Skip to content

Press release -

Åtta svenska organisationer är nominerade till den olympiska fackelstafetten inför OS i PyeongChang 2018

Samsung anordnar en omröstning där svenska folket får möjlighet att utse vilka svenska organisationer som ska få delta i den olympiska fackelstafetten. De nominerade består av lokala, inspirerande organisationer som arbetar för positiv förändring i samhället.

Stockholm, Sverige, 22 Maj 2017 - Samsung Electronics Nordic har blivit tillfrågade att hitta olympiska fackelbärare i Sverige och presenterar nu ett initiativ för att hitta inspirerande organisationer som kan representera Sverige i den olympiska fackelstafetten inför OS i PyeongChang 2018. Samsung har även lanserat ett globalt initiativ vid namn ”Celebrate the light” med syftet att tända den olympiska gnistan hos människor över hela världen, och skapa möjligheter för individer att upptäcka deras egna potential.

Samsung söker nu efter svenska organisationer som inspirerar andra och arbetar för positiv förändring i samhället. Åtta svenska organisationer har nominerats av en jury bestående av representanter från Sveriges Olympiska Kommitté och Samsung Electronics Nordic. De nominerade organisationerna har alla bidragit på unika och innovativa sätt till det svenska samhället, genom att inspirera och hjälpa andra att nå sina drömmar och sin fulla potential.

Allmänheten har nu chans att rösta på de olympiska fackelbärare som de vill ska representera Sverige. Representanter från de vinnande organisationerna kommer att bära fram den olympiska facklan i Sydkorea.

– För Samsung är social innovation ett viktigt område som vi har arbetat aktivt med en längre tid, både i Norden och globalt. För oss känns det därför naturligt att ta tillfället i akt och leta efter olympiska fackelbärare bland organisationer som även de arbetar för positiva förändringar i samhället och som vill bidra till en bättre framtid, säger Eva Carrero,Corporate Marketing Directorpå Samsung Electronics Nordic AB.

De nominerade organisationerna är:
- BRIS
- Ung Cancer
- Min Stora Dag
- Giving People
- Kompisbyrån
- A Million Minds
- My Dream Now
- Läxhjälpen

Omröstningen kommer att äga rum på Samsungs innovationsblogg. Röstningen börjar idag och avslutas den 31 maj 2017 och de utvalda olympiska fackelbärarna kommer att presenteras i augusti 2017.

Den olympiska fackelstafetten inför PyeongChang 2018 kommer att pågå under 101 dagar från och med den 1 november 2017 fram till den 9 februari 2018. Den olympiska fackelstafetten kommer att äga rum i Sydkoreas provinser och städer.

Samsungs engagemang i de Olympiska spelen
Samsung startade sitt olympiska engagemang som en lokal sponsor till de olympiska spelen i Seoul 1988. Från och med de olympiska vinterspelen i Nagano 1998 utökade Samsung sitt engagemang som en global olympisk partner inom kategorin för trådlös kommunikation. Samsung bidrar därigenom med sin trådlösa kommunikationsplattform, kallad ”Wireless Olympic Works” (WOW) och mobila enheter. Deras teknik ger den olympiska familjen interaktiv kommunikation, användarbaserade informationstjänster och Samsung Pay. Samsung har anordnat flertalet olympiska kampanjer för att sprida glädjen kring de olympiska spelen med människor över hela världen och möjliggör för fler att delta i spelen genom deras innovativa teknik. Samsungs engagemang som en global olympisk partner fortsätter under PyeongChang 2018 och Tokyo 2020.

Samsungs engagemang i den olympiska fackelstafetten
Som en del av stödet för den olympiska fackelstafetten i PyeongChang 2018, bidrar Samsung med 1 500 olympiska fackelbärare genom en publik nomineringskampanj. Den unika möjligheten att få bära fram den olympiska elden genom Sydkorea visar på ett av de många sätt som Samsung låter människor över hela världen få vara med om den stora olympiska festen. Samsungs kampanj “Celebrate the Light” till olymiska fackelstafetten inför PyeongChang 2018, vill lyfta fram de drömmare som hela tiden strävar efter att nå sin fulla potential och sina drömmar och drivna personer som inspirerar andra och hjälper dem att nå deras drömmar. Samsung tänder den olympiska glöden genom att skapa möjligheter för alla att upptäcka deras potential, fira ljuset med fackelstafetten, inspirera till hopp, drömmar och passioner. 

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667