Gå direkt till innehåll
Utforska 3d med ny app för smart-tv

Pressmeddelande -

Utforska 3d med ny app för smart-tv

Intresset för att se 3d-tv är stort i Sverige. Det visar en nordisk undersökning som TNS Sifo genomfört på uppdrag av Samsung, som nu inför en 3d-app i sina modeller av smart-tv. Tv-tittare som inte provat på att se 3d i sin tv kan utforska den nya tekniken genom utbudet av bland annat filmtrailers eller fängslande dokumentärer om dinosaurietiden i Samsungs tv-app Explore 3d.

Har du Samsungs nya smart-tv med stöd för 3d? Då har du också tillgång till den nya appen Explore 3d, som ger nyfikna tv-tittare möjlighet att uppleva 3d-formatet på riktigt. Det fungerar precis som när man laddar ner appar i den smarta telefonen, men nu är det alltså tv:n som förses med appar.

Stort intresse för 3d-underhållning i tv-soffan
En stor del av Sveriges befolkning har inte tittat på 3d-tv, men intresset är däremot stort. En undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av Samsung visar att endast 9 procent har sett 3d på tv. Hela 36 procent av svenskarna är däremot intresserade av att se 3d-underhållning i sin tv. Och helst är det filmer och naturprogram vi vill se med den nya tekniken. Genom utbudet av dokumentärer, filmtrailers och musikvideor i Explore 3d blir steget att utforska 3d-formatet i tv:n inte särskilt långt.

3d-tv högt upp på önskelistan
Trots att 3d-underhållning hemma i vardagsrummet fortfarande är en rätt ny företeelse är intresset för att köpa en 3d-tv högt bland Sveriges befolkning. Ungefär var femte person är intresserad av att köpa en tv med stöd för den nya tekniken, enligt Samsungs undersökning.

Under förra året lanserade Samsung världens första 3d led-tv och var då pionjär på marknaden för tv-apparater med stöd för 3d. Dessutom gjorde Samsung och Viasat Broadcasting gemensam sak och erbjöd tv-publiken möjlighet att titta på filmer och direktsänd fotboll i 3d-format. Under våren i år steg Samsungs försäljningssuccé smart-tv in på marknaden, och lät tittaren surfa på webben och titta på tv samtidigt, ladda ner appar som TV4 Play och SF Anytime, eller söka och spela upp musik, film och bilder på tv:n från hemmanätverket.

För att kunna avnjuta 3d i tv:n behöver man inte bara en 3d-tv utan också 3d-glasögon.

Under hösten 2011 kommer appen Explore 3d även finnas tillgänglig i Samsungs tv-modeller med 3d-stöd från 2010 med plattformen internet@tv.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material