Följ Samsung Electronics Nordic AB

Nu åker de nordiska fackelbärarna till Sydkorea för att delta i den olympiska fackelstafetten

Pressmeddelande   •   Jan 04, 2018 08:00 CET

De nordiska fackelbärarna består av representanter från lokala organisationer som arbetar för positiv förändring i samhället.

Stockholm, Sverige, 4 Januari 2018 – Efter en spännande omröstning och uppladdning under hösten är det nu dags. I dagarna åker de nordiska fackelbärarna till Sydkorea för att bära fram den olympiska elden. 7500 fackelbärare från hela världen samlas på plats i Sydkorea och den 7 januari springer våra nordiska fackelbärare med den olympiska facklan.

– För Samsung är social innovation ett viktigt område som vi har arbetat aktivt med under lång tid. Att utse de olympiska fackelbärarna bland organisationer som arbetar för positiva förändringar i samhället kändes därför självklart. Vi är så stolta över att dessa organisationer kommer att representera norden i Sydkorea och vi ser fram emot att nu få se dem springa med den olympiska elden, säger Eva Carrero, Corporate Marketing Director på Samsung Norden.

I våras inledde Samsung Norden jakten för att hitta de nordiska representanterna till den olympiska fackelstafetten inför OS i PyeongChang 2018. 12 nordiska organisationer har valts ut genom en omröstning bland allmänheten i Sverige, Norge och Finland. Organisationerna har alla bidragit till det nordiska samhället genom att på olika sätt arbeta med sociala innovativa lösningar för att föra människor närmare varandra, bryta barriärer och bidra till en positiv samhällsutveckling.

De nordiska fackelbärarna är:
Bris
, representeras av generalsekreterare Magnus Jägerskog.
Giving People, representeras av generalsekreterare Linda Hellquist.
Min Stora Dag, representeras av generalsekreterare Hélène Benno.
Ung Cancer, representeras av generalsekreterare Emma Tonnes.
Brother Christmas, representeras av grundare Ari Koponen
FightBack, representeras av grundare Pekka Hyysalo
Leijonaemot, representeras av acting director Janet Grundström
Yksi Elämä, representeras av ambassadör Kaj Kunnas
The Dale Oen Experience, representeras av Founder and instructor, Robin Dale Oen
Lær Kidsa Koding, representeras av Director for internet and new media in IKT Norway, Torgeir Waterhouse
Stiftelsen Sykehusbarn, representeras av grundade and CEO, Magne Helander
Young Sustainable Impact, representeras av medgrundare och CEO, Amund Grytting

Kort om fackelstafetten
Den olympiska fackelstafetten inför PyeongChang 2018 pågår under 101 dagar från och med den 1 november 2017 fram till den 9 februari 2018.

2018 km är den totala sträckan för fackelstafetten vilket representerar året då de Olympiska spelen genomförs och förhoppningen om att spelen ska bli en stor framgång.

7500 fackelbärare från hela världen samlas på plats i Sydkorea och den 7 januari springer de nordiska fackelbärare med den olympiska facklan.

För mer information
Elin Wallberg, Samsung Electronics Nordic AB, e.wallberg@samsung.com
Ola Granfeltdt, Wenderfalck kommunikationsbyrå, ola@wenderfalck.com

Om Samsung Electronics Co., Ltd. Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med transformativa idéer och teknologi. Samsung öppnar nya möjligheter för människor världen över genom innovation och nya upptäckter. För senaste nytt besök Samsungs officiella nyhetsrum på news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument