Skip to content
Årets fyra bästa från Samsung enligt EISA

Press release -

Årets fyra bästa från Samsung enligt EISA

”Du kan göra allt du vill”. Det är EISA:s omdöme av Samsungs smarta mobil Galaxy S II som tagit världen med storm. EISA är ett femtiotal facktidningar inom elektronik i Europa som en gång om året ger sina samlade omdömen om sina favoritprylar.

Galaxy S II är en av de fyra Samsung-produkter som erhåller prestigefyllda EISA-utmärkelser som offentliggörs i dag. De andra: kameran SH100, NX-objektivet 20-50 mm och teven UE40D6505 i 6-serien. EISA-juryns motiveringar nedan.

 

ÅRETS MOBILTELEFON: Samsung Galaxy S II. EISA: ”du kan göra allt du vill”

”Samsung Galaxy S II bör vara intressant på grund av sin fantastiska 10,9 cm stora skärm i Super AMOLED Plus-teknik samt den höga hastighet den har på grund av en 1,2 GHz dubbelkärnad processor. Med denna apparat i handen känner du att du kan göra allt du vill, antingen det gäller att surfa på internet eller filma hd-video. Du kan spela upp alla möjliga sorters medier (de flesta avkodare ingår), spela spel eller ta bilder även i dåligt ljus, tack vare ett integrerat led-hjälpljus och en 8-megapixelsensor. Den supertunna mobilen (8,5 mm), operativsystemet Android 2.3 och det härliga användarvänliga gränssnittet kallat Touch Wiz UX ger användarna en spännande och mycket kompetent produkt.”

Finns i butik. Pris Galaxy S II: 5 300 kronor. Mer information:
http://www.samsung.com/se/consumer/mobil/mobil/mobilephones/GT-I9100LKANEE/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

 

ÅRETS SOCIALA MEDIE-KAMERA: Samsung SH100. EISA: ”ovanligt lätt att dela med sig”

”Det här är en väldigt liten 14.2 megapixel kompakt som gör det ovanligt lätt att dela med sig av sina bilder och videofilmer. Tack vare inbyggd Wi-Fi går det att koppla upp sig mot ett trådlöst nätverk och genom kamerans 3-tums monitor kan du sedan e-posta dina mästerverk till släkt och vänner, eller ladda upp dem till sociala nätverksplatser som Facebook eller Picasa. Videofilmer går att skicka direkt till YouTube. Med DLNA-teknik är det också möjligt att ansluta kameran trådlöst till din TV, smartphone eller läsplatta. Den kan till och med göra en automatisk back-up av bilderna till din dator när du befinner dig i dess närhet. Samsung har även skapat appar för iPhone- och Android-mobiler, som låter dig styra kameran trådlöst från telefonens skärm.”

Finns i butik. Pris SH100: 1 800 kronor. Mer information:

http://www.samsung.com/se/consumer/foto-video/kameror/digital-still-cameras/EC-SH100ZBPRE2/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

 

ÅRETS OBJEKTIV FÖR KOMPAKTA SYSTEM: Samsung NX 20-50mm F3.5-5.6 ED i-Function.

EISA: ”När objektivet inte används kan det nämligen tryckas ihop”

”När du har valt att köpa en liten kamera just för dess smidiga format är det viktigt att även objektiven du använder är små. I den här nya kategorin är det dock inte alla objektiv som är lika kompakta som kamerahusen de passar till. Men med zoomen NX 20-50mm F3.5-5.6 ED har Samsung lyckats få plats med ett riktigt användbart brännviddsområde i ett format som faktiskt kan kallas fickvänligt. När objektivet inte används kan det nämligen tryckas ihop för att ta mindre plats. Naturligtvis är det inte tilräckligt att bara vara liten – det här objektivet ger även enastående bildkvalitet och hög skärpa genom hela brännvidds- och bländarområdet. En viktig finess är Samsung i-Function. En knapp på objektivtuben som gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt komma åt huvudinställningar i kameran.”

Finns i butik. Pris NX 20-50 F3.5-5.6 ED: 3 000 kronor. Mer information:

http://www.samsung.com/se/consumer/foto-video/kameror/lenses/EX-S2050NB/index.idx?pagetype=acc_detail&returnurl=

 

 

 

ÅRETS TV, BÄSTA KÖP: Samsung UE40D6505.

EISA: ”den tv som bäst kombinerar kvalitet och design till ett förvånansvärt lågt pris”

”Samsung UE40D6505 är den tv som bäst kombinerar kvalitet och design till ett förvånansvärt lågt pris. Denna tv med kant-led har 3D, dlna-anslutning och är förberedd för wlan. Smart-tv-funktionen ger tillgång till en helt ny värld av underhållning från internet samt användbara applikationer som Skype och sociala medier. Bilden är väldigt bra för sin klass, i både 2D och 3D. Led-tekniken gör tv:n tunn och håller ner energiförbrukningen till ett absolut minimum, vilket är extremt viktigt för den miljömedvetne kunden. Att kunna styra tv:n med Apple och Android-apparater gör det hela extra bekvämt och kul. Samsung UE40D6505 har inbyggda mottagare för DVB-T, DVB-C och DVB-S som gör extra mottagarboxar onödiga.”

Finns i butik. Pris 6-serien UE40D6505: från 12 500 kronor. Mer information:

http://www.samsung.com/se/consumer/tv-home-theatre/tv/led/UE40D6505VSXXE/index.idx?pagetype=prd_detail

Topics

Categories

Contacts