Följ Samsung Electronics Nordic AB

mehackit och Samsung ger skolelever inblick i teknikens värld

Nyhet   •   Nov 19, 2014 12:00 CET

Helsingfors, 19 november 2014 – mehackit har utvecklat en kurs för elever som går i gymnasiet där de på ett lärorikt och roligt sätt ska få möjlighet att praktiskt prova på hur teknik fungerar. Förutom att eleverna lär sig kodning, media och elektronik får de även praktiskt visa vad de lärt sig under kursen när de själva ska förbereda och hålla i en 40-minuters lekfull lektion för en lågstadieklass.

– För Samsung är det viktigt öka det tekniska kunnandet bland barn och unga, säger Marko Nurmela, marknadschef för Samsung i norden. Inom det området är mehackit pionjärer och vi uppskattar framför allt hur de visar att teknik även är ett forum för kreativt skapande. Detta är viktigt eftersom barn och unga inte är passiva teknikanvändare utan att de, precis som vuxna, kan skapa innehåll som driver den digitala revolutionen framåt.

Genom samarbetet med Samsung kan mehackit vidareutveckla sin verksamhet och ge fler barn och ungdomar möjlighet att utforska teknikens oändliga möjligheter.

– Min önskan är att alla barn och unga ska få chansen att lära sig hur teknik kan vara ett sätt att uttrycka sig själv, sin kreativitet och sina åsikter. Teknik är, och kommer att fortsätta spela en viktig roll i arbetslivet och vår omgivning i framtiden. Alla måste inte brinna för teknik, men alla bör ha fått en chans att göra det, säger mehackits grundare Pia Henrietta Kekäläinen.

mechackit startades 2013 när en grupp volontärer bestämde sig för att organisera teknik-workshops för barn och unga i Finland med syftet att introducera dem till maker- och hacker-kulturen som finns i dag. Nu flyttar organisationen in i klassrummen och den första pilotkursen ska arrangeras för gymnasielever på skolan SYK Finnish co-educational school i Helsingfors. Under 2015 har mehackit som mål att utöka undervisningen och då även inkludera barn och unga i andra nordiska länder.

mehackits alla kurser är kostnadsfria för skolorna och under 2015 kommer även studiematerialet publiceras i ett avgiftsfritt format genom en öppen licens. Skolor och andra intresserade parter kan välja att tillsammans med mehackit modifiera kurserna för att passa befintliga läroplaner.

För mer information om mehackit: http://www.mehackit.org
Pia Henrietta Kekäläinen | grundare av mehackit | hello@mehackit.org | +358 50 344 8110

Bifogade filer

PDF-dokument