Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung – samarbetspartner för utställningen Digital Revolution på Tekniska Museet

Nyhet   •   Okt 23, 2014 09:00 CEST

Stockholm, Sverige – 23 oktober, 2014 – Med nära 2 300 kvadratmeter breder Digital Revolution ut sig med mäktiga interaktiva installationer över hela Tekniska museet och tar med besökaren på en resa genom fyra decennier av revolutionerande teknik inom konst, musik, film och dataspel. Men framför allt visar Digital Revolution också det som tänjer på gränserna för vad som är tekniskt möjligt och det som väntar i framtiden.

– Att vara samarbetspartner för en utställning som visar på teknikens möjligheter känns för oss på Samsung som en självklarhet. Vår vision är att leda innovationer inom teknik, produkter och lösningar och inspirera samhällen runt om i världen att skapa en bättre värld full av rikare digitala upplevelser, säger Elin Wallberg, ansvarig för Corporate Citizenship på Samsung Electronics Nordics AB

Som samarbetspartner till Digital Revolution möjliggör Samsung att fler skolklasser kan besöka utställningen, samt lånar ut TV-skärmar, tablets och mobiler som bland annat kommer användas för att spela in 3D-film. Utställningen kommer besökas av 250 000 personer varav 60 000 av dessa är elever och lärare. Samarbetet med Digital Revolution ingår i en större satsning Samsung gör för att teknikanvändade ska vara en kreativ och lustfyll del av barn och ungas lärande, utbildning och skapande.

Utställningen Digital Revolution från Barbican Centre i London är den största presentationen av digitalt skapande som någonsin gjorts och visar de tekniskt mest framstående produktionerna av världsberömda artister. Under sin tid i London visade den sig vara ännu mer populär än succéutställningen Game On och slog alla tidigare besökarrekord. Den 25 oktober startar världsturnén på Tekniska museet i Stockholm.

För mer information om utställningen vänligen besök: http://www.tekniskamuseet.se


Presskontakt

Elin Wallberg, 
Corporate Citizenship Officer / +46 8 555 05 700 / e.wallberg@samsung.com

Bifogade filer

PDF-dokument