Skip to content
VR-glasögon blir Årets Julklapp

Press release -

VR-glasögon blir Årets Julklapp

Årets Julklapp 2016 är VR-glasögonen. Det presenterades på en presskonferens nu under morgonen när HUI Research, för 29:e gången tillkännagav Årets Julklapp. HUI menar att VR-glasögonen uppfyller alla kriterier och beskriver vinnaren som en symbol för den nya VR-tekniken och vår tids jakt på nya upplevelser.

Stockholm – 22 november, 2016 – HUI Research har utsett ”Årets Julklapp” sedan 1988. Då var det bakmaskinen som blev årets julklapp och under åren har julklappar som tv-spel, kokboken, mobiltelefon och mössan toppat listorna. För att bli utsedd till Årets Julklapp ska ett eller flera av följande kriterier uppfyllas:

- Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
- Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
- Produkten ska representera den tid vi lever i

HUI slår fast att VR-glasögonen uppfyller samtliga tre kriterier. I förhandsspekulationerna trodde flera bedömare att det återigen skulle bli en teknikpryl som blev vinnare och VR-glasögon har också nämnts som en möjlig vinnare.

– Det känns fantastiskt kul att VR-glasögon blev årets julklapp. Vi har sedan lanseringen av Samsung Gear VR år 2014 haft starkt tilltro till möjligheterna som VR-teknologin innebär. Samsung har de senaste åren genomfört en rad projekt med Virtual Reality för att visa på hur det går att intensifiera upplevelser av olika evenemang och händelser, men även för att undersöka hur teknikens förmåga kan hjälpa till att förmedla empati och bidra till positiva beteendeförändringar säger Ardelan Sohrevardi, Nordisk Produktchef för Tablets och Wearables på Samsung.

Skapa eget innehåll till VR
Redan idag kan du själv skapa eget VR-material och låta människor ta del av dina upplevelser. Med Samsung Gear 360 fångar du omgivningen från alla synvinklar utan att missa något. Gear 360 är utrustad med två fisheye-linser, som båda har en 15 megapixel bildsensor. Det möjliggör högupplöst, 360-graders videomaterial som även stödjer 30 megapixels stillbilder.

– Med Samsung Gear 360 är det inte en fråga om vad du ska filma eller fotografera utan när du ska ta fram kameran. Så varför inte testa att fira jul i VR i år och dela med dig av dina upplevelser till nära och kära som du fysiskt inte befinner dig på samma plats som, avslutar Ardelan Sohrevardi.

För mer information om Samsung Gear VR klicka här och för information om Samsung Gear 360 klicka här.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667