Skip to content
Lång film endast två minuter med Samsungs usb 3.0-hårddisk

Press release -

Lång film endast två minuter med Samsungs usb 3.0-hårddisk

Samsungs nya externa hårddisk Story Station har supersnabb usb 3.0-anslutning. Med usb 3.0 blir dataöverföringen tio gånger snabbare. Att överföra en digitalbild tar bara någon tiondel av en sekund.

Och som en smidig försäkring har Story Station en automatisk backupfunktion för datorns samtliga filer.

Vart sparar man videokamerans filmer bäst?  Svaret är på en extern hårddisk. Där ligger de skyddade och är samtidigt lätta att plocka fram för att visa på teven eller i datorn.

Samsungs nya externa hårddisk Story Station har den nya och snabba usb 3.0-anslutningen. Via den går det från datorn till den externa hårddisken att ladda över två timmar långa filmer på drygt två minuter. En mp3-låt alternativt en högupplöst digitalbild tar bara två tiondelar av en sekund.

Usb 3.0 är betydligt snabbare än den tidigare usb-standarden 2.0. Med usb 3.0 överförs data tio gånger snabbare i en hastighet av fem gigabyte per sekund jämfört med 480 megabits per sekund för usb 2.0.

Lösenordsskyddad backup

En extern hårddisk används många gånger som backup till datorn. Där lägger man bilder, filmer, musik och dokument som man vill spara i en skyddad miljö. Story Station har en automatisk backupfunktion som gör backuper enligt ett schema. Filerna kan även skyddas genom ett lösenord i en krypterad del av Story Station vilket ger en ökad trygghet ifall tjuven skulle vara framme – de lösenordsskyddade filerna förblir hemliga.

Filmer, musik och bilder som sparas i Story Station kan även visas i en tv som har inbyggd mediaspelare (exempelvis kan alla Samsungs nya tv visa bilder och alla utom lcd-tv i 3-serien visa filmer från den externa hårddisken). Så ta med den externa hårddisken hem till svärföräldrarna och koppla in den i usb-ingången i deras tv och visa de senaste videofilmerna och stillbilderna på barnbarnen. I en extern hårddisk är det lätt att samla och ha allt lätt tillgängligt.

För snabb överföring av data i en hastighet av fem gigabyte per sekund krävs att både avsändaren och mottagaren har usb 3.0. Ifall den ena har usb 2.0 medan den andra usb 3.0 kommer överföringshastigheten att bli 480 megabits per sekund. Story Station är bakåtkompatibel med både usb 2.0 och usb 1.1. Story Station finns i två storlekar, en och två terabyte stort minneskapacitet. I butik i juni.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667