Gå direkt till innehåll
Fånga ännu mer på bild – nya kamerafunktioner till Galaxy S10 och Galaxy Note10

Pressmeddelande -

Fånga ännu mer på bild – nya kamerafunktioner till Galaxy S10 och Galaxy Note10

Nu kommer utvalda kamerafunktioner från Samsung Galaxy S20 även till S10 och Note10. Med en mjukvaruuppdatering som planeras att rullas ut i Norden kring månadsskiftet blir bland annat Single Take-funktionen, ett smartare galleri och smidigare delning av foto och video tillgängligt för fler.

Stockholm, 25 mars 2020 – Samsung tar nu nya och innovativa kamerafunktioner från Galaxy S20-serien till Galaxy S10 och Note10 genom en kommande mjukvaruuppdatering[1]. Det betyder att användaren kommer kunna fota och filma ännu bättre innehåll med den senaste mjukvaran för kameran, exempelvis den populära Single Take-funktionen. Den fångar automatiskt flera stilla och rörliga bilder med de olika kamerorna under ett och samma tillfälle, så användaren kan välja det alternativ som fångade stunden allra bäst. Utöver det kommer användaren få tillgång till en mängd andra mjukvaruförbättringar för en ännu bättre mobilupplevelse med Galaxy.

Så här kommer utvalda Galaxy S20-funktioner fungera på Galaxy S10 och Galaxy Note10.

Avancerad foto- och videoteknik
Mjukvaruuppdateringen tar utvalda foto- och videofunktioner från Galaxy S20 till Galaxy S10 och Galaxy Note10. Funktionen Single Take hjälper användaren fånga ögonblicket med hjälp av integrerad AI-teknik. Single Take använder kamerans teknik och AI för att fånga ett flertal bilder i stilla och rörligt format samtidigt och rekommenderar sedan de bästa bilderna till användaren.[2]

Med förbättrat Nattläge till Galaxy S10-serien och tillägget av Night Hyperlapse på både Galaxy S10- och Note10-serien[3] för ännu bättre bilder och videos även i mörkare fotomiljöer.

När den perfekta bilden väl har hittats så hjälper smarta Custom Filter till att skapa ett eget filter genom att använda ett favoritfoto som inspiration. Filtret som användaren skapat kan sedan sparas för att användas igen vid senare tillfällen.

Single Take tillgänglig för Galaxy S10

Single Take i galleriet på Galaxy Note10

Custom Filter till Galaxy S10

Hur Custom Filter används i Galaxy Note10

För den aspirerande filmskaparen ger Pro Video-läget användaren ännu mer kontroll över inställningar som ISO, slutartid och exponeringsnivå. Man kan även skifta mellan den främre och bakre kamerorna under pågående inspelning.

Pro Video för Galaxy S10

Videoinspelning i Pro Video-läget på Galaxy Note10

Smartare galleri
Uppdatering innebär även flera nya gallerifunktioner för att hjälpa användaren organisera innehållet i sin Galaxy. Med Clean View-inställningen påslagen grupperar galleri-appen automatiskt bilder med liknande motiv för ett mer organiserat bildgalleri.[4] Användaren kan också enkelt gå igenom bilder som liknar varandra och välja ut en favorit som agerar tumnagel för gruppen av bilder. När man tittar på en bild i galleriet kan man enkelt zooma in på en bild och trycka på Quick Crop, uppe i det vänstra hörnet, för att direkt beskära bilder till önskad storlek.

Tryck på ikonen för att gruppera/avgruppera bilder i galleriet på Galaxy S10

Organiserad vy efter gruppering av bilder på Galaxy Note10

Quick Crop tillgänglig för Galaxy S10

Quick Crop tillgänglig för Galaxy Note10

Förenklade delningsmöjligheter[5]
Nu kan användaren dela innehåll smidigare och snabbare. Med Quick Share kan man se vilka av sina kontakter som befinner sig nära och direkt dela foton, videos eller till och med stora filer med flera personer. Med Music Share så kan man förlänga sin hopparade Bluetooth-anslutning, vilket innebär att användaren kan dela sin Bluetooth-anslutning till en enhet. Då behöver användaren inte koppla ned om en vän vill spela deras musik genom deras hopparade högtalare eller bilstereo.

Quick Share och Music Share tillgängliga för Galaxy S10

Quick Share och Music Share tillgängliga förför Galaxy Note10

Mjukvaruuppdateringen för Samsung Galaxy S10 planeras att rullas ut till enheter i Norden kring månadsskiftet mars/april och till Galaxy Note10-enheter kort därefter.

För mer information, vänligen besök: news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com eller www.samsung.com/se/mobile/

[1] Lanseringsdatum för uppdateringen och vilka funktioner som ingår varierar beroende på marknad, operatör och mobilmodell.

[2] Single Take AI tar bilder och video upp till 10 sekunder.

[3] Gäller inte för Note10 Lite.

[4] Upp till 100 bilder i galleriet tagna på samma dag.

[5] Tillgänglig för tidigare Galaxy-serier vid uppdatering till Android 10 och funktionen (Quick Share/Music Share) påslagen.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material