Skip to content
IFA 2022: Samsung delar sin vision för ett smartare liv och en mer hållbar framtid

Press release -

IFA 2022: Samsung delar sin vision för ett smartare liv och en mer hållbar framtid

Under elektronikmässan IFA i Berlin presenterar Samsung produkter inom vitvaror, TV, skärmar, mobiler och smartklockor som lanseras i Europa. Tillgänglighet, tjänster och funktioner kan dock variera beroende på region.

Berlin, Tyskland – 1 september 2022 – Idag presenterade Samsung Electronics sin vision för ett smartare liv och strävan till en hållbar framtid. Under sin presskonferens lyfter Samsung fram SmartThings, som öppnar för nya möjligheter till uppkoppling, anpassning och hållbarhet inom Samsungs olika produktkategorier.

Under konferensen presenterade Samsung även sina senaste framsteg inom vitvaror, TV, skärmar, mobiler och smartklockor som tillsammans formar ett ekosystem av enheter som är sammankopplade.

Uppkopplat boende med SmartThings
Samsung har integrerat SmartThings i flertalet produkter[1]. SmartThings gör det möjligt för konsumenter att skräddarsy sina enheter för att få ut det mesta av sina Samsung-produkter.

- Genom våra senaste innovationer erbjuder Samsung mer öppna, uppkopplade och smarta upplevelser. Vi fortsätter ta fram lösningar som passar användarnas livsstil och erbjuder nya sätt att bli underhållen på. Detta samtidigt som vi möjliggör för konsumenter att påverka sin energianvändning, säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer på Samsung Europa.

    Strävan efter att hjälpa konsumenter leva mer hållbart
    Kunderna kan fatta egna beslut om sin energianvändning med hjälp av funktionen SmartThings Energy i SmartThings-appen, som visar användningsmönster och data i realtid. 2023 kommer 100 procent av Samsungs större hemelektronik att vara Wi-Fi-aktiverade.

    Genom att använda de lösningar som rekommenderas av SmartThings Energy tillsammans med AI Energy Mode[2], kan användarna automatiskt ställa om kompatibla smarta apparater[3] till energisparläge.

    Bespoke AI™ tvättmaskin kommer med funktionen AI Ecobubble™, en funktion som omvandlar tvättmedel till bubblor. Funktionen ger samma nivå av renhet samtidigt som energianvändningen minskas med upp till 70 procent[4]. Användarna kan också minska energianvändningen med AI Wash Cycle, som optimerar nivåer av vatten och tvättmedel för att sedan justera blötläggnings-, skölj- och centrifugeringstiderna.

    Den digitala invertermotorn i tvättmaskiner och torktumlare, samt digitala inverterkompressorer i kylskåp omfattas dessutom av garanti i 20 år[5]. Detta för att försäkra användarna att deras apparater inte kommer att behöva bytas ut[6]inom en snar framtid.

    Samsung introducerar även SolarCell Remote till sina senaste TV-apparater, som laddas genom att exponeras för ljus och radiofrekvenser från enheter så som Wi-Fi-routrar[7].

    Samsung återanvänder även plast från haven.[8]Kasserade fiskenät återanvänds för att skapa ett nytt material som används i mobila produkter som Galaxy Z Flip4, Z Fold4 och Buds2 Pro.

    Funktioner för flexibelt liv
    Samsungs engagemang för ett flexibelt liv speglas i utbudet av uppkopplade enheter som fokuserar på välbefinnande. SmartThings erbjuder många sätt att ta hand om hälsan, från luftkvalitetskontroll till hälsosammare matlagning och husdjursvård.

    SmartThings Home Life samlar alla SmartThings-tjänster, inklusive SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care och Energy, till en hubb på din smartphone. Detta gör det möjligt för användarna att på ett enkel sätt ta hand om olika delar av sitt hem. SmartThings är dock mer än bara hushållsapparater. Det omfattar även Samsung Galaxy-enheter, till exempel den senaste Galaxy Watch5-serien.

    Personlig underhållning och spel för alla
    Samsung öppnar upp visnings- och spelalternativ och möjliggör nya sätt att bli underhållen på. Bland annat den väggstora MICRO LED-skärmen Neo QLED 8K och den bärbara projektorn Freestyle. Nytt för 2022 är Samsungs The Frame med Matte Display-teknik, som förbättrar tittarupplevelsen med minskade reflektioner och ger realistisk bildkvalitet även när det är ljust.

    Även gamers har gott om valmöjligheter. Odyssey Ark erbjuder en uppslukande spelupplevelse, tack vare en skärm som omsluter användarnas synfält. Även nya Odyssey Neo G8 passar bra för spelande, medan Smart Monitor erbjuder flexibilitet för dem som vill använda en och samma skärm för arbete, underhållning och spel. Dessutom erbjuder den nyligen lanserade Samsung Galaxy Z Fold4 spelarna dubbel skärmstorlek, ett utmärkt val för spelande på språng.

    Från september erbjuder Samsung dessutom de senaste innovationerna till ännu fler användare, med den nya mjukvaran på Z Fold4, Flip4 och Watch5 som expanderar till de tidigare generationerna.

    Större spelupplevelser genom öppet samarbete
    Öppenhet och samarbete är viktiga delar av Samsungs filosofi och företaget har samarbetat med några av de största namnen inom teknik och underhållning för att ge konsumenterna en unik upplevelse. I år lanserade Samsung bland annat Gaming Hub, som erbjuder en allt-i-ett-plattform och spel på Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia och Utomik.


    [1] SmartThings Energy fungerar för närvarande med ett 40-tal Samsung-hushållsapparater som är SmartThings-aktiverade. Dessa inkluderar tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, luftkonditionering, luftrenare, dammsugare, ugnar, fläktar, spishällar, mikrovågsugnar, TV-apparater (modeller lanserade efter juni 2022) och energimätare

    [2] Tillgänglig för Android och iOS-enheter. Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs.

    [3] Endast tillgänglig för smarta apparater som är kompatibla med AI Energy-läget.

    [4] Testad i enlighet med IEC 60456-2010 / 4 kg tvättlast / Super Eco Wash kallt (WF80F5E5U4W) jämfört med Cotton 40°C utan Ecobubble (WF0702WKU). Individuella resultat kan variera.

    [5] Gäller endast digitala invertermotorer i tvättmaskiner och torktumlare och kompressorer i kylskåp som säljs från 1 juli 2022 ger en 20års reservdelsgaranti från inköpsdagen. Garantin gäller endast nämnd komponent och omfattar inga andra kostnader såsom arbetskostnader, frakt eller installation. Det är begränsat till produkter tillverkade av Samsung och underleverantörer och gäller inte för några outsourcade produkter.

    [6] Samsung arbetar enligt WEEE-bestämmelserna (Waste of Electrical and Electronic Equipment) för miljösäker insamling, behandling, återvinning och bortskaffande av utrustning.

    [7] Se https://solarcellremote.samsung.com/ för mer information.

    [8] När Samsung lanserade Galaxy S22-serien i år började de använda en ny typ av återvunnen plast i sina mobilprodukter: havsplast gjord på kasserade fiskenät. Samsung planerar att inkludera denna typ av återvunnen plast som ett av materialen i sina framtida mobilprodukter.

    Topics


    Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

    Contacts

    För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

    För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

    Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
    Elin Axelsson

    Elin Axelsson

    Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
    Louise Gustafsson

    Louise Gustafsson

    Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667