Följ Samsung Electronics Nordic AB

Ny design plockar ner TV:n från väggen

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2015 09:38 CET

Nu lanserar Samsung sin nya satsning Serif TV – TV:n som förenar revolutionerande design och högkvalitativ teknologi 

Stockholm – 5 november 2015 – Nu finns Samsungs nya Serif TV att beställa i Sverige. TV:n, som är designad av den hyllade franska designduon Ronan och Erwan Bouroullec, presenterades för första gången på Londons Designfestival i september 2015.

Unik design
Serif TV är designad för att fungera som en fristående möbel i hemmet, och är på samma gång en högteknologisk TV. Designen går bortom den allmänna synen på hur en TV ska se ut. Serif TV definieras istället av dess form, där profilen skapar siluetten av ett versalt I. Den typografiska seriffen utgör en stabil bas för TV:n att stå på och bildar samtidigt en subtil hylla på toppen av TV:n. 

Framifrån utmärks Serif TV av sin ram som är skapad i ett stycke med en enhetlig färg och form. Modellerna Serif TV och Serif TV Medium levereras båda med en ställning i form av fyra tubformade ben som gör att de kan stå fritt i rummet. Samtliga modeller har en stabil bas som gör att de kan placeras direkt på en möbel utan ytterligare stöd. Baksidan täcks dessutom av ett avtagbart tyg som döljer alla uttag och ger TV:n ett elegant utseende från alla vinklar.

Smarta funktioner
Det nya skräddarsydda användargränssnittet inkluderar ett unikt digitalt draperi, även kallat Curtain Mode, som gör det möjligt att dölja det som visas på TV:n genom att bilden förvandlas till ett abstrakt mönster. Detta Curtain Mode kan du själv redigera utseendet på så att du får den bakgrundsbild du önskar.

”Vi är väldigt förväntansfulla att se hur mottagandet av vår nya Serif TV blir. Framförallt ska det bli intressant att se hur konsumenterna väljer att placera den i sina hem. Den tygbeklädda baksidan i kombination med det faktum att TV:n kan placeras fristående erbjuder helt nya möjligheter till möblering av TV:n i hemmet, säger Magnus Nilsson, produktchef för TV på Samsung i Norden.

Serif TV finns i tre olika storlekar och färger. SerifTV går endast att beställa online på www.SerifTV.com och leveranstiden är beräknad till cirka tre veckor. SerifTV kommer framöver även att visas upp hos utvalda samarbetspartners.

Prisinformation:
Samsung Serif TV finns i tre olika format:
Serif TV i vitt eller mörkblått, 14990 SEK
Serif TV Medium i vitt eller mörkblått, 9990 SEK
Serif TV Mini i vitt eller rött, 6990 SEK

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument