Följ Samsung Electronics Nordic AB

NU ÖPPNAR SVERIGES FÖRSTA SAMSUNGBUTIKER

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2014 09:00 CET

Samsung och Phone House i samarbete när Samsungbrandade butiker öppnas av Phone House i Täby centrum, Kista galleria och Emporia i Malmö.  

Stockholm, 27 mars, 2014
– Samsung Electronics Nordic meddelade idag att de första Samsungbrandade butikerna öppnar i Sverige. De nya butikerna som går under namnet ”Samsung Experience Store” är ett samarbete mellan Samsung och Phone House som presenterades tidigare i år och innebär att Carphone Warehouse kommer driva över 60 fristående Samsungbutiker i Europa.

– Det känns mycket inspirerande att tillsammans med Phone House nu öppna de första Samsungbutikerna i Sverige, säger Björn Hansen, nordisk försäljningsdirektör för telekom på Samsung. Våra kunder kommer att mötas av en helt ny shoppingupplevelse tillsammans med Samsungs alla produkter och lösningar inom telekom och mobilitet.

De tre första butikerna i Sverige öppnas i Täby centrum den 27 mars, i Kista galleria den 28 mars och i Emporia köpcentrum i Malmö den 11 april. De nya butikerna ska sälja mobiltelefoner, tablets och så kallade wearables från Samsung. Butikerna förenar butiks- och teknikinnovationer, såsom Phone House egna säljverktyg som baseras på Samsungs tablets. Vid det svenska öppnandet kommer Samsungs senaste flaggskepp Samsung Galaxy S5 finnas på plats tillsammans med de senaste Gear-produkterna, Samsung Gear 2, Samsung Gear 2 Neo samt Samsung Gear Fit. Det är första gången som svenska konsumenter har möjlighet att se och känna på de nya produkterna.

– Vi är mycket glada över att Samsung valt oss som samarbetspartner för det nya butikskonceptet, säger Daniel Lindholm, VD, Phone House Sverige. De nya butikerna kommer erbjuda ett fantastiskt utbud av Samsungprodukter tillsammans med snabb service och mycket kompetent butikspersonal som kan rekommendera mobilabonnemang från alla operatörer.

Inför öppningen av de nya butikerna kommer en konsumenttävling att äga rum i Täby centrum i Stockholm och i Emporia i Malmö. Under tre dagar innan öppning kommer besökare att, via Samsungs Facebook-sida, få ledtrådar som leder till tre fysiska stjärnor som finns gömda på plats i respektive centrum. Varje dag finns tre stjärnor att finna och totalt finns därför chans att finna nio spännande priser per stad. En upphittad stjärna innebär ett pris varav en lycklig vinnare per dag får nya Samsung Galaxy S5. 

PRESSKONTAKT

Malin Rönnmark, Communication Manager, Samsung Nordic: +46 70 388 66 32 / m.ronnmark@samsung.com

Jonny Malmlöf, PR-ansvarig, Phone House: +46 73 52 00 858 / jonny.malmlof@phonehouse.se

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument