Följ Samsung Electronics Nordic AB

Galaxy Note 4 – Samsungs senaste tillskott i Note-serien

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2014 17:30 CEST

Galaxy Note 4 med ännu bättre S Pen och imponerande skärm

Stockholm, 4 september 2014 – På IFA i Berlin offentliggjorde Samsung den senaste medlemmen i Galaxy-familjen, Galaxy Note 4. Med en större skärm som ger skarpare och mer levande bilder i kombination med en förbättrad teknik för S Pen sätter Galaxy Note 4 standarden för vår generations nya smartphone-kultur.

– När vi först introducerade Galaxy Note-serien förde vi samman den uråldriga traditionen av att använda papper och penna med den digitala världen. Med lanseringen av Galaxy Note 4 har tekniken förbättrats och förfinats för att ge en så optimal upplevelse för användaren som möjligt, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Galaxy Note 4 har en 5,7-tums Quad HD (2560x1440) Super AMOLED-skärm som ger skarpare och mer levande bilder, djupare kontrast, bättre betraktningsvinklar och en otrolig responstid. Skärmens storlek möjliggör även förbättrade multitasking-funktioner. Med ett enkelt drag över skärmen går det att ändra både läge och storlek på skärmen beroende på om du föredrar fullskärmsläge eller flera pop-up-fönster när du använder appar.

Pennan är mäktigare än fingret
För att förenkla vardagen och fokusera på funktioner som används ofta har S Pen förbättrats ytterligare och nu är det enklare att klippa, klistra, skapa och spara innehåll. Dessutom är tekniken i S Pen förfinad för att återskapa känslan av att skriva med en penna. Utöver att skriva och anteckna direkt i mobilen kan du med hjälp av S Note fotografera anteckningar från ett papper eller whiteboard för att sedan konvertera dem till en anteckning i S Note.

Förbättrad kamera optimerad för wefies
Den nya 16 megapixel-kameran är utrustad med Smart Optical Image Stabilizer som stabiliserar bilden och ger förbättrad exponering vid svåra ljusförhållanden. Resultatet är bättre återgivning av ljus, djup, skärpa och detaljrikedom i bilderna. Utöver det är Galaxy Note 4 utrustad med en 3,7 megapixel-kamera på framsidan med en vidvinkel på 120 grader som gör att du kan ta så kallade ”wefies” utan problem.

Funktionell design och smarta funktioner
Galaxy Note 4 introducerar ett nytt elegant formspråk i Galaxy-serien. Med rundade hörn och en metallram som integrerar skärmen är Galaxy Note 4 en mobil att vila ögonen på. Utöver förbättrad och förfinad teknik är Galaxy Note 4 utrustad med nya smarta funktioner såsom snabbladdning, ultra-energisparläge, fingeravtrycksläsare samt världens första UV-sensor i en mobil enhet.

– Galaxy Note 4 är kreativitet och teknisk innovation i perfekt symbios. Allt för att användaren ska få ut så mycket som möjligt av sin mobiltelefon, avslutar Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Samsung Galaxy Note 4 kommer i färgerna "Charcoal Black", "Frost White", "Bronze Gold” och beräknas finnas tillgänglig i butik i oktober till ett rekommenderat butikspris på 7 500 kronor.

Fakta: Samsung Galaxy Note 4 är utrustad med en 2.7 GHz Quad-Core Processor, 5,7” Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440)-skärm. Operativsystem Android 4.4, Bluetooth®: 4.1 (BLE,ANT+), USB 2.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80), MIMO PCIe, GPS / GLONASS / Baidu, NFC, RAM-minne på 3 GB och 32 GB* internminne, micro SD-kortplats (upp till 128 GB). Batteri 3,220 mAh, Sensorer: Accelerometer, Geo-magnetisk, Gyroskop, Pulsmätare, UV, Barometer, Hall sensor, Fingeravtrycksläsare.
  
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument