Följ Samsung Electronics Nordic AB

Nya Galaxy S II – tunnare, snabbare och smartare

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2011 09:00 CEST

Den här veckan skeppas Samsungs tunnaste smarta mobil ut till butikerna. Men Samsungs nya Galaxy S II är inte bara tunnare, utan även snabbare, smartare, skarpare och lättare än storsäljaren Galaxy S. Genom att vara först ut med en snabbt arbetande dubbelkärnig processor på 1,2 gigahertz samt en skärm på 4,3 tum och en knivskarp bildkvalitet sätter Samsung en helt ny standard för smarta mobiler.

Samsungs succé Galaxy S har sålts i 14 miljoner exemplar, och nu är det dags för efterföljaren. Med Galaxy S II utnyttjar Samsung möjligheterna med Android 2.3 till fullo, och sätter ny standard för smarta mobiler. Norden är bland de första länderna i världen som nu får ta del av Samsungs nya flaggskepp.

Tunn och lätt i handen
Galaxy S II är inte mer än 8,49 millimeter tunn. Trots att den är så pass tunn och lätt, så ligger Galaxy S II tryggt och bekvämt i handen tack vare den räfflade ytan på baksidan.

Snabbare hantering
Samsung är först ut med en dubbelkärnig processor på 1,2 gigahertz, vilket innebär att hjärtat i Galaxy S II slår väldigt fort. Förutom att nedladdningar går så snabbt som 21 megabit per sekund blir navigeringen smidigare, och att köra flera program och applikationer samtidigt är inga problem. Skrivfunktionen Swype gör det dessutom möjligt att skriva textmeddelanden avsevärt snabbare jämfört med traditionell textinmatning, eftersom fingret dras mellan bokstäverna istället för att tangenterna trycks ner. 

Smartare användning
Samsungs Social Hub gör det enkelt att hålla kontakt med nära och kära i Galaxy S II. Telefonboken sammanlänkas nämligen med exempelvis e-post, Facebook och Twitter och samlar korrespondens och uppdateringar på ett ställe. Kamerafantasten går inte heller lottlös, då Galaxy S II utrustats med en främre kamera för självporträtt och en bakre kamera för bilder på åtta megapixlar och videoinspelning i full-hd.

Galaxy S II med Near Field Communication, NFC, kommer i sommar. Tekniken NFC är på stark frammarsch, och innebär att mobilen exempelvis kan användas som plånbok i affärer, som identifikation vid incheckning på flygplatser, som nyckel till dörrar och mycket mer.

Fakta:
Galaxy S II är en pekskärmsmobil med 4,3 tum super-amoled plusskärm (480x800 pixlar). Android 2.3, gränssnitt TouchWiz 4.0. 1,2 gigahertzprocessor med dubbla kärnor, 16 gigabyte internminne, Mobilt bredband (hspa+) med stöd för 21 megabit per sekund. Stöd för Flash 10.2. Wifi 802.11/n och AllShare. Åtta megapixel-kamera med led-blixt samt videokamera för full-hd (1 080 pixlar). Snabbskrivfunktionen Swype. Accelerometer och gyroskop. Storlek: 125,3 x 66,1 x 8,49 millimeter, Vikt: 117 gram. Batteri: 1650 mAh. I butik vecka 19. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 5 490 kr.

Bifogade filer

PDF-dokument