Skip to content
W200 filmar sommaräventyret under vattnet i full hd

Press release -

W200 filmar sommaräventyret under vattnet i full hd

Samsungs nya tåliga videokamera W200 klarar både att följa med i poolen och tappas i marken och är inte rädd för vare sig sand eller solsken. Dessutom ryms den i fickan utan problem. W200 är med andra ord en perfekt videokamera som förevigar sommarsemestern i full hd.

Samsungs nya vattentäta och robusta videokamera W200 uppfyller säkerhetsklassificeringen IP58 och är därmed speciellt anpassad för att klara kraven från vitt skilda utmaningar, från snorkling eller kanotpaddling till bergsklättring. Nu när sommaren närmar sig med alla dess glädjeämnen, som resor till fjärran länder, äventyr i skog och mark eller mysiga badstunder är W200 bra att ha till hands.

Bästa badkompisen
W200 kan filma under vatten på upp till tre meters djup i full hd. Både den bakbelysta bildsensorn och objektivet är anpassade för att ge bästa möjliga filmresultat under vattenytan där ljuset är svagt – oavsett om du befinner dig bland korallrev och tropiska fiskar eller i en bassäng bland vilt plaskande barn. Med ett knapptryck ändrar du inställningarna till undervattensläge på ett enkelt sätt, även om du har hunnit få russinfingrar.

Fritt fram för fall
Förutom vatten tål W200 även stötar. Ett fall på två meter mot ett betonggolv eller en klippavsats är inget problem, och eftersom den är dammskyddad trivs den lika bra på en solig sandstrand som en människa.

Tack vare sina nätta mått och en vikt på bara 130 gram är den lätt att ta med sig och ligger bekvämt både i fickan och handen. Med ett fåtal knappar och en ljusstark skärm på 2,3 tum är den lätt att hantera, även med en hand.

Det går förstås också att låta W200 ta vanliga stillbilder med en upplösning på i 5,5 megapixlar, och för att filma eller fotografera konstnärligt finns flera funktioner för att sätta den egna prägeln på bilden.


Fakta:
Samsung W200 är en videokamera med full hd-kvalitet. Vattentålig till tre meters djup och klarar ett fall på två meter mot hårt underlag, IP58. 1920x1080 pixlar med 30 bilder per sekund. Upplösning för stillbilder 5,5 megapixlar. CMOS BSI (baksidesbelyst) sensor som motverkar brus och distorsion. Skärm på 2,3 tum med 230 000 pixlar. Mått 57,8x112,3x15 millimeter. Vikt 130 g. I butik i mitten av juni. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 1 500 kr.

Om IP58: IP (Ingress Protection rating) är en internationell klassning för hur bra teknisk utrustning står emot och skyddar mot vatten och damm. Ju högre siffra desto bättre skydd. Första siffran står för inträngande föremål där 5 är näst högsta nivån och innebär dammskyddad. Andra siffran är skydd mot inträngande vatten, 8 är högsta nivån och betyder tryckvattentätt nedsänkt i vatten.

 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667