

Mystic Black

Mystic Pink

* Tillgängligheten på färger varierar beroende på land, region och operatör.

Portar

Type C USB 3.2 Gen1 (DP Output)

Sensorer

Accelerometer, Compass, Gyro, Light, Hall sensor

GPS

GPS+GLONASS, Beidou, Galileo

Audio

Dual Stereo Speakers sound by AKG, Dolby Atmos®

Video

Recording: FHD (1920x1080) @ 30fps

Playback: UHD (3840x2160) @ 30fps

Tillbehör

S Pen (In-box), Book Cover*, Book Cover Keyboard*

*Tillbehör är tillgängliga att köpa separat.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Skärm

8.7-tum* 1340x800 (WXGA+) TFT

* Mätt diagonalt som en rektangel utan att ta rundade horn I beaktning. Faktiskt skärmyta är mindre på grund av de rundade hörnen.

OS

Android 11

Dimensioner

212.5 x 124.7 x 8.0mm

Vikt

Wi-Fi: 366g

LTE: 371g

Kamera

[Rear] 8MP AF

[Front] 2MP

Lagring*

3GB RAM med 32GB intern lagring /

microSD** upp till 1TB

* Lagring kan variera beroende på land, modell, färg eller operatör. Faktiskt tillgängligt lagringsutrymme kan variera beroende på förinstallerad mjukvara och beroende på land, modell, filstorlek och format.

** MicroSD-kort säljs separat.

Processor

Octa-core

4x2.3GHz + 4x1.8GHz

Batteri*

5,100mAh (15W Adaptive Fast Charging stöd**)

* Typiskt värden testade under tredjeparts-förhållanden. Det typiska värdet är ett estimerat genomsnittsvärde med hänsyn till avvikelse i batterikapacitet hs batterier testade under IEC 61960 standard.

** Laddare för 15W säljs separat.

Anslutningar

LTE*

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac),

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

* Tillgång på LTE-modeller varierar beroende på land och operatör

Färger*

Gray, Silver

* Tillgängligheten på färger varierar beroende på land, region och operatör.

Portar

Type C USB 2.0, 3.5mm hörlursuttag

Sensors

Accelerometer, Compass, Light sensor

GPS

GPS+GLONASS, Beidou, Galileo

Audio

Dual Stereo Speakers, Dolby Atmos®

Video

Recording : FHD (1920x1080) @ 30fps

Playback : FHD (1920x1080) @ 30fps

Tillbehör*

Book Cover, Clear Cover

*Tillbehör är tillgängliga att köpa separat.

*All funktionalitet, funktioner, specifikationer och annan produktinformation inklusive, men inte begränsat till, förtjänster, design, pris, komponenter, prestanda, tillgänglighet och egenskaper hos produkterna kan ändras utan notifiering.


[1] Mätt diagonalt som en rektangel utan att ta rundade horn I beaktning. Faktiskt skärmyta är mindre på grund av de rundade hörnen.

[2] Tillgänglig genom separat köp.

[3] WiDi (Wireless Display)-kapabla Windows 10 PC modeller och Windows 10 v.2004 eller senare krävs för att använda Second Screen. Kompatibel med Galaxy Book-serien och Samsung Notebook Plus2, och Samsung Notebook Plus med Windows 10 OS.

[4] MicroSD-kort säljs separat.

[5] En 15W snabbladdare säljs separat.

[6] Tillgängligheten för funktionen att ringa och SMSa på andra enheter varierar beroende på land och operatör.

[7] Galaxy smartphones och Tab S7 FE och Tab A7 Lite måste vara inloggade på Samma Samsung-konto och Bluetooth-inställningar måste vara påslaget. Inställningen “Continue apps on other devices” måste vara påslaget på bägge enheterna. Kontinuitetsstöd är tillgängligt för Samsung Notes och Samsung Internet på Samsung Galaxy smartphones och tablets med One UI 3.1 eller högre. Vissa modeller stöds inte inklusive, men inte begränsat till, enheter utan Wi-Fi 5GHZ & SAK, och Android GO modeller.

[8] Funktionen stöds enbart av Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds+ och Galaxy Buds Live.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content