Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världens första Svanenmärkta platt-tv

Samsung är först att klara Miljömärkningen Svanens hårda krav på tv-apparater. Den nya LED-tv:n har en extremt låg energiförbrukning och är också helt fri från kvicksilver.

- Genom att köpa en Svanenmärkt tv gör du ett klimatsmart val samtidigt som du visar att du vill ha ett hållbart samhälle, säger Ove Jansson, produktansvarig för tv-apparater på Miljömärkningen Svanen.

- Att säga att man satsar på miljön är en sak. Att få världens första Svanenmärkning för platt-tv en annan. Med Svanen visar Samsung som marknadsledare att vi befinner oss i frontlinjen både vad gäller tekniska och miljömässiga framsteg, säger Andreas Bratt, Samsungs nordiske produktchef för tv.

För att bli Svanenmärkt måste tv:n genomgå en oberoende granskning där hårda krav ställs på både miljö och kvalitet. Samsungs LED-tv har en väsentligt lägre energiförbrukning under både drift och i stand-by än övriga jämförbara modeller. Genom den nya LED-tekniken är tv:n dessutom helt fri från kvicksilver.

- Genom att Svanenmärka sina produkter visar Samsung att de är i framkant när det gäller miljöarbete. Märkningen ger konsumenter en möjlighet att göra skillnad, säger Ove Jansson.

Då LED-tv:n är tunn - endast tre centimeter - används generellt mindre material vilket leder till att transporter och förpackningsmaterial kan minskas. Användningen av miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad, exempelvis används inte konventionell spraylack som innehåller hälsoskadliga lösningsmedel.

Det är Samsungs nya produktkategori LED-tv i storlekarna 40, 46 och 55 tum i 6- 7- och 8-serierna som Svanenmärks. Idag finns 6- och 7-serien i butik och i slutet på maj kommer 8-serien till butikerna.

Högupplösta bilder finns att ladda ned från pressmeddelandet på www.svanen.nu.

För mer information kontakta

Ove Jansson, produktansvarig TV, Miljömärkningen Svanen och EU-Blomman, 070-744 08 39

Anja Grundberg, presskontakt Miljömärkningen Svanen och EU-Blomman, 0708-65 51 36

Erik Johannesson, nordisk pr-chef Samsung, 070-99 55 650

Fakta om Svanen

Miljömärkningen Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Svanen är Nordens officiella miljömärkning. SIS Miljömärkning driver arbetet i Sverige på regeringens uppdrag. SIS Miljömärkning ansvarar också för EU:s officiella miljömärke EU-blomman. Verksamheten drivs utan bransch- eller vinstintresse. Alla Svanenmärkta produkter och våra kriterier finns på www.svanen.nu.

 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material