Skip to content
Samsung lanserar en helt ny app utvecklad för att skydda dina ögon

Press release -

Samsung lanserar en helt ny app utvecklad för att skydda dina ögon

Appen, Samsung Safety Screen, hjälper användare att hålla sina mobiler och tablets på idealt synavstånd

Stockholm 22 april 2016 – Samsung lanserar appen Samsung Safety Screen, utvecklad för att hjälpa användarna, framförallt unga barn, att hålla sina mobiler och tablets på ett idealt synavstånd och på så vis skydda ögonen.

Appen går att ladda ner gratis i Google Play store och fungerar för samtliga Android-enheter. Samsung Safety Screen körs i bakgrunden på den mobila enheten och kan även lösenordskyddas av föräldrarna. Appen utnyttjar en avancerad programvara för ansiktsigenkänning och känner på så sätt av när enheten hålls för nära ögat, då dyker en liten animation upp och stänger ner skärmen. Upplåsning sker först när enheten hålls på lägsta rekommenderade säkerhetsavstånd.

Enligt the Vision Council*, finns det en ökning av närsynthet, vilket forskare anser beror på en blandning av genetiska och miljömässiga faktorer. Några av dessa faktorer anses vara för kort avstånd till digitala enheter samt en minskning av naturligt ljus genom utomhusaktiviteter. Barnens ögon kan även bli trötta av för lång användning av t.ex. mobiler och tablets.

– Som ett av världens främsta innovationsföretag har vi inte bara att ansvar att bidra med meningsfull teknik utan också ett ansvar för hur denna teknik används. Det faktum att allt fler barn tillbringar allt längre tid med mobiltelefoner och surfplattor är något som vi måste beakta och hitta smarta lösningar på för att säkra dem en bra, säker och skonsam upplevelse. Denna app som skyddar barnens ögon genom ansiktsigenkänning tycker jag är ett bra exempel på detta, säger Adam Fors, Nordisk marknadschef på Samsung.

Appen, Samsung Safety Screen, har tagits fram av Samsung Gulf Electronics i samarbete med Leo Burnett MENA med målet att skapa innovation som förändrar människors liv. Appen är redan prisbelönad vid Dubai Lynx awards.

* https://www.thevisioncouncil.org/content/digital-eye-strain/kids

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667