Skip to content
 Samsung och Wayne´s Coffee laddar för trådlöst samarbete

Press release -

Samsung och Wayne´s Coffee laddar för trådlöst samarbete

Sju caféer utrustas med Samsungs trådlösa laddningsplattor för smartphones

Stockholm 10 april 2015 – Idag inleds säljstarten av Samsung senaste flaggskeppsmobiler Galaxy S6 och Galaxy S6 edge, som båda har inbyggt stöd för trådlös laddning. Samtidigt kan Samsung presentera ett rykande färskt samarbete med Skandinaviens ledande cafékedja Wayne’s Coffee.

Totalt kommer sju caféer att utrustas med 65 trådlösa laddningsplattor från Samsung. Först ut är caféet på Kungsgatan i centrala Stockholm. Därefter följer ytterligare fem caféer i centrala delarna av Stockholm, samt ett café i Nordstan i Göteborg.

Nu kan du alltså luta dig tillbaka, njuta av en kopp kaffe och ladda batterierna. Bokstavligt talat. Telefonen placeras helt enkelt på den trådlösa laddningsplattan, som är inbyggd i bord och bardiskar. Utan trassel och sladdar har du ett fulladdat batteri på cirka tre timmar.

– För oss och alla användare är det här början på en ny era. Idag är trådlös laddning fortfarande futuristiskt för många. Om bara ett par år kommer det vara standard överallt. På Samsung drivs vi av innovationskraft och det här är ett konkret resultat av det, säger Tobias Bjarnelind, nordisk produktchef för företagsmarknaden.

Samsungs laddningsplatta är kompatibel med andra elektroniska enheter som har inbyggt stöd för trådlös laddning. Det är alltså inte en lösning exklusiv för Galaxy S6 och S6 edge.

– Vårt koncept bygger på att erbjuda den bästa tänkbara servicen, det bästa kaffet och de smaker och trender som efterfrågas idag. Att nu kunna erbjuda trådlös laddning för våra gäster kommer självklart göra vårt erbjudande ännu mer attraktiv, säger Mats Hörnell, Sverigechef på Waynes Coffee.

Galaxy S6 och Galaxy S6 edge finns i butik från och med 10 april med ett rekommenderat pris från 6 990 kronor.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667