Följ Samsung Electronics Nordic AB

Vattentät pekskärmsmobil från Samsung tål tuffa tag

Pressmeddelande   •   Aug 11, 2011 13:00 CEST

Vatten, snö eller damm rår inte på Samsungs nya vattentäta och stöttåliga pekskärmsmobil Galaxy Xcover. Dessutom bygger Galaxy Xcover på Android 2.3 som är det senaste och snabbaste operativsystemet för smarta mobiler. Den är med andra ord en tålig telefon både utvändigt och invändigt, och är därmed anpassad för att följa med på såväl byggarbetsplatsen som på båtsemestern.

 

Galaxy Xcover är Samsungs första damm- och vattentäta pekskärmsmobil och uppfyller säkerhetsklassificeringen IP67. Att prata i telefon med vänner eller arbetskollegor, skicka e-post eller uppdatera sin status på Facebook i strilande regn, på stranden eller på klättringsutflykten utgör därmed inget hinder för den smarta mobilen Galaxy Xcover, eftersom den till och med kan ligga i vatten på en meters djup i upp till 30 minuter. Och om det är mörkt så är det bara att ta hjälp av telefonens ficklampa. Dessutom är Galaxy Xcover stöttålig tack vare att skärmen har ett glas som är fyra till fem gånger starkare än vanligt glas.

 

Trots sitt robusta yttre gör inte Galaxy Xcover avkall på prestanda och snabb nedladdningshastighet. Med senaste operativsystemet Android 2.3 och en processor på 800 megahertz går det bra att exempelvis läsa e-post samtidigt som man lyssnar på radion eller läser dokument i format som Word eller PowerPoint utan att telefonens funktionalitet försämras.

 

Trygg i handen

Galaxy Xcover skyddas från fukt och damm genom ett tätt plasthölje, som också gör att Samsungs nya smarta pekskärmsmobil ligger tryggt och bekvämt i handen. Knappsatsen under skärmen är upphöjd, vilket innebär att det är lätt att använda många av telefonens funktioner även om händerna är blöta eller försedda med handskar.

 

Smarta funktioner förenklar vardagen

Samsungs Social Hub gör det enkelt att hålla kontakt med omvärlden genom Galaxy Xcover. Telefonboken i Galaxy Xcover länkas nämligen samman med exempelvis e-post, kalender, Facebook och Twitter och samlar korrespondens och uppdateringar på ett ställe. Skrivfunktionen Swype gör det dessutom möjligt att skriva textmeddelanden avsevärt snabbare jämfört med traditionell textinmatning, eftersom fingret dras mellan bokstäverna istället för att tangenterna trycks ner. 

 

Fakta: Samsungs nya pekskärmsmobil Galaxy Xcover (GT-S5690) bygger på operativsystemet Android 2.3. Säkerhetsklass IP67: skyddas från damm samt kan ligga i vatten på en meters djup i upp till 30 minuter. Storlek: 65,9 x 121,5 x 11,95 millimeter med en hvga-skärm på 3,65 tum (480 x 320 pixlar), 135 gram. 800 megahertzprocessor, 150 megabyte minne och plats för minneskort, batteri 1 500 mAh. Mobilt bredband: hsdpa 7.2, hsupa 5.76 med stöd för blåtand 3.0 + hs, usb 2.0 samt wifi 802.11 (b/g/n). Gränssnitt: TouchWiz. Stöd för navigering med gps. ThinkFree Office för läsning av dokument i format som Word, Excel, PowerPoint etc., tremegapixelkamera med autofokus och led-blixt, ficklampa, fm-radio. I butik under november. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering 2 800 kronor.

Om IP67: IP (Ingress Protection rating) är en internationell klassning hur bra teknisk utrustning står emot och skyddar mot vatten och damm. Ju högre siffra desto bättre skydd. Första siffran står för inträngande föremål där 6 är högsta nivån och innebär dammtät. Andra siffran är skydd mot inträngande vatten, 7 är näst högsta nivå och betyder vattentätt nedsänkt en meter i vatten under 30 minuter.

Bifogade filer

PDF-dokument