Skip to content
Flip it – Supermodellen Elsa Hosk frontar Samsungs nya vikbara telefon

Press release -

Flip it – Supermodellen Elsa Hosk frontar Samsungs nya vikbara telefon

Vi är vana att se den svenska supermodellen Elsa Hosk i mode- och modellvärldens allra främsta rum. Nu dyker hon upp som ansikte för Samsungs nya vikbara mobil Galaxy Z Flip.

Stockholm, 7 maj 2020 – Kampanjen, som är framtagen av Samsung och kommunikationsbyrån BLCK, visar Elsa Hosk i ett självklart sammanhang: Gåendes på en catwalk. Men själva catwalken löper i en drömsk, futuristisk-brutalistisk miljö – och plötsligt är inget lika självklart längre. Tankarna förs istället till en modern Alice i Underlandet, med känslan av att allt kan hända. Sargon Demirdag, Head of Marketing, Mobile, på Samsung säger:

– Samsungs varumärkessyfte ’Do what you can’t’ handlar om att tänja på gränserna för vad som är möjligt – och det är precis vad Galaxy Z Flip gör med sin innovativa form och revolutionerande design. Eftersom designfaktorn är en viktig del av produkten kändes samarbetet med Elsa självklart.

I filmen ser vi hur Elsa Hosk bryter mot fysikens lagar genom att kliva upp på en vägg – som om ingenting – och fortsätter gången uppåt, mot den tänkta himlen. Men vid en utzoomning ser vi att väggen inte alls är en vägg, utan den övre halvan av skärmen på en uppvikt Galaxy Z Flip.

– Vi ville framhäva formen på själva telefonen genom att utmana betraktarens förväntningar, säger Sargon Demirdag. Att Galaxy Z Flip kan öppnas och stängas – och öppnas till hälften och ställas på bordet, som en laptop i miniformat – öppnar för helt nya möjligheter. Inte minst när det gäller sociala medier, där Elsa själv är väldigt aktiv och har en stor följarskara. Både UI och kamerafunktionerna i Galaxy Z Flip är anpassade för att användaren snabbt ska kunna skapa och dela innehåll.

Byrå: BLCK Communication
Arbetsgrupp: Markel Ahlenius, AD. Petra Backström, Copywriter. Claes Carnefeldt, Projektledare.
Therése Ohlsson, Produktionsledare. Cecilia Ekman, Digital Director.
Filmproduktion: STHLM FILM
Regissör: Peter Cederquist
Filmfotograf: Anders Hallberg
VFX: Seize the Frame
Stylist: Lisa Lindqwister

Läs mer om kampanjen här: https://www.samsung.com/se/explore/samsung-within/team-galaxy/perfect-duo-elsa-hosk-and-the-galaxy-z-flip/

FAKTA

Elsa Hosk
Född i Bromma, Stockholm, bor i New York. Utöver Samsung-kampanjen har hon varit ansiktet utåt för flera av den internationella design- och modevärldens största namn. På Instagram har hon 6 miljoner följare.

Galaxy Z Flip
Samsungs nya vikbara telefon lanserades i februari 2020. I öppet läge är den högupplösta Infinity Flex-skärmen 6,7” stor – men i stängt läge mäter mobilen bara 8,74 cm vertikalt, och den är drygt 1,5 cm tunn. Galaxy Z Flip finns att köpa i butik och på samsung.com.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667