Skip to content
En ny generation: Samsung Galaxy SIII 4G till Norden

Press release -

En ny generation: Samsung Galaxy SIII 4G till Norden

Galaxy SIII sålde i hela 20 miljoner exemplar på bara 100 dagar. Nu kommer en lte-version av succé-mobilen med stöd för 4g till Norden. Med den blir supersnabbt surfande och nya upplevelser möjliga.

 

Galaxy SIII 4G blir det senaste tillskottet till Samsungs familj av 4g-produkter. Den lanseras i färgen Onyx Black och har utrustats med 2GB RAM-minne. Lansering sker stegvis från kvartal fyra tillsammans med operatörer i Norden.

Fjärde generationens mobilnät har en teoretisk nedladdningshastighet på upp till 100 megabit per sekund. Kommunicera med vänner via sociala medier, mejla, surfa, se på film, ladda ner filer. Allt sker blixtsnabbt. Dessutom fungerar Galaxy SIII 4G även som en hotspot dit andra mobiler, surfplattor och datorer kan anslutas så även de kan komma ut på 4g-nätet.

– Nu ger vi fler möjlighet att surfa med mycket hög hastighet på sin Galaxy SIII 4G. Höga hastigheter passar perfekt för att strömma film och tv-serier, exempelvis genom den tv-tjänst som HBO Nordic lanserar i mitten av oktober, säger Michael Alström, Samsungs nordiska produktchef för ny mobilteknik.

 

Fakta Galaxy S III 4G: Kommer i två versioner med stöd för olika LTE frekvenser, LTE 800/1800/2600 MHz alternativt LTE 900/1800/2600 MHz. I övrigt är de två versionerna identiska; operativsystemet Android 4.1 (Jelly Bean). LTE DL/UL upp till 100/50 Mbps och HSPA+ upp till 42 Mbps. Har också stöd för CSFB. Utrustad med Quad core-processor om 1.4Ghz med 2GB RAM-minne och en 4,8 tum stor skärm av hd-superamoledteknik. Kommer med 16GB internminne med plats för minneskort (microSD) upp till 64GB. Väger 131g. Enheten kräver ett 4g-abonnemang från operatör.

 

Om 4g med lte: Lte (long term evolution) är den fjärde generationens nätverk för mobil kommunikation. Den teoretiska nedladdningshastigheten för lte är 100 megabit per sekund. Teoretisk uppladdningshastighet för lte är 50 megabit per sekund. Den upplevda hastigheten beror på många faktorer, exempelvis avstånd till basstationer, antalet samtida uppkopplade användare och abonnemang.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content