Skip to content
Wilhelm Scream Remastered
Wilhelm Scream Remastered

Press release -

Wilhelm Scream Remastered: Samsung hyllar en av världens mest älskade ljudeffekter

Stockholm 01 juli, 2019 – Idag introducerar Samsung Nordics en ny, restaurerad version av den klassiska och älskade ljudeffekten Wilhem Scream. Ljudeffekten har sedan 80-talet blivit ett internskämt inom filmbranschen och kan höras i över 400 filmer och TV-serier. Originalinspelningen är, i sin ursprungliga form dåligt anpassad till dagens ljudsystem och full av irriterande bakgrundsljud. Genom att restaurera, förfina och anpassa Wilhelm Scream till moderna ljudsystem vill Samsung visa på innebörden av hur viktigt ljud är i filmupplevelsen hemma.

- Ljudsystem och ljudteknik har utvecklats i en rasande takt. Vi har gått från mono till stereo, från surround till 3D ljud som Dolby Atmos och DTS:X. Vi på Samsung vill i egenskap av att vara en av de främsta innovatörerna inom ljudteknik, ge den älskade ljudeffekten Wilhelm Scream en restaurering, optimerad för dagens ljudsystem. Tack vare Wilhelm Scream Remastered kan ljudläggare världen över ta del av den kända klassikern i en ny tappning, med fylligare och livligare ljud, säger Emil Ljung Product Manager AV & Lifestyle TV på Samsung.

Om Wilhelm Scream Remastered

Originalinspelningen har restaurerats genom att ge ljudeffekten ett fylligare och renare ljud, bland annat genom att ta bort störande bakgrundsljud, vässat till frekvenserna och minskat mängden distorsion som fanns i inspelningen. Det nya skriket upplevs fylligare då det är placerat i ett rum med klang, också kallat reverb. Ljuddesignern, Calle Wachtmeister, som har restaurerat ljudeffekten berättar:

- Det är naturligt att ett ljud inspelat på 50-talet inte har samma kvalitét och djup som en modern inspelning. Skillnaden är stor. Genom att restaurera Wilhelm Scream har vi gett ljudeffekten ett fullare, livligare och renare ljud, och förhoppningsvis vill ännu fler ljudläggare, regissörer och innehållsproducenter använda det i framtiden, säger Wachtmeister.

Bildmaterial, mer information om och nedladdningslänk till Wilhelm Scream Remastered finns tillgängligt på: https://www.samsung.com/se/audio-video/wilhelm-scream/

Om Wilhelm Scream

Wilhelm Scream spelades in och användes för första gången i en westernfilm från 1951. Sedan dess har ljudet blivit ett internskämt bland ljudläggare världen över och finns med i mer än 400 filmer och TV-serier.

Originalinspelningen hittas enklast på YouTube

Om Samsung Soundbars

Samsungs nya Q-serie Soundbars har stöd för 3D-ljud med Dolby Atmos och DTS:X via Samsungs egna Acoustic Beam-teknik, en teknik som skickar tittaren mitt in i händelsernas centrum och ger nytt liv till filmer och serier. Tack vare den avancerade vågformningstekniken Hole Array, kan Samsung Acoustic Beam bredda ljudet åt sidorna så du upplever att ljudet kommer från rätt håll i varje fartfylld scen.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Om Calle Wachtmeister
Calle driver ljuddesign- och musikstudion Ambiens som ligger på Södermalm i Stockholm. Ambiens arbetar med allt ifrån att ljudlägga långfilmer, till att producera musik, till voice overs och kreativ ljuddesign. 
Läs mer om Ambiens på: https://ambiens.studio

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26