Gå direkt till innehåll
 Samsung manifesterar meningsfull innovation under CES 2017

Pressmeddelande -

Samsung manifesterar meningsfull innovation under CES 2017

Las Vegas, USA – 5 januari, 2017 – Innovation ska svara upp emot människors behov, utmaningar och önskemål, men också flytta gränserna för vad som är möjligt. Nyheterna som presenteras och visas upp av Samsung under CES 2017 i Las Vegas manifesterar kärnan i meningsfull innovation. Det handlar om hur innovation kan lösa utmaningar för människor eller förenkla deras dagliga liv. Till exempel en ny tv-apparat som är anpassad efter att ge den bästa möjliga upplevelsen utifrån hur människor faktiskt tittar på tv.

En tv som gör det möjligt att titta på tv som man själv vill
En utmaning när det gäller tv-tittande har varit att det många gånger är svårt att få en perfekt bild beroende på vilket ljusförhållande man har. Med Samsungs nya QLED TV har man löst detta och de nya tv-apparaterna ger en bättre bildkvalitet och kraftigare ljusstyrka än någonsin tidigare. Samsungs QLED TV kan visa fler detaljer, fler färger och en djupare svärta i alla möjliga ljusförhållanden i hemmet och ger dessutom samma upplevelse oavsett var i rummet du sitter och vilken vinkel du tittar ifrån. QLED kommer i serierna Q9, Q8 och Q7. Lika viktigt som en bra bild är att tv:n passar in i hemmet. För att slippa kablar bakom tv:n, har de nya QLED modellerna alla anslutningar samlade i en extern hub som ansluts till tv:n via en genomskinlig, närmast osynlig kabel. Nytt är också ett väggfäste som göms i baksidan av tv:n och gör det möjligt att montera tv:n direkt mot väggen utan något avstånd mellan tv och vägg.

Samsungs Smart-TV har också blivit smartare. Eftersom många idag tittar på innehåll från många olika källor har vi samlat alla källor i vår smart hub, så att du enkelt kan växla mellan direktsänd tv och strömmande innehåll från dina favoritappar med fjärrkontrollen OneRemote eller via den nya och förbättrade mobil-appen Smart View.

En Soundbar med inbyggd subwoofer för ett snyggare vardagsrum
Tidigare har man ofta behövt ha en separat subwoofer stående någonstans i tv-rummet vilket många har uppfattat som onödigt och även gjort det svårare att möblera som man vill. Under CES i Las Vegas presenterar Samsung en lösning på det här problemet. MS750 Soundbar är Samsungs första soundbar med inbyggd subwoofer så att du slipper ha en separat enhet i rummet.

Under CES visar Samsung även upp M9500 UHD Blu-ray spelare som bland annat gör det möjligt att föra över ljudet från tv:n till de egna Bluetooth-hörlurarna vilket ger en ökad flexibilitet och gör det möjligt att få en fängslande upplevelse oavsett vad som sker runt omkring och utan att störa andra. En annan nyhet på ljudområdet är H7 Wireless som är en ny smart högtalare för strömmat ljud med inbyggda kontroller så att du kan styra musiken utan att behöva ta fram din smartphone.

Galaxy A-serien gör meningsfull innovation tillgänglig för ännu fler
Samsung vill att så många som möjligt ska få tillgång till de senaste innovationerna. Nya Galaxy A-serien, där A5 och A3 ingår, gör precis det. Damm- och vattentålighet (IP68) innebär att du till exempel kan titta på streamad video i badkaret eller ta en löptur i regnet. En annan funktion som många användare har efterfrågat är möjligheten att utöka minnet i telefonen vilket också är möjligt med de nya modellerna tack vare att man kan sätta in ett extra minneskort (microSD - upp till 256 GB). De nya modellerna har dessutom en bättre kamera, vassare skärm och en generösare batteritid. Designen i glas och metall är av högkvalitativa material vilket skapar en lyxig känsla. Med Samsungs Always on-display behöver telefonen inte öppnas för att ta del av de senaste notiserna vilket sparar både tid och batteri.

Förutom dessa nyheter presenterade Samsung bland annat även Quantum Dot Curved Display-monitorer för en mer färgstark och fängslande spel- och underhållningsupplevelse, en ny robotdammsugare som gör det enklare att komma åt även i trånga utrymmen och att det smarta kylskåpet Family Hub nu kommer i en uppdaterad version med fler modeller att välja mellan.

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material