Skip to content
Spegellös med wifi: Extra dimension med smarta NX300

Press release -

Spegellös med wifi: Extra dimension med smarta NX300

Om några dagar inleds världens största hemelektronikmässa CES i Las Vegas.
På plats visar Samsung upp NX300 – nästa generations smarta systemkamera. Parallellt lanseras även ett 3d-objektiv.

Samsungs NX-familj med spegellösa kompakta systemkameror fortsätter växa. Det senaste tillskottet heter NX300 och har förbättrat wifi-stöd.

Spara trådlöst till surfplattan

Precis som sina föregångare är NX300 en Smart Camera med inbyggt wifi. Det innebär att du bland annat kan posta bilder och filmer i sociala medier, skicka bilder via e-post eller göra autobackup till din dator. Allt direkt från kameran, helt utan sladdar. Ett trådlöst nätverk är allt som krävs. Det är även möjligt att göra backup till din surfplatta eller smartphone med funktionen mobilelink. Med appen Samsung Smart Camera upptäcker NX300 din enhet automatiskt, och laddar därefter trådlöst över bilderna.

Med NX300 höjer Samsung ribban i kategorin smarta spegellösa systemkameror. Kameran kombinerar snabbhet, prestanda och design och är framtagen för dagens moderna bildkommunikation, med smarta funktioner och delning av bilder i fokus. Nyckeln till kamerans bildkvalitet med hög detaljrikedom är den nya APS-C CMOS-sensorn med 20,3 megapixlar.

3d-film med ny optik

Samsung har utrustat NX300 med en ny, egenutvecklad bildprocessor som ger snabb fotografering, hög bildkvalitet, naturtrogen färgåtergivning och mindre bildbrus. Men också stöd för video i full hd (1080p) i både 2d och 3d. Parallellt med NX300 lanseras nämligen ett 3d-objektiv som klarar av att ta både stillbilder och filmer i 3d.

Fakta: NX300 har en APS-C CMOS-sensor med 20,3 megapixlar, egenutvecklad bildprocessor DRIMe IV, ISO100-25600, slutartid 1/6000 sekunder, hybrid AF-system, 8,6 bilder per sekund, tiltbar Amoled-skärm på 84 millimeter (3,31 tum) och en vikt på 280 gram (utan batteri). Lanseras i färgerna vit och svart i april 2013 med ett rekommenderat butikspris på 7 700 kronor, inklusive standardoptik. 3d-objektivet NX 45 mm f1.8 2d/3d lanseras i färgerna vit och svart i april 2013 med ett rekommenderat butikspris på 4 500 kronor.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content