Följ Samsung Electronics Nordic AB

Världspremiär i Norden för Samsungs designskåp

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2009 11:00 CEST

Som marknadsledare på side-by-side globalt och lokalt ger sig Samsung nu också in på marknaden för fristående kylar och frysar med världspremiär i Norden. Där just den delen av marknaden proportionellt är störst i världen.

- Hittills har vi spelat på ena planhalvan. Nu vill Samsung spela på hela planen, säger Magnus Håkansson Wellén, nordisk produktmarknadschef, Samsungs vitvaror.

Inte någon annanstans i världen står fristående kylar och frysar för så stor del av marknaden som i Norden. När Samsung nu gör sin världsdebut i just Norden tar man vara på all sin kompetens som global och nordisk marknadsledare på side-by-sideskåp.

Samsung tar därmed ännu ett steg mot att bli en mer komplett vitvaruleverantör i Norden. Till att börja med lanserar Samsung en serie fristående kylar och frysar i svart, rostfritt stål och vitt i flera utföranden. Kylen och frysen passar lika bra tillsammans som stående var för sig. Och för den som lärt känna Samsungs design - från side-by-side, tv och hemelektronik - och värde för pengarna, lär inte bli besviken. Helhet så väl som detaljer är väl uttänkta.

Med Samsungs nya serie är svåröppnade handtag och svårförståeliga displayer bannlysta.

De ovanligt ergonomiska handtagen finns både kortare och i full höjd. De går bra att öppna även om man inte har full muskelstyrka.Väl öppnade bjuder Samsungs fristående frysar och kylar in till ett generöst och flexibelt utrymme. Frysen har upp till rekordstora 277 liter och kylen 350 liter. Både kyl och frys har A+, märkningen för högsta krav på låg energiförbrukning.

Samsungs fristående frys anpassar sig efter dig. Inte tvärtom. Du kan fritt bygga den frys som passar dig. Den maximala flexibiliteten innebär att fryslådor och hyllplan kan kombineras också för att ge plats åt skrymmande varor. Frysen anpassar sig till och med lätt till de ostyckade delarna från jakten eller stora kalkonen.

Se vad du behöver. Med genomskinliga fronter på lådor och transparanta hyllor finner du rätt vara när du behöver den.

Mer fakta: Skåpen är 180 centimeter höga. För en ideal kylningsatmosfär sprids lyften jämt till alla hyllplan i hela skåpen med Samsungs numera klassiska "multiflow"-teknik som visat vägen i branschen. Led-belysningen ger ett klart och behagligt ljus.

Kylen. Luftrenaren håller lukter borta. Petflaskor och tvålitersjuicen får lätt plats i dörrfacket. Generösa utdragbara lådor. Delbara hyllor för skrymmande produkter. Delikatesslåda för osten. Dryckestank med inbyggd kran för valfri dryck.

TWIN fristående kylar och frysar finns i 19 olika modeller. Yttermått BxHxD (mm) 595 x 1800 x 643. Pris enskilt skåp, kyl eller frys, från 7000 till 11000 kronor. I butik i maj.

Bifogade filer

PDF-dokument