Följ Samsung Electronics Nordic AB

Mobilen handen kommer ihåg

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2009 10:49 CET

På Mobile World Congress rönte Samsung stor uppmärksamhet för sitt utbud av pekskärmsmobiler. Nu, efter bara ett par veckor, offentliggör Samsung globalt ännu en. S5600 blir den sjunde marknadsaktuella pekskärmsmobilen.

- Vi har tagit ett strategiskt beslut att utveckla minst en pekskärmsmobil för varje livsstil, säger Michael Alström, nordisk produktmarknadschef för Samsungs mobiltelefoner.

Knappt större än ett kreditkort och med rundad baksida av gummiinspirerat material är S5600 en mjukt formvänlig mobil som ligger skönt i handen. På framsidan domineras mobilen av en 2,8 tum stor pekskärm med stöd för 16 miljoner färger och som helhet är S5600 en vacker skapelse att titta på.

Men det yttre är inte allt - för S5600 räknas även insidan.

Gränssnittet med tydliga ikoner är en vidareutveckling som presenterades i TouchWiz-mobilen, vilket gör det enkelt att forma egen startmeny med genvägar genom widgets - så kallade "dra-och-släppa-ikoner" - till de funktioner användare vill ha nära till hands. Med ett enkelt klick får man snabbt tillgång till olika tjänster och favoritgenvägar. Fler widgets kan dessutom laddas ner till mobilen.

Musikigenkänningsfunktionen stödjer över en miljon låtar. Håll S5600 mot en högtalare och låt den lyssna på en låt. Inom några sekunder känner S5600 igen vilken låt det är och ger information om vad låter heter och vem artisten är, men även en möjlighet att ladda ner låten via operatörens musikbutik. Naturligtvis har S5600 fm-radio samt stödjer en rad ljud- och videoformat. Självklart stödjer den blåtandsstereo och Samsungs ljudprocessor DNSe ger dessutom ljudet en utökad bredd och djup. Internet nås via snabb 7,2 mbps-uppkoppling och med autorotation kan skärmen vridas så att större bild fås med mobilen liggande. Det är möjligt att läsa sin e-post i mobilen och med den inbyggda digitalkameran är det lätt att hålla sin blogg uppdaterad. S5600 är kompatibel för såväl 3g dualband som för gsm quad band.

- Vår produktportfölj av pekskärmsmobiler förstärks löpande. Jag är övertygad om att segmentet för pekskärmsmobiler kommer att ha mycket stark tillväxt under 2009, säger Michael Alström.

Fakta: S5600 är en mobiltelefon kompatibel för 3g dualband (900/2100MHz) och gsm quad band (850/900/1800/1900MHz) med en 2,8 tum stor tft-pekskärm (240x320 pixlar) med 16 miljoner färger. Klarar formaten h.263, h.264, wmv, mpeg4, mp3, aac, aac+, wma, eaac+, wma, amr, midi, sp-midi, i-melody, wav. 3 megapixelkamera, rds-radio och musikigenkänning (kräver wap). Bluetooth v2.1, usb 2.0, 80 mb internminne och minneskortsplats för upp till 8 gb. Internetanslutning via 7.2 mbps med stöd för html och med snabbfunktioner för Google och blogg. I butik under juni månad.

Bifogade filer

PDF-dokument