Skip to content

Press release -

Samsung och Phone House i samarbete om nytt butikskoncept i Europa

Stockholm, 29 januari, 2014 – Samsung Electronics Co. Ltd. meddelade idag att man skrivit ett ”preferred partner-avtal” med Carphone Warehouse Co. Ltd. om att driva över 60 fristående Samsungbutiker i Europa.

Avtalet mellan parterna är ett resultat av tre lyckade lanseringar av Samsungbutiker drivna av Phone House på den spanska marknaden. De nya butikerna kommer att öppnas inom de kommande tre månaderna på sju europeiska marknader: England, Irland, Tyskland, Spanien, Portugal, Sverige och Holland. Butikerna kommer att vara premiumbutiker och ska sälja mobiltelefoner, tablets, laptops och så kallade wearables från Samsung.

Besökare kommer mötas av en helt ny shoppingupplevelse som förenar butiks- och teknikinnovationer såsom Phone House egna säljverktyg som baseras på Samsungs tablets.

Samarbetet kan utvecklas ytterligare då Phone House agerar som Samsungs ”preferred partner” i Europa och idag driver majoriteten av de fristående Samsungbutikerna.

Samarbetet är strategiskt viktigt för bägge parter. Tillsammans skapas ett helt nytt butikskoncept, som visar bredden i produktlinjen för kunderna samtidigt som det innebär nya investeringar och det skapas nya arbetstillfällen i återförsäljarledet.

”Vi är mycket glada över att Samsung valt oss som preferred partner i Europa för deras nya butikskoncept, säger Johan Järnliden, Marknadsdirektör, Phone House Sverige. Det nya samarbetet kombinerar Phone House erfarenhet av butiksförsäljning med ett av världens största varumärken, vilket kommer att underlätta människors vardag genom uppkopplad teknologi.”

”Det känns mycket inspirerande och spännande att vi fortsätter att utveckla vårt samarbete med Phone House och att vi nu kan gå vidare och realisera arbetet på den svenska marknaden, säger Björn Hansen, nordisk säljchef Telekom på Samsung.”

PRESSKONTAKT

Malin Rönnmark, Communication Manager, Samsung Nordic: +46 70 388 66 32 / m.ronnmark@samsung.com

Jonny Malmlöf, PR-ansvarig, Phone House: +46 73 52 00 858 / jonny.malmlof@phonehouse.se

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

OM CARPHONE WAREHOUSE

Carphone Warehouse är den största fristående återförsäljaren av telekomprodukter i Europa. Företaget driver ungefär 2000 butiker på sju europeiska marknader framförallt under varumärkena Carephone Warehouse och Phone House samt erbjuder ett väl utvecklat onlineerbjudande. Carephone Warehouse specialiserar sig på att kombinera hårdvara, uppkoppling och tjänster.
Löpande investeringar i hög kvalitet och välutbildade konsulter gör det möjligt att dra maximal nytta av smartphone- och teknologiutvecklingen. Företagets Connected World Services-erbjudande syftar till att hjälpa samarbetspartners att förbättra deras egna lösningar och erbjudanden genom specialistkunskap, operativa processer och teknologi. För mer information, besök www.cpwplc.com


Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667