Skip to content
Mer tv-tittande med familj och vänner med Samsungs utomhus-tv The Terrace

Press release -

Mer tv-tittande med familj och vänner med Samsungs utomhus-tv The Terrace

På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med The Terrace, Samsungs tv för utomhusbruk[1], kan även tv-tittandet flyttas till uteplatsen. Det förlänger sommarkvällarna och innebär att vi ser mer på tv tillsammans med vänner och familj visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Nordic. 

Undersökningen om svenskarnas förhållande till utomhus-tv genomfördes den 25–27 maj. Totalt 1 006 personer i åldrarna 18–65 år intervjuades och fick bland annat uppge vad de skulle titta på om de ägde en utomhus-tv och vilka fördelar de ansåg att en sådan hade.

Långfilm var det i särklass populäraste innehållet. Hela 41 procent av de tillfrågade sa att de skulle föredra att titta på film på en utomhus-tv. Men sport och serier, med 32 respektive 30 procent, stod också högt upp på listan liksom dokumentärer (27 procent) och nyheter (26 procent).

Om de hade en utomhus-tv skulle 41 procent av de tillfrågade oftare än i dag bjuda in bekanta och familj för att se på tv tillsammans. Var fjärde uppgav dessutom att de skulle vistas mer utomhus om de hade en utomhus-tv.

Deltagarna i undersökningen fick även uppge vilken de ansåg vara den viktigaste fördelen med en utomhus-tv. 21 procent menade att en utomhus-tv skulle förlänga sommarkvällarna, 14 procent att de skulle vistas mer utomhus och 10 procent pekade på möjligheten att se utomhusbio med andra.

– Nu är sommaren här och allt fler spenderar mer tid utomhus och The Terrace är perfekt när många samlas ute för att titta på en film eller ett sportevenemang. Displayen på Samsungs utomhus-tv är skyddad mot vattenstänk och damm[2] och bilden är väldigt skarp, även i fullt dagsljus, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

The Terrace finns i tre storlekar, 55, 65 och 75 tum, med Samsungs bildkvalitet QLED 4K och smart-tv-funktioner. Skärmen klarar temperaturer upp till 50 plusgrader även om direkt solljus ska undvikas. Utomhus-tv:n kompletteras med fördel med The Terrace Soundbar för ett ännu mer dynamiskt ljud. The Terrace Soundbar säljes separat.

För mer information om Samsungs The Terrace, besök samsung.com.

Om undersökningen
Undersökningen är gjord av YouGov på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ år svarat på frågorna. Undersökningen genomfördes i mars 2022.


[1] Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

[2] Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

Subjects


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667