Skip to content
​CES 2015: Samsung spelar musik i 360 grader och revolutionerar Smart TV

Press release -

​CES 2015: Samsung spelar musik i 360 grader och revolutionerar Smart TV

Tv och musik i fokus när Samsung tar plats på CES i Las Vegas

Las Vegas, 5 januari 2015 – 2014 var året då tv:n blev välvd, multiroomhögtalarna tog över det trådlösa ljudet och Smart TV blev en självklar del av vår tv-upplevelse. Vi är nu i startgroparna av det nya året och på CES i Las Vegas visar Samsung upp vad som komma skall under 2015. Vad sägs till exempel om en tv som pratar med din mobiltelefon eller en Curved monitor med bildförhållandet 21:9?

Här kommer ett urval av vad Samsung visar på CES 2015.

Samsung SUHD – en färgstark nykomling med smartare innehåll
2015 års tv från Samsung
2015 blir året då Samsung sätter en ny standard för förstklassigt tv-tittande. Med en miljövänligare nanokristallteknik och en smartare bildmotor uppnår Samsung SUHD banbrytande framsteg för tv-skärmen. Samsung SUHD analyserar bildernas ljushet för att minimera onödig energiförbrukning samtidigt som den ger tydligare kontraster. På så sätt blir svarta färger svartare och ljusstyrkan ljusare, och Samsung SUHD kan erbjuda tittaren upp till 64 gånger mer färguttryck än en konventionell tv. SUHD bygger som alla Samsungs tv-modeller från 2015 på det egna operativsystemet Tizen och den är smart nog att kunna skala upp innehåll från både HD och full-HD till SUHD-upplösning. Samsungs nya SUHD kommer i tre modeller: JS9500, JS9000 & JS8500 i storlekar från 48 tum till 88 tum. Alla med den revolutionerande välvda designen och en stilrent designad ram som gör tv:n till ett konstverk på vilken vägg som helst.

Samsung tar Smart TV till ny nivå med operativsystemet Tizen 
En tv så smart att den pratar med din Samsung-mobil
Förenklad navigering, avskalat gränssnitt, integrerad underhållning som spel och film, samt fler möjligheter än någonsin tidigare. Det är de stora nyheterna när Samsung tar den smarta tv:n till nästa nivå i och med 2015 års nya line-up med Smart TV. En stor skillnad jämfört med tidigare är att Smart Hub nu visas på en enda sida. Det blir enklare att navigera mellan olika appar, och streamingtjänster och annat innehåll blir mer lättillgängligt än tidigare. Exempelvis visas rekommendationer anpassade just för dig, eller serien du tittade på senast. Dessutom har möjligheten att synka andra enheter med tv:n utvecklats ordentligt. Med WiFi Direct är det enkelt att dela innehåll från en smartphone till tv:n eller vice versa, med bara ett klick. Tv:n är till och med så smart att den på egen hand letar efter uppkopplade Samsung-mobiler i närheten. Samtliga smarta tv-modeller från 2015 bygger på operativsystemet Tizen.
Bilden visar det smart-tv-gränssnitt som lanseras på den amerikanska marknaden.

Omslutande ljudupplevelse med multiroomhögtalarna WAM7500 och WAM6500
Nytt högtalarkoncept fyller hela rummet med trådlöst ljud
Samsung utökar sin satsning inom trådlöst ljud med lanseringen av två nya multiroomhögtalare. I och med lanseringen av WAM7500 och WAM6500 presenterar Samsung ett helt nytt koncept inom ljud. Till skillnad från konventionell ljudteknik som sprider ljud åt ett håll bryter WAM7500/6500 ny mark. Den sprider nämligen ljudet 360 grader och fyller rummet med bas och diskant i perfekt balans. Det är Samsungs egna Ring Radiator-teknik som ger samma rika ljudupplevelse var i rummet du än befinner dig. Högtalaren lanseras i två versioner, en stationär och en flyttbar med inbyggt batteri. Självklart ansluter de trådlöst till Samsungs tv, soundbars och smartphones, samt kan även användas ihop med de nuvarande multiroomhögtalarna som lanserats under 2014.

Samsung lanserar också en ny line-up av välvda soundbars med serierna 6000, 6500 och 8500. De matchar formen på Samsung Curved TV i storlekarna 45 till 78 tum, för ett enhetligt intryck i vardagsrummet. Med extra högtalarelement på båda sidorna har 8500-serien stöd för 9.1-kanaligt ljud vilket ytterligare förhöjer den omslutande upplevelsen.

Curved Monitor SE790C med bildförhållandet 21:9
Multimedia-monitor som fångar ögat och höjer underhållningsvärdet
På CES-mässan presenterar Samsung sin senaste och mest avancerade Curved monitor hittills, SE790C på 29 och 34 tum. Kurvaturen andas innovation och ger en helt annan upplevelse jämfört med traditionella bildskärmar. Till skillnad mot en platt bildskärm som ger olika avstånd mellan ögat och skärmens olika delar, matchar den välvda skärmen den naturliga formen på våra ögon. Resultatet blir inte enbart en bekvämare upplevelse med mindre ansträngningar för ögat, utan har också en omslutande effekt vid gaming och film. För bästa möjliga bildkvalitet, skärpa och intensitet har skärmen bildförhållandet 21:9 en ultra-wqhd-skärm med en upplösning på 3440x1440 pixlar. Skärmen har också en hel del smarta funktioner, som exempelvis bild-i-bild (PbP och PiP 2.0).

Samsung SSD T1 – ersättaren till din externa hårddisk
Portabel spelupplevelse 
Samsungs nya portabla SSD T1 är perfekt för den resande företagsledaren, den kreativa copywritern eller den speltokiga tonåringen. Du kan säkert spara data och material för att enkelt dela och ladda ner innehållet när du är på språng. Tack vare Samsungs 3D Vertical NAND-teknik har SSD T1 en läs- och skrivhastighet på upp till 450 megabyte per sekund. Det gör det möjligt att ladda ner en 3 gigabytesfilm på endast åtta sekunder. SSD T1 finns tillgänglig i storlekarna 250 gigabyte, 500 gigabyte och en terabyte. Mindre än det genomsnittliga visitkortet och lättare än 30 gram är designen tunn och kompakt vilket gör det lätt att ta med SSD T1 i både byxfickan och handväskan. Samsung SSD T1 är även utrustad med Dynamic Thermal Guard som skyddar hårddisken mot extrema temperaturer

Följ Samsung på CES
Besök Samsungs monter 11906 på CES 2015 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (ingång C4).

Hitta allt pressmaterial och läs mer: http://global.samsungtomorrow.com/ces2015/

Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667