Gå direkt till innehåll
Samsung Galaxy S5 Neo - uppskattat flaggskepp hissar nya segel

Nyhet -

Samsung Galaxy S5 Neo - uppskattat flaggskepp hissar nya segel

Samsung uppdaterar sitt förra flaggskepp med vassare kamera och snabbare uppkoppling

Stockholm 24 augusti, 2015 – Samsung börjar nu sälja Galaxy S5 Neo, en uppdaterad version av det förra flaggskeppet Galaxy S5, en telefon som fortfarande står sig stark och som har blivit ännu vassare. Likt sin föregångare är Galaxy S5 Neo utrustad med en 5,1 tums sAMOLED-skärm i full HD vilket ger en fantastisk färgåtergivning. 16 megapixel-kameran har fått en uppdaterad bländare som gör att användaren nu kan ta ännu bättre bilder även i sämre ljusförhållanden. Också den främre kameran har fått en uppdatering och har nu en bättre bländare samt 5 megapixlar. En ny funktion som kommer att uppskattas är snabbåtkomsten till kameran via ett dubbeltryck på hemknappen.

– Galaxy S5 Neo är lika kraftfull som sin föregångare men vi har valt att uppdatera det som många av våra kunder älskar - kameran. Med den nya kameran fångar du dina minnen även i sämre ljus och kan ta ännu krispigare selfies, säger Andreas Berqvist produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Galaxy S5 Neo har hög prestanda med förbättrad nätverksuppkoppling som möjliggör ännu snabbare nedladdningar (300 Mbps). Laddningsporten är nu även mer lättåtkomlig eftersom den inte längre har en skyddslucka, men är ändå genom IP67-klassningen damm och vattentålig.

För den träningstokige finns självklart Samsungs välkända träningsprogram S Health med i mobilen och den fungerar självklart med kommande Gear S2 och befintliga wearables från Samsung.

Fakta: Samsung Galaxy S5 Neo med en full HD sAMOLED-skärm på 5,1 tum (1920x1080) 433ppi. Telefonen är utrustad med en med en åttakärnig processor (Octa 1.6GHz). Operativsystem Andriod 5.1 (Lollipop). Utrustad med 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),BT4.0, NFC, ANT+,USB2.0. RAM-minne 2GB och 16GB* internminne + stöd för microSD på upp till 128GB. Galaxy S5 Neo mäter 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145g. Batteri 2800mAh. Galaxy S5 Neo landar i butik från början av september 2015.

Rekommenderat cirkapris: 4500 kronor

*Användarminnet kan mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Ämnen

Taggar

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material