Skip to content
Inspiration och energi hela arbetsdagen med  Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 edge

Press release -

Inspiration och energi hela arbetsdagen med Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 edge

En effektiv arbetskamrat att lita på – prestandamonster med förbättrad batteritid

Stockholm – 5 mars 2015 – Tillräckligt med batteri för att ringa dagens sista viktiga jobbsamtal? Lagras företagets information på ett säkert sätt på din mobil? Strejkar telefonen när du gör flera saker samtidigt? Låt oss presentera lösningen, din nya arbetskamrat Samsung Galaxy S6. En telefon som har många smarta finesser som du kommer att använda i ditt framtida arbetsliv.

På ett Unpacked-event den 1 mars, i anslutning till världens största mobilmässa Mobile World Congress, presenterade Samsung sina senaste flaggskeppsmobiler. Galaxy S6 och Galaxy S6 edge är de mest avancerade modellerna på dagens smartphone-marknad. Den senare modellen har dessutom en välvd skärm som täcker dess sidor, något som både visuellt och konceptuellt är ett bevis på Samsungs innovationskraft.

Lång batteritid och trådlös laddning
De nya modellerna har en energisnål octa core-processor som ger lång batteritid. För att ytterligare öka batterikapaciteten finns Smart Manager, en förinstallerad widget som rekommenderar vilka applikationer du kan stänga av eller till och med avinstallera. Och vid de tillfällena när du endast har begränsad tillgång till ett eluttag räddas du av snabbladdningsfunktionen som ger dig upp till fyra timmars standby-tid från tio minuters laddning. Som snabbast kan du ladda S6 från noll till hundra på cirka 80 minuter. En annan innovativ funktion är det inbyggda stödet för trådlös laddning. Placera din telefon på laddningsplattan (tillval) vid din arbetsstation och du har alltid ett laddat batteri, utan trassel och sladdar.

Sov gott om natten med Samsung KNOX
Den snabba framväxten av mobilanvändning har lett till säkerhetsrisker. Inte minst med tanke på att gränserna mellan arbetsliv och privatliv suddas ut, och anställda använder samma telefon för båda syftena. Om inte företag ger medarbetare rätt verktyg för att lösa arbetsuppgifter hittar de snabbt egna lösningar, vilket är en säkerhetsrisk. Med hjälp av den mobila säkerhetsplattformen Samsung KNOX kan företag enkelt både skydda och separera företagsdata från privat data på telefonen, samtidigt som enheten skyddas mot virus som exempelvis trojaner. KNOX är bevisat säkert, och har nyligen certifierats av flera organ, som bland annat finska FICORA, US. Department of Defense och Common Criteria.

En kraftfull och smart arbetskamrat
S6 och S6 edge är redo att ta sig an tuffa arbetsuppgifter med flera smarta funktioner för yrkesanvändare, såsom VPN, stöd för Exchange Active Sync och Active Directory. Samsung har också flera globala samarbeten med MDM-leverantörer som exempelvis Good Technology, Mobileiron, Airwatch, SAP och SOTI. Med den nya och kraftfulla processorn startar de nya modellerna dubbelt så snabbt som andra Galaxy-enheter.

Form möter funktion med välvd skärm
De nya modellerna är tillverkade i metall och glas (Corning® Gorilla Glass® 4) med en nyskapande och samtidigt tidlös design. Galaxy S6 edge har, som den första smarta telefonen på marknaden, en välvd skärm som täcker dess långsidor. Denna eleganta och avskalade design ger också nya möjligheter. Färgkoda dina favoritkontakter och S6 edge signalerar diskret vem som ringer dig genom att lysa upp sidan av den välvda skärmen (i den färg som den favoritkontakt som ringer har tillskrivits). För att avböja samtalet, lägg ditt finger på pulsmätaren och Galaxy S6 edge skickar automatiskt ett SMS som informerar om att du inte är tillgänglig.

Fakta: Samsung Galaxy S6 och S6 edge är utrustade med Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore-processor och 3GB RAM-minne samt 32/64/128GB internminne. Har en 5.1’’ Quad HD (2560x1440) 577ppi, Super AMOLED-skärm. Operativsystem Android 5.0 Lollipop. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+, USB 2.0 samt stöd för NFC. Redo för Samsung KNOX. Kommer i färgerna White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6) och Green Emerald (S6 edge). Säljstart under april.

Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667