Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar laptop i Sverige

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2008 10:00 CET

Samsung är känt för både konsumentelektronik- och IT-produkter. Nu lanseras de efterlängtade bärbara datorerna. Därmed erbjuds inte bara en populär konsumentprodukt utan lyfter även Samsung till en mer komplett IT-leverantör för företag.

- Vår målsättning är att etablera oss på marknaden för laptop för både konsumenter och företag, säger Andreas Ekman, tillförordnad chef för IT-produkter på Samsung i Norden.

Produktportföljen har en spännvidd mellan modellen X360 som är något av det hetaste på laptopmarknaden just nu, ned till prisvärda instegsmodeller.

- Samsungs datorer är väldigt pålitliga. Vi inte bara tillverkar datorerna själva. Vi tillverkar faktiskt över 60 procent av komponenterna inuti. Det innebär en kvalitetskontroll som utmärker sig. Kvalitet är en stark del av användarupplevelsen för oss, säger Andreas Ekman.

Men det är inte enbart en stark produktportfölj som är Samsungs väg in på marknaden.

- Vi har en kundnära support och service på plats som nu förstärks ytterligare.

Bland kunder och partners har produktgruppen varit efterlängtad länge: Varför lanserar inte Samsung bärbara datorer i Sverige?

- Att lansera laptop i Sverige nu är en del av en global strategi. Vi vill expandera och har organisationen lokalt att göra det nu.

Men Samsung vill också in på företagsmarknaden.

- Med bärbara datorer blir vi en mer komplett och attraktiv IT-leverantör på företagsmarknaden. Sedan tidigare marknadsför vi laserskrivare och datorbildskärmar, säger Andreas Ekman.

Samsunganvändaren blir snabbt bekant med laptop-produkterna. Medvetenheten kring design är påtaglig. Den högblanka pianolacken. De röda infällda nyanserna. Och den effektfulla aluminiumpanelen på X360s lock.

Samsungs bärbara datorer är erkända för sin kvalitet, design, prestanda och service, visar internationella undersökningar.

Bifogade filer

PDF-dokument