Skip to content
Galaxy Note 10.1 snart i butik:  Skaparglädje med ny Note från Samsung

Press release -

Galaxy Note 10.1 snart i butik: Skaparglädje med ny Note från Samsung

Med Galaxy Note 10.1 lanserar Samsung ett helt nytt koncept – en tiotums Note där den interaktiva pennan och delbara skärmbilden tar skapandet till nya nivåer.

 

Samsungs senaste lysande stjärna heter Galaxy Note 10.1. Den tillhör kategorin Galaxy Note och är en kombination av surfplatta, den interaktiva pennan S Pen och samtalsfunktion. Den har också en delbar skärmbild, vilket möjliggör helt nya upplevelser. Interaktiviteten höjs och istället för att bara konsumera innehåll som andra producerat kan du aktivt skapa och dela med dig av ditt egna innehåll.

Med pennan som vapen
Galaxy Note 10.1 är ett perfekt verktyg för att ta anteckningar under mötet eller föreläsningen. Det virtuella tangentbordet är fortfarande ett bra alternativ till pennan. Men S Pen fungerar som en digital blyertspenna och kan användas för både nytta och nöje. Skrivstil omvandlas enkelt till text, för att sedan skickas vidare via mejl eller sms. Det är även möjligt att med S Pen nota i marginalen, göra under- och överstrykningar eller skriva korrektur i befintliga dokument. När leken tar vid är det enkelt att ändra färg, mönster och tjocklek och därmed förvandla S-Pen till en digital pensel. Eller varför inte ta en bild på morfar och ge honom en ofrivillig mustasch med Adobe Photoshop Touch?

Gör flera saker samtidigt
Med Galaxy Note 10.1 kan du precis som med Samsungs surfplattor surfa på internet, strömma film och ladda ner appar från Play Butik, som vanligt. Men tack vare den delbara skärmen kan du nu göra flera saker samtidigt, som att följa ett online-seminarium på ena sidan och nota anteckningar på den andra. Eller se en film samtidigt som du kollar upp fakta eller namn på skådespelare på Wikipedia eller IMDb i ett annat fönster. Med Pop-Up Play bestämmer du själv hur stort videofönstret ska vara och vart på skärmen det placeras.

Håll ögonen på Note 10.1
På Mobile World Congress i februari presenterades Galaxy Note 10.1 för första gången. Sedan dess har Samsung utvecklat produkten ytterligare. Framför allt har den utrustats med en blixtsnabb quad core-processor och 2GB RAM-minne som gör att man kan multitaska snabbt och effektivt. Och med en ny design har S Pen integrerats i chassit – när pennan tas fram startar skärmen automatiskt. Galaxy Note 10.1 har också fått ett infrarött öga som gör att den kan ersätta alla dina befintliga fjärrkontroller. Precis som i Samsungs smarta mobiltelefon Galaxy S III känner funktionen Smart Stay av ögonrörelser, vilket gör att skärmsläckaren inte aktiveras så länge du tittar på skärmen.

Galaxy Note 10.1 är en Note med den interaktiva pennan S Pen, delbar skärm och telefonfunktion. Tio tum LCD-skärm (1280x800), operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) och användargränssnittet Touchwiz. Quad core-processor om 1,4 GHz med 2GB RAM-minne. Dubbla kameror. Bluetooth v 4.0, usb, wifi 802.11 b/g/n, wifi direct, Allshare. 16 gigabyte internminne och plats för minneskort (microSD) upp till 64 gigabyte. 7000 mAh batteri. I butik vecka 34 till ett rekommenderat butikspris på 6 000 SEK

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667